Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Edwardsa, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asia-herbut@wp.pl

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 11, 2013 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja malutka przybiera na wadze ale nie rosnie.... ma juz prawie 5 mies a wazy 3.500 i 41 cm od urodzenia....po zalozeniu pega miala zapalenie pluc i wczoraj jezdzilam do szpitala podpisac zgodu na wenesekcej i wklucie centralne i przetoczenie krwi.... powod to 41 stopni goraczki i niewiadomo dlaczego..... ehhh mam juz dosc..... tez mi sie marzy jakis wypoczynek....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Emilka1988

Wysłał podziekowań: 10
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Sie 12, 2013 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, Wiktoria w wieku 6 miesięcy ważyła 4960 gram i mierzyła 60 cm. Urodziła się z wagą 2 kg i 45 cm. Rosła ładnie i fajnie się rozwijała Smile

Powrót do góry
renter

PostWysłany: Wto Sie 13, 2013 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to ja dołożę wagę: Niunia urodziła się z wagą 1360, teraz ma 7 lat, 9500 i ok. 105 cm - to dopiero długi chudzielec - je jak smok i nie przybiera na wadze.. wszystkie wózki są za krótkie -
Powrót do góry
zawszee razem

PostWysłany: Wto Sie 13, 2013 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To przy naszych chudzinkach Wiktoria byla pulpecikiem Smile w pozytywnym znaczeniu Smile
Widze ze taka uroda naszych dzieci, dlugie szczypiorki Smile Julka urodzila sie z waga 1800 45cm a po prawie poltora roku ma 4500 i 68cm i ta waga juz dlugo sie utrzymuje pomimo ze mała nie ulewa i daje jej juz wszystko co przejdzie przez sonde hmmm...a Nasza pani doktor bardzo naciska na przybranie na wadze ale co ja mam zrobic, nic nie poradze.
Wazne ze na dlugosc idzie i ze dobrze sie trzyma Smile juz sama sie obraca z boku na bok a nawet ostatnio potrafi na plecka sie obrocic Smile i duuuzo gada hehe
Powrót do góry
Mamusia_Olivci

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sie 13, 2013 10:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zawsze razem- z tym przybieraniem się nie zgodzę.
Mi lekarz zawsze powtarzał, że jeśli niunia je ale nie przybiera to nie ma czym się martwić, a moja Ola jadła zawsze i sama. Malutko przybierała, ale lekarz tłumaczył mi że najedzony organizm musi wykonać pewną pracę żeby to spalić, stąd "napychanie" dzieci z wadami serca jest nie wskazane bo obciąza to organizm. ja kiedyś sprawdziłam na pulsoksymetrze jak to się ma w rzeczywistości i przy chorobach bicie serduszka po jedzeniu było o wiele szybsze, oczywiście nie ma to kluczowego znaczenia, ale nie ma się czym marwić wagą jeśli oczywiście posiłki malutka dostaje.
Powrót do góry
Emilka1988

Wysłał podziekowań: 10
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Sie 14, 2013 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki ładnie przybierała na wadze, ale nie karmiłam Jej na chama (o ile karmienie przez sondę można nazwać nie napychaniem...) Dostawała mleko co 3 godziny (w nocy co 4), na koniec po 90ml i zawsze to strawiła, nie ulewała, a jak spóźniłam się z karmieniem to miałam problem. Płacz z głodu i próby nakarmienia - nawet przez półtorej godziny.
Wiki grubasek bo i rodzicom niczego nie brakuje Razz, a i Jej siostrze Joannie także - 11 miesięcy a waży 12kg...

Powrót do góry
zawszee razem

PostWysłany: Czw Sie 15, 2013 12:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem o co Wam chodzi i ja nie napycham Julki na sile jedzeniem, daje jej tyle ile wiem ze jej odowiada zeby bylo dobrze Smile tylko ta Nasza pani doktor tak naciska ze juz sluchac sie nie da. Wiec przymykam na to oko bo to ja jestem caly czas z Mała i wiem czego i kiedy jej potrzeba Smile a zreszta Jula juz sie upomina o swoje Smile
Powrót do góry
olaM

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 22, 2013 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny nie chce Wam przeszkadzac ale musze sie pochwalic!
Nie moge juz wytrzymac!

II kreski zawitaly u Nas! Narazie to dopiero 8 tydzien i dluuuuuuuuuuga droga przed Nami, ale jestem najszczesliwsza na swiecie!
Powrót do góry
Mika13

Wysłał podziekowań: 18

PostWysłany: Czw Sie 22, 2013 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratulacje OlaM
Powrót do góry
zawszee razem

PostWysłany: Pią Sie 23, 2013 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rowniez gratuluje i ciesze sie razem z Toba Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 17 z 42