Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Zespół Edwardsa, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wawe

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Sie 24, 2013 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratulacje OlaM i trzymam kciuki!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Juliana

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Sie 24, 2013 5:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja również dołączam się do gratulacji. U mnie zostały 2miesiące do końca i teraz dopiero dopada mnie panika.Ciągle mi się przypomina wcześniejszy poród,stres,to wszystko. Im bliżej porodu,tym częściej myślę,że coś może pójść nie tak.Niedługo mam wizytę u lekarza i czeka mnie ciężka rozmowa z lekarzem,ponieważ zdecydowałam,że nie będę rodzić sama,tylko cesarskie cięcie.Chyba nie dam rady.Już ostatnio zmieniłam zdanie,że dam radę,że silna jestem,ale jak pomyślę sobie,że coś mogłoby się stać przy porodzie,to tego już bym nie przeżyła.Ja jakoś dam radę,dłużej będę dochodzić do siebie,ale będę miała pewność,że nic mojemu maleństwu się nie stało.
Powrót do góry
Mamusia_Olivci

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Sie 25, 2013 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mozna u was decydować o cesarce?
Powrót do góry
sledzjulita

PostWysłany: Pon Sie 26, 2013 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluje Mamusiom Smile i życzę dużo cierpliwości, mało stresu i dużo pozytywnego myślenia. U nas już 23 tydzień rozpoczęty, USG połówkowe za nami, jak na razie jesteśmy dobrej myśli Nasza córcia ma się dobrze rośnie wazy 500g. Pozdrawiamy
Powrót do góry
lenuchna

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Sie 29, 2013 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratulacje Ola M. trzymam kciuki za wszystkie mamusie i malenstwa.
Powrót do góry
olaM

PostWysłany: Czw Sie 29, 2013 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki wielkie dziewczynki!
Oby tylko wszystko bylo dobrze tym razem.
Powrót do góry
Emilka1988

Wysłał podziekowań: 10
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Sie 29, 2013 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, hej:)
Ja też gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było ok Smile

A tu moja Joasia(14 września skończy roczek):

[usuwam, bo linki do zdjęć już nie działają]

Powrót do góry
Mika13

Wysłał podziekowań: 18
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 30, 2013 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka, ale z tej Twojej Aśki elegancka dama
śliczna jest
pozdrawiam
Powrót do góry
olaM

PostWysłany: Czw Wrz 12, 2013 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny bardzo prosze Was o rade.
Lekarze namawiaja mnie teraz na amniopunkcje... Sugeruja, ze w Naszym "przypadku" amnio to podstawa... Czy ktoras z Was ja robila w drugiej ciazy po ZE ??? Ja uwierzylam, ze tym razem bedzie ok i postanowilam, ze ide na "zywiol". Co ma byc to bedzie... a oni mnie mecza... juz nawet umowili Nas na wizyte, zebysmy mogli to przedyskutowac...
Powrót do góry
sledzjulita

PostWysłany: Czw Wrz 12, 2013 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się nie zdecydowałam na amnio, pomimo ze nasza pierwsza córka miała ZE, teraz wierzę że druga jest zdrowa.
Robiliśmy testy biochemiczne z mojej krwi, oraz miałam robione przez dr od wykrywania wad u dzieci USG, cały czas jestem pod nadzorem poradni genetycznej choć oni nic nie robią tylko chodzisz tam po to aby móc mieć usg za darmo w ramach tego ze jesteśmy w grupie podwyższonego ryzyka urodzenia kolejnego chorego dziecka.
Mój lekarz prowadzący ciążę powiedział mi ze te testy to ok 55%, a usg daje 40% wiec w sumie jest 95% szansy ze nasza druga córka jest zdrowa.
Na moją decyzję miało również wpływ to że przy pierwszej ciąży wszystko skończyła się w 30 tyg. i wcale nie było to przyczyną ze nosiłam chore dziecko. Więc po amnio wzrastało ryzyko ze mogę stracić ciążę.
Myślę że powinnaś podjąć decyzję sama nie kierować się zdaniem innych, bo później zostaniesz z tym sama.
Pozdrawiam trzymaj się
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 18 z 42