Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak jajeczkowania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Foka mam nadzieję,że jednak w tej klinice mi pomogą. Zresztą to placówka prywatna ...płacę wymagam . Znam sie trochę na tym więc wiem czego mogę oczekiwać i nie pozwolę się zbyć. Mam namiary na wspaniałego ginekologa z powołania. Moje koleżanki do niego chodziły i są naprawdę zadowolone no i co najważniejsze mają juz dzieciaczki. Jestem dobrej myśli bo nic innego mi nie pozostało ....

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystkie musimy być dobrej myśli ja dziś rano zrobiłam kolejny test i negatywny wynik rozwiał już moje wątpliwości po weekendzie musze iść do lekarza żeby przepisał mi coś na wywołanie okresu i czekać na kolejny cykl. Dobrze że mamy tutaj na forum siebie i możemy sie wspierać bo niestety czasem nie ma gdzie poszukać słów otuchy

Dodano po 28 minutach:

Tosiu a pijesz te ziółka ojca sroki bo własnie zauważyłam to na innym forum i pewnie skorzystam jak tylko dostane @
Powrót do góry
Foka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi a czemu sama sobie nie zwiększysz dawki Clo przy następnej próbie? Jeżeli przez 2 cykle nic nie daje pewna dawka, to później się ją zwiększa, tak robi każdy lekarz, przynajmniej ten do którego ja chodzę. Dlatego na Twoim miejscu sama bym zaryzykowała i brała po 3 tabl dziennie, zobaczysz rezultaty, jestem tego pewna Smile

PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 5:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie piję ziółek ale zamierzam Wink.
Co do samodzielnego dawkowania CLO to raczej odradzam. Przy takiej dużej dawce bardzo łatwo przestymulowac jajniki. Konieczny jest monitoring. Wszystko zależy od tego w jakim stanie są jajniki. Lekarz oczywiscie w zależności od tego jak wyglądają jajniki przepisze większą dawkę ale trzeba napradę uważać bo przestymulowanie jest wiekszym kłopotem niż samo pco

Powrót do góry
Foka

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 a mi nie zaszkodziło, tylko pomogło. Po jednej tabletce Clo najwiekszy pęcherzyk miał 14 mm, więc w następnym cyklu mój lekarz skontaktował się ze swoim kolegą, profesorem endokrynologiem i ustalili że trzeba zrobić "wstrząs" jajnikom, no i jak widać pomogło.

PCO, starania 6 lat
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Foczka ale widzisz to wszystko miałaś konsultowane z lekarzem i bardzo dobrze Wink). Samodzielne dawkowanie jest niebezpieczne ale pod okiem gina jest ok.

Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie ja i tak musze iść do gina po coś na wywołanie miesiączki więc zapytam go o zwiększenie dawki a w poniedziałek wybieram sie do sklepu z ziołami po tą mieszanke ojca sroki w tym cyklu zrobie naprawde wszystko i zobaczymy jak to będzie. Dziś znów przespałam cały dzień i nie wychodziłam z łóżka móże wreszcie nadejcie @
Powrót do góry
Foka

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 10:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi w razie czego lepiej na wywołanie weź luteinę, bo gdyby jednak była fasoleczka to szkoda ją zatruwać Wink Ja w styczniu brałam luteine na wywołanie, bo test wyszedł negatywny, a mimo wywołania nie dostałam okresu. Wiadomo czemu Very Happy A że to była tylko luteina, to nie zaszkodziła tylko jeszcze pomogła się zarodkowi zagnieździć Smile Ja tam w testy nie wierzę Wink Powodzenia Smile

PCO, starania 6 lat
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 3:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A po jakim czasie ten test wyszedł Ci negatywny bo ja robiłam po dwóch tygodniach to już chyba powinno coś tam wyjść a tu nic więc to pewnie coś nie tak z hormonami

Dodano po 7 minutach:

Właśnie wróciłam na początek postu i przeczytałam że to po trzech tygodniach test wyszedł Ci negatywny więc może pojawiła sie jeszcze nutka nadzieji
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie luteina albo duphaston sa najlepszymi lekami na wywołanie okresu. Testy jeśli nie mierzysz temperatury najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki o ile masz w miarę regularnie.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 14 z 20