Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak jajeczkowania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ale ja robiłam dwa tygodnie od dnia w którym powinna wystąpić miesiączka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, zrób test z krwi. Ja też ostatnio spóźniałam się 2 tygodnie, robiłam przez ten czas 3 razy testy i ciągle wynik był negatywny, mimo, iż wydawało mi się, że jestem w ciąży. Niestety okres dostałam...
Tosiu81, ciekawa jestem co to za klinika i lekarz, o którym wspominałaś. Mieszkamy gdzieś blisko siebie, więc namiary by się przydały ...
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam dziś u lekarza dostałam duphaston na wywołanie okresu pytałam o zwiększenie dawki clo ale lekarz odradzał żeby nie przestymulować jajników odradzał też zioła ale w tym przypadku go nie posłucham
Powrót do góry
klaudia050193

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co moze byc przyczyna nieregoklarnych miesiaczek w wieku 17 lat przy duzej nadwadze?////??????
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 10:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie nadwaga , zaburzenia hormonalne związane z otyłością....dużo by wymieniać

Powrót do góry
monisia19

PostWysłany: Sob Maj 30, 2009 1:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karina25 napisał:
A twój mąż się badał? jeśli już będziecie jechać do tej kliniki to lepiej zrób badania jakie możesz(prolaktyna i w 1 połowie cyklu,a progesteron nie pamiętam,poszukaj w necie)i męża żebyście nie marnowali czasu i pieniędzy bo i tak każą wrócić z badaniami.

hej mam problem kocham sie z chlopakiem bez zabezpieczenia uwazamy.mam tylko pytanie czy przez soki z penisa mozemy wpasc? Neutral

Dodano po 1 minutach:

prosze jesli ktos wie niech odpowie blagam.czekam Embarassed
Powrót do góry
Foka

PostWysłany: Sob Maj 30, 2009 8:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

monisia19 istnieje taka możliwość, bo facet ma jeden "przewód" do wszystkiego, więc plemniki mogą być w tym pierwszym płynie też. A poza tym temat jest o jajeczkowaniu, więc Twój post jest nie na miejscu i jak znam życie, zostanie wyrzucony z tego forum.

PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp Sad
Powrót do góry
dorka85

PostWysłany: Pon Lip 20, 2009 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od ponad 6 mc probuje zajsc w ciaze... poszlam do gin. i przepisal mi kwas foliowy i kazal mi zrobic badania na TSH + PRL z obciazeniem! podejrzewa brak jajeczkowania tzn cykle bezowulacyjne!!! matko swieta jak to uslyszalam to sie podlamalam bo tak bardzo chcemy miec dziecko!!! ;( ciekawe jak wyjda te badania?? Gin powiedzial jeszcze zebym przyszla w 10 d.c to bedzie mi robil monitorowanie jajeczkowania...tzn zobaczy czy mam pecherzyki i czy one pekaja!!! Troche sie tego wszystkiego obawiam bo jesli okaze sie ze cos jest nie tak... to czeka mnie DLLLUUUGA droga w walce o dzidziusia!!!
Powrót do góry
**kocik**

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 8:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hi ja tez mam duzy problem Sad od 7 mc staramy sie o dziecko i nic, od 2 tyg biore femifertil na zwiekrzenie plodnosci, jak na razie nic. Bylam u gin. i niby jest ok aczkolwiek ostatnio mimo moich wielkich staran i nadziei przy moim zaskoczeniu powiedziala ze byc moze jestem juz za stara Sad Confused od 2 dni moje marzenia ulecialy, moj skarb nie umie sobie wyobrazic jak mogla mnie lekarz tak pozbyc nadziei............mam 39 lat,jedna corke,jestem raczej w dobrej kondycji ....czy ja juz nie moge miec dzieci??????????????? Sad Sad Sad

kocik

Dodano po 6 minutach:

Ja tak bardzo chce zajsc w ciaze,obdazyc mego skarba najwiekszym darem,On nigdy nie doczekal sie dzieci,jest zdolny i zdrowy,tak pragne stworzyc dla Nas pelna ciepla rodzine,moja corcia tez trzyma za mnie kciuki..............czemu ten Swiat jest taki dziwny? zycie pelne kolcow? co Ja zrobilam ze nie moge byc po raz drugi szczesliwa kobieta?.........kocham Go i moja corke, ale moj swiat staje sie drastyczny i pelen depresji..................jego pytania czy juz jestem w ciazy dobijaja mnie co raz bardziej Sad Sad Sad ...co ja mam jeszcze zrobic? kocik
Powrót do góry
dorka85

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej kocik....
Jaka stara co ty opowiadasz za bzduryyyy!!!! Nawet tak nie mysl!!! 39 lat to wcale nie jest duzo!!! a bylas u gin. ? moze zbadaj hormony? bo moze byc cos nie tak, np. z prolaktyna!
Hymmm no wlasnie co do prolaktyny to ja wczoraj odebralam wyniki z PRL i TSH no i kompletnie nie potrafie ich zinterpretowac!!! na poczatku prolaktyna 19.93 ng/ml po obciazeniu i odczekaniu 60 min <200ng/ml przy normach[2.8 - 2.9.2] kompletnie nie wiem co one oznaczaja...?? szukalam troche w necie ale nie znalazlam jednoznacznej odpowiedzi...a boje sie ze cos moze byc nie tak!!!! ;[
Tez staramy sie o dziecko no ale... no wlasnie ALE!!!!
Kocik bedzie dobrze nie mozesz sie teraz zalamywc i wpadac w depresje!! bo to moze jeszcze pogorszyc twoj stan!! a stan ducha tez jest wazny!!! Ciało Umysł i Dusza... taki "CUD" i miejmy nadzieje ze tym naszym cudem bedzie w koncu dzidzius!!!! czeog nam zycze!!!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 15 z 20