Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak jajeczkowania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malutka23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez wrocilam od ginekologa. Mam 5 cm torbiel na lewym jajniku. Prawdopodobnie to jest przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. Dostalam teraz Luteine, ale mam zaczac ja brac od poniedzialku. Jutro mam zrobic test ciazowy, dla pewnosci. Jesli wyjdzie negatywny mam zaczac brac leki zeby wywolac miesiaczke. Moja lekarka twierdzi, ze moze dzieki Luteinie torbiel peknie. Jesli nie, czeka mnie jeszcze w styczniu operacja Sad Czy ktos mial taki przypadek? Czy operacja jest faktycznie niezbedna? Moze sa jakies leki na rozpedzenie torbieli?
Do tego wszystkiego okazalo sie, ze mam bardzo cianka sluzowke. Pani doktor powiedziala, ze marne sa szanse na to, aby udalo mi sie zajsc w ciaze bez pomocy lekow. W tym cyklu mialam zaczac kuracje Clostilbegytem, ale musze czekac co wykaze usg po miesiaczce.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi świetnie że pęcherzyk ładnie urósł Wink) trzymam kciuki
malutka23 - ja miałam torbiel też dużą. Lekarz przepisał mi cilest i torbiel ładnie sie wchłonęła. Cilest bardzo dobrze rozbija torbielki no ale jest przy okazji antykoncepcją. Kuracja trwała 2 miesiące. Lutina może być za słaba.

Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba wolalabym te tabletki niz zabieg. Zabaczymy co pokaze usg po okresie. Slyszalam kiedys teorie, ze ciaza usuwa torbiel. Wiecie cos na ten temat?
Powrót do góry
Ela 124

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Tosiu81!!!
Moje PCO zaczelo sie od tego ze lekarz na moim jednym jajeczku zauwazyl jakies male pecherzyki,nastepnie owlosienie na twarzy(co mi bardzo przeszkadza bo musze sie ciagle depilowac),w okolicach bikini na nogach jest tego multum i nie moge sie tergo pozbyc,skapy okres nieregularny(jeden miesiac byl a innego nie roznie to bywalo). Robiłam badania hormonalne(nie pamietam wynikow)ale wiem ze lekarz byl zaskoczony bo po ktoryms razie stwierdzil ze jest ogromna zmiana i jest zadowiolony,wrecz zaskoczony!!!Robilam napewno LHS-reszty nie pamietam?Przy ostatniej wizycie czyli we wrzesniu moj pecherzyk mial 24.Teraz wybieram sie do Polski w lutym i zobacze co sie dzieje.A jeszcze jedno od wrzesnia przez 4 miesiace bralam tabletki na uregulowanie okresu GestoMikron10,no i bylo ok.normalny okres ale-wlasnie juz w tym miesiacu dale to samo bardzo skapo i malo(jakis brazowy sluz z wydzielina krwi).
To jest moj skayp-elamajcher124.
Jakbys chciala ze ma popisac to zapraszam!!!
Dziekuje ze odpiasals Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja wiem ze ciaza usuwa miesniaka Smile a czy torbiel to nie wiem Sad

Powrót do góry
Ela 124

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny słyszałam o herbatkach-które wspomagają rozwój pęcherzyków.Nie wiem czy to prawda czy fałsz Exclamation jeśli któraś z Was słyszała o czymś takim to napiszcie Confused
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

są różne ziółka... zgłoś się do Foki ;]
Ela 124

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdzie mam tą FOKE szukać Surprised dziękuje Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.biomedical.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=4457
Gosiulka24

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem nowa, też niestety mam PCO i problemy z jajeczkowaniem, biore 1wszy cykl wlasnie CLO tzn bralam do 24.01. włącznie teraz czekam na owulke, jestem 2msc po laparoskopii. Mam nadzieje ze wkrótce sie uda. Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 7 z 20