Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak jajeczkowania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stres na pewno miał wpływ na prolaktynę ( to hormon stresu ).
Ja teraz tez biorę CLo no i zobaczymy co bedzie. Mam nadzieję,że dzis juz widać piekny pęcherzyk. daj znać po wizycie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Gru 11, 2008 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety pęcherzyka brak znów dostałam tabletki na wywołanie okresu tym razem duphaston przez 10 dni i znów obserwacja a na hormony dostałam bromergon. Kurcze i znów czekanie jakie to wszystko popiepszone
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 12, 2008 8:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj kochana doskonale Cie rozumiem.....też jak lekarz stwierdził u mnie brak pęcherzyka dominującego to chciało mi sie płakać. Ale cóż możemy zrobić??? czekać, tylko czekac . Ostatnio czytałam ,że CLO nie zawsze działa w pierwszym cyklu. jesli w drugim nie wywoła jajeczkowania to zwieksza sie dawkę.
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Pią Gru 12, 2008 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ale u mnie lekarz nie kazał mi już brać clo albo źle go zrozumiałam sama już nie wiem chyba do niego jeszcze zadzwonie dokładnie sie zapytać albo sama wezme to clo ostatnio przepisał mi dwa opakowania
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 13, 2008 5:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi przepisał Clo na dwa cykle najmniejszą dawkę. Jeśli w przeciągu tego czasu nie zajdę w ciaże to przepisze mi wiekszą dawkę i wtedy musi byc monitorowany cykl aby nie przestymulować jajników.
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 11:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj znów byłam u gina i niestety nic sie nie udało następna wizyta w piątek mówił mi coś o tym PCO ale nie wiem czy go słuchać a prolaktyna spadła mi teraz na 0,9 a norma zaczyna sie od 4. Lekarz wspominał mi o operacji na jajniki nie wiem chyba bym sie na to nie zdecydowała . Jeszcze mam nadzieje że znachor do którego sie wybieram w poniedziałek coś pomoże oby tak było
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 8:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kochana przede wszystkim PCO to nie wyrok. Ja mam stwierdzone....
Operacja to ostateczność. Przede wszystkim żeby stwierdzić że masz PCO nie wystarczy usg, potrzebne jest badanie hormonów: LH, FSH, estradiol, prolaktyna, progesteron, testosteron. Te badania a najważniejszy jest stosunek LH -FSH. To wszystko składa se na obraz rozpoznawczy PCO.
jednym z problemów PCo jest właśnie brak jajeczkowania. Podaja preparaty wywołujace jak np. CLO jesli to nie działa sa inne środki podobne ale skuteczniejsze np. u danej kobiety. Trzeba próbować zanim zdecydujesz się na operację.....
Powrót do góry
Ela 124

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!!!Na imie mam Ela(25 lat) jestem mezatka od 1.5 roku-i jakby to powiedziec od 2 lat starania nic.Moja historia bedzie dluga Sad .Ale znam przyczyne PCO.Najgorsze jest to ze jestem za granica a lecze sie na odleglosc.Wracam do Polski i pierwsze co robie to lece do Ginka.Robilam wszystkie podstawowe badania i od 1.5roku biore METFORMAKS 500(jest to lek na cukrzyce,ja jej nie mam wiec codziennie musze mierzyc poziom cukru).Moja badania sie poprawily i lekarz powiedzial przy ostatniej wizycie ze on u mnie po zrobionym USG nie moze rozpoznac PCO,wiec co powinnam zajsc w ciaze.Wrocilam do siebie,minelo 4 miesiace i nadal nic.Oczywiscie okres jest nieregularny,bardzo skapy Rolling Eyes .mam owlosienie na twarzy,nogach i duze ilosci w okolicach bikini(straszne),wazylam ponad 100 kilo(ale juz schudlam 13 i nadal lece w dol) Question .Moj maz(24lat) mnie wspera i mowi ze bedziemy jeszcze rodzicami ale ja juz sama nie wiem,to wszystko mnie przerasta.Najgorsze jest to ze wszystkie moje kolezanki zachodza w ciaze a ja nie i te pytania Question Question Question
Prosze odpiszcie ELA
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 8:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elu witaj !!
Po pierwsze nie poddawaj się , nie możesz. Chciałabym się dowiedzieć na jakiej podstawie miałaś stwierdzone PCO. Wiem ,że usg robiłaś a badania hormonalne??To bardzo ważne. Napisz wyniki badań a postaram sie jakoś pomóc i doradzić. Tez mam stwierdzone PCO i jestem w trakcie kuracji bo tez staram sie o dzidzie.
chce wiedzieć dlatego,że lekarze często partacza leczenie PCO....

Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wczoraj byłam u gina no i nareszcie mam pęcherzyk ma już 18 mm następna wizyta w poniedziałek zobaczymy czy pęknie Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 6 z 20