Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko ja tez trzymam mocno kciuki za Twoje testowanie. Mam nadzieje, ze przyniesiesz dobre wiesci niebawem...

Korniczku niestety dzis tylko pobrali krew, a wynik dopiero jutro kolo 14 Sad
Masakra w ostatniej chwili sie dowiem czy pojade czy nie Sad
mam nadzieje,że jednak sie uda. Choc z drugiej strony jestem przeziebiona troche i to ponoc tez podnosi OB
Ale nic tam, czekamy dzielnie do jutra...

Lizoletko dobrze wiem o czym mowisz. Ja od 7 lat ponad o tym wszystkim mysle i tez sa chwile ze sie zalamuje i nie potrzfie sobie wyobrazic tego ze kiedys nadejdzie ten dzien i bede mogla poczuc jak to jest nosic pod serduszkiem nowe zycie... Echhh... taki juz los nas staraczek...
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczynki przepraszam,że ostatnio mnie mało tutaj ale Zunia mi się rozchorowała. Myślami jestem jednak przy Was.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
moze łobuz ma skrzynke wypchana po brzegi i nie miesci sie juz zadna wiadomosc?

Wind, skąd wiesz? Razz Razz Razz
Usunęłam dużą część wiadomości ze skrzynki, może to coś pomoże. Wink

lizelotko, a dlaczego musisz teraz czekać aż 3 m-ce?????? Wybacz, jeśli pisałaś, a ja nie doczytałam...

Pychotko, oby OB spadło odpowiednio!!!!!!!

Nadzieja, kciuki za testowanko!

tosia, oby Zuzieńka Ci szybko wyzdrowiała!

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
Wind, skąd wiesz?

tak mi przyszło do głowy Smile wiem ze to jeden z głownych problemow Smile staraj sie na bieząco usuwac wiadomosci, przynajmniej te starsze Smile jak to nie pomoze to wtedy bedziemy dalej kombinowac co moze byc przyczyna ze Nadzieja nie moze sie z Toba skontaktowac.
Nadziejko a Ty po paru dniach daj znac czy mam szukac innej przyczyny czy juz dochodza wiadomosci.

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik, no właśnie, dokładnie takie myśli mi czasami przychodzą.
Co z tego, że innym się udało?... skoro nam nie wychodzi...
eh....
ale to ze szklanką mi się podobało Smile

Pychotka, Ty i inne dziewczyny, które tak długo już czekają na fasolkę, to dla mnie coś niepojętego. Nie wyobrażam sobie jak to jest tak długo czekać, i podziwiam Twoją wytrwałość!
Myślę tak sobie, że musi w końcu się Tobie udać, po prostu musi!

Łobuz, no wiesz, przez te trzy miesiące możemy oczywiście przytulać się, ale chodziło mi o to, że na ewentualną poprawę żołnierzyków i kolejne badanie M tyle trzeba czekać.
Wiesz, dowiedziałam się wczoraj, że żołnierzyki "tworzą się" aż około 70 dni, a potem jeszce około 25 dni, zanim osiągną dojrzałość i będą mogły zapładniać Shocked

Kurczę, dziewczyny, wiedziałyście o tym?

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 8:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

później napisze więcej ale teraz odpowiem tylko Liezoltce Wink

Tak kochana ja o tym wiedziałam bo byłam na kursie naturalnego planowania rodziny dawno temu. i tam babeczka o tym wspominała.
to samo tyczy się komórki jajowej. jej proces twoerzenia również trwa 3 miesiące Shocked dlatego mówi się o tym, że już 3-4 miesiące przed staraniem się o dzidzię nalezy unikać alkoholu oraz papierosów i zdrowiej się odzywiać bo to już ma niby wpływ na komórki rozrodcze Smile

hmmm ja się tak jakby do tego nei stosuję Sad bo przy niemożności zajśćia w ciążę musiałabym już od dwóch lat nie pić alkoholu itp... a mam to gdzieś - skoro się nie udaje to chcę przynajmniej normalnie żyć.
lizelotka

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm... a czy to jest tak, że w trakcie przytulanek "wyskakują" tylko dojrzałe żołnierzyki, takie mające około 70 dni, czy wszystkie??
Może to głupie pytanie, ale o ile zgłębiłam troszeczkę wiedzę o kobiecych sprawach o tyle męskich niewiele Embarassed

Dodano po 5 minutach:

teraz jak to napisałam to wydaje mi się, że powinno być tak jak u kobiety, czyli, że tylko dojrzałe żołnierzyki powinny "wyskakiwać"...

nadzieja, co do używania życia, to masz rację, nie sposób się przez tak długi czas męczyć, zwłaszcza, że często mamy dołki i załamki Sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 10:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizoletko jakby było trzeba to tez dalabys rade. My bardzo pragniemy dzidzi, najbardziej na swiecie i dopoki beda jakies szanse to ja bede walczyc i miec nadzieje.

Jejku dziewczynki ja zaraz wykorkuje Sad o 14 mam odebrac wyniki i strasznie sie denerwuje czy cos sie poprawilo, bo taaaaaaak bardzo bym chciala juz pojechac na to HSG jutro.
lizelotka

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka, do 14:00 niedaleko Smile
Trzymam mocno kciuki! Dziś w domku jestem ( zwolnienie, źle się czuję ) więc nic mi w tym nie przeszkodzi!
Daj nam od razu znać, dobrze?

Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Sro Mar 02, 2011 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak tylko wróce do domku to siadam do kompa i pisze... Mam nadzieje ze dobre wiesci...
Zdrowiej Lizoletko Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41