Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Lut 27, 2011 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja, dziękuję Ci bardzo za namiary na lekarza. Byliśmy u niego w ostatni czwartek, tzn zajmowaliśmy się głównie M, ja tylko siedziałam sobie w gabinecie.

Przepraszam Was, że tak uciekłam na trochę, ale po tej wizycie miałam jakiś taki słaby humor.
Ten pan wydał mi się dobrym andorlogiem, i konkretny taki, i odpowie na każde pytanie no i leczenie od razu nam wdrożył, ale wieści, które usłyszeliśmy jakoś mnie tak zdołowały i potrzebowałam czasu aby sięz tym oswoić ( że już nie wspomnę o moim M ).

Może pamiętacie dziewczynki, że namawiałyście mnie, żebym M do androloga zapisała, bo może ma żylaki, otóż żylaków nie ma, ale ma krótkie powrózki nasienne, co sprawia, że mimo wszelkich, usilnych prób nieprzegrzewania jąder, nigdy nie będą one miały komfortowej temperatrury, właśnie przez te powrózki, które, jak to określił p. doktor, "wciągają" jądra "do środka" Sad

Prawdopodobnie przez to M ma tak słabe wyniki. Sad Dostaliśmy oczywiście skierowanie na usg, żeby wykluczyć inne rzeczy, i badania na hormony. M ma zrobić to w tym tygodniu.

Dostał clostibegyt na zwiększenie ilości pleminków, Polflin ( to jakiś lek na rozszerzenie naczyń krwionośnych u osób chorych na chorobę wieńcową, ale ubocznym działaniam jest przyśpieszenie ruchu plemników Shocked , co mój M ma na beznadziejnym poziomie, bo tych szybkich nie wa wcale, a i innych malutko. Ma jeszcze łykać kwas foliowy. To ma chyba poprawić budowę materiału genetycznego w plemniku.

Tak więc dostaliśmy kompleksowe leczenie i pan doktor powiedział, że mamy około 50% szans, że wyniki nasienia się poprawią, i wtedy, jeżeli poprawią się bardziej, będziemy mogli spróbować naturalnie, a jeżeli poprawią się, ale nie tak bardzo jak oczekujemy, to jest szansa na IUI.

No, a jeżeli się nie poprawią,i to jest te drugie50%, lub tylko nieznacznie, to zostaje nam tylko ISCI, bo p. doktor powiedział, że przy tych wynikach, które są teraz szanse na to, że choćby inseminacja się uda, są nikłe! Crying or Very sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko, ale zawsze macie aż 50% szans, że wyniki będą jednak lepsze! Te wszystkie czarne myśli mogą się okazać niepotrzebne. Dobrze, że trafiliście na lekarza, który rzeczowo Was informuje, zamiast owijać w bawełnę. Przynajmniej wiecie, na czym stoicie, a to zawsze jest lepsze od niepewności.

nadziejka, Kornik, całkowicie popieram Wasze zdanie na temat "odpuszczenia sobie". Pamiętam dokładnie, o ile było mi łatwiej, gdy mi ten "ciąg" do ciąży przeszedł, gdy zaczęłam pisać teksty typu:"Jestem zmęczona, odpuszczam, parcie przeszło". Człowiek od razu jest bardziej wyluzowany! Kornik, u Ciebie ciągle dni płodne, nadzieja, Twój mąż już prawie po kuracji - do roboty, dziewczynki! Może w marcu zasiejecie Fasolinki!

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 2:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz, wiem o tym.
Zresztą mam, jak to kobieta, zmienne nastroje, wczoraj późnym wieczorem odzyskałam humor i zaczęłam nagle mocno wierzyć, że się uda, że te leki pomogą i że za te trzy czy cztery miesiące będziemy już we trójkę.
Ale pewnie nie raz jeszcze wpadnę w czarną rozpacz.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 4:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
Zresztą mam, jak to kobieta, zmienne nastroje, wczoraj późnym wieczorem odzyskałam humor i zaczęłam nagle mocno wierzyć, że się uda,

Ech, skąd ja to tak dobrze znam?.. Rolling Eyes Wink

Mi ulżyło, gdy sobie wszystko tak wytłumaczyłam:
zajdę w ciążę NA PEWNO, bo na to mam wpływ, ale na to - kiedy zajdę - już nie mam. Fasolka sama zadecyduje, kiedy się zasiać. Z takim podejściem na lajcie podeszłam do kolejnego cyklu - i się udało!

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 5:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, ja też sobie wciąż powtarzam, że każdy kolejny dzień zbliża mnie do upragnionego maleństwa, i że w końcu nam się uda.
Nie wolno myśleć, że już tak długo się nie udaje, tylko, że każdego dnia jestem bliżej.
Ale nie zawsze tak się udaje myśleć.
Ach ta kobieca zmienność Wink

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny zauwazyłam pewna zależność... zawsze dostaję powiadmienia, że ktoś coś pisze na forum do póki nie napisze Łobuz Twisted Evil
więc czy mogę prosić nasze kochane moderatorki aby sprawdziły o co chodzi??? moje PW też nie dochodzą do Łobuza a jej wiadomości do mnie tak... Shocked

ehh Lizelotko pewnie nie takich wieści się spodziewałaś Sad domyslam się, że wizyta była trudna i dla Ciebie i dla Twojego M Sad ale uszy do góry Smile tak jak pisze Łobuz macie aż 50% szans Smile powiem Ci, że mój M oprócz podejrzenia żylaków ma już zdiagnozowane krótkie powrózki Sad a mimo wszystko nam się raz udało Smile wyniki miał rewelacyjne po urlopie Smile jądra non stop wietrzone mimo temperatur 30+, chłodząca woda w morzu Smile tak więc moja rada: wynocha na wycieczkę i do roboty Mr. Green

Nie wiem dokładnie ale chyba za jakieś 4 dni testuję Smile

Dodano po 5 minutach:

Lizelotko jeszcze chcialam zapytać ile będziecie płacić za USG i jakie są terminy oczekiwania na to badanie?
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizoletko ja dołączam sie do tego co napisaly dziewczyny - to az 50% szans. Niektorzy nawet tyle nie maja, a udaje im sie zafasolkowac Smile
Zobaczysz kochana wszystko sie ulozy Smile Najwazniejsze ze trafiliscie w koncu do 'normalnego' lekarza Smile

A ja jutro ide na badanie i zobaczymy czy OB spadlo - oby!!! Jesli wszystko bedzie dobrze to w czwartek mam HSG. Od dzis zaczynam aplikowac dopochwowo GYNALGIN (Prof. kazal mi to robic 3 dni przed HSG) wiec mimo iz nie wiem jakie beda wyniki OB to zaczne na wszelki wypadek.

Trzymajcie kciukasy za mnie!!! Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 11:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadziejo moze łobuz ma skrzynke wypchana po brzegi i nie miesci sie juz zadna wiadomosc? to czasem moze byc powodem nie dochodzenia...
łobuz prosze sprawdzic Smile
nadziejo a co masz napisane jak wysyłasz do kogos wiadomosc? moze jest jaka tresc komunikatu? np :debug mode: czy normalnie wysyła...?

jesli tak to zgłosimy to do Adminow ale musisz dokładnie napisac co i jak Razz

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pon Lut 28, 2011 11:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja, dzięki za ciepłe słowa, nie było nam łatwo Sad
no my się teraz też będziemy maksymalnie wietrzyć, tzn głównie M.
i będzie łykał te wszystkie leki, zobaczymy.

Najgorzej, że teraz trzy miesiące czekania! Sad

Za usg chyba nie będziemy płacić nic, bo M ma w pakiecie u siebie w pracy.

Trzymam kciuki za testowanie! Smile

Pychotka, wiem, że czasami się zdarzają takie przypadki, ale wiesz jak to jest, człowiek sobie myśli: pewnie nie będę miała tyle szczęścia Sad

Trzymam też kciuki za Twoje HSG, żeby się odbyło!

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko i jak wyniki? OB spadło wystarczająco? kurcze, nie mogę się doczekać - tak jakby to było moje badanie Wink ale już z całych sił zaciskam za Ciebie kciuki, żeby hsg w czwartek się odbyło i - co ważniejsze - żeby były tylko pozytywne wiadomości po- :*

Nadziejko, ja w ogóle nie dostaję powiadomień Laughing i dopóki Ty nie zaczęłaś pisać na forum, że nie dochodzą, to nawet nie wiedziałam, że takie coś jest Laughing no ale to pewnie gdzieś w ustawieniach się odhacza przy zakładaniu konta? (a że ja tu już od dawna, to i nie pamiętam) hehehe

a przed-testowo jak się czujesz? masz jakieś dolegliwości? MOOOOCNO trzymam kciuki, żeby dalsze kuracje okazały się zbędne i żebyś szybciutko przeniosła się do ciążowego działu :*

a ja miałam prawdopodobnie w nocy owu - a M zasnął (i chory i zmęczony i w ogóle na NIE) no i nie wymolestowałam go przed- Sad Sad Sad
więc... IUI po raz trzeci nas czeka za m-c Sad

Dodano po 6 minutach:

Lizelotko ja Ciebie doskonale rozumiem - sama też tak myślę - co z tego, że komuś się udało z gorszymi wynikami niż nasze, skoro nam się tak czy inaczej nie udaje Sad

no ale z takiego pesymistycznego podejścia przecież nic z wyjątkiem większego stresu nie będzie, wiec trzeba wierzyć, że szklanka jest wciąż do połowy pełna, a nie że już w połowie pusta :*
mam nadzieję, że te trzy m-ce nie-starania zaowocują w nieoczekiwanym momencie 9-cio m-cznym opóźnieniem @ :* Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41