FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 8:24 pm Temat postu: |
|
|
siema laski
Łobuz extra gratuluje siusiaka Adaś to śliczne imię
Pychotka czekamy z niecierpliwością na nowiny.
Kornik a może to wcale nie objaw choroby te kręcenie w głowie co??? co do moich temperatur to najniższą miałam 36,2 i niskie utrzymują się tak w poziomi do 36,5. 37,4 to bardzo wysoko ale to chyba wina luteiny? czy któraś z was się orientuje czy podwyższa ona tempkę?
no a żeby rozwiac swe nadzieje to byłam dziś w aptece aby kupić test na sobotę... i oczywiście nie wiem czy Wy tak macie ale ja niestety tak mam. jak jestem w posiadaniu testu to nie potrafie sie powstrzymac i robie go od razu w zwiazku z tym zrobiłam test dziś i wyszedł negatywny.
w poprzedniej ciązy robiłam test 23dc i juz był pozytywny wiec uznałam, że i teraz tak bedzie jeśli juz. a skoro wyszedł negatywny to znaczy ze ciązy nie ma
Wind kochana ja zawsze dostawałam powiadomienie na maila. nigdy nie szukałam potwierdzeń na forum. ale nic tam skoro coś się spsulo to trudno. świat się przez to nie wali więc spoko
Lizelotko a czy Ty nie masz takiej mozliwości zaby zadzwonić do tego lekarza i zapytać czemu zalecił to co zalecił? może rozjasnił by wam całą sytuacje i nie stresowałabyś się niepotrzebnie?
Dodano po 2 minutach:
aaa i Łobuz przypomniałam sobie jak pisąłaś w tym cyklu co zaszłaś, że dzidzi nie będzie bo akurat na owulkę mężuś wyjechał... hehehe dlatego tym bardziej zdziwił mnie siusiaczek bo przecież ponoć zalecają, że jak chce się mieć synka to trzeba współżyć w dniu owulki najlepiej a jak dziewczynkę to ze dwa dni wcześniej i nawet byłam pewna że jednak będzie dziewuszka a tu taka niespodzianka _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko kochana luteina podnosi temperaturę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko, bardzo bym się cieszyła, gdyby zawroty głowy sygnalizowały zasiewającą się fasolkę, ale niestety - jestem dopiero w 2dfl więc wiesz - za wcześnie na JAKIEKOLWIEK objawy w tym temacie
co do luteiny, to mówi się, że podnosi, ale z tego co obserwuję na wykresach dziewczyn, które ją biorą - nie AŻ TAK zazwyczaj ta zluteinowana tempka trzyma się jakieś 0,4C wyżej od niskich. Jednak mówię to tylko na podstawie kilku dziewczyn, trudno powiedzieć jak jest w Twoim przypadku, jeśli wcześniej nie mierzyłaś na tyle regularnie, zeby móc porównać...
wiesz - ja jak jestem "nakręcona" przez koleżanki - staraczko-kibicki to robię testa nawet 10dfl, ale jak się nie zaczytuję zbytnio na forach, to i test może przez kilka m-cy przeleżeć w szafce - teraz też mam, bo kupiłam po 2 IUI dwa i jeden mi został, ale postanowiłam, że najwcześniej zrobię dopiero, jeśli 15dfl nadal @ nie będzie widać... tylko kurcze, doczekać się nie potrafię już do tego 15-go dnia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu dzięki za info. już trzy razy zadałam to pytanie i ktoś je wreszcie zauważył hehe
Korniczku no to powiem Ci że ja Cie podziwiam. kurcze... tyle czasu mieć test i go nie zrobić... dla mnie to nie wyobrażalne to oznacza, że masz silną wolę !!! ja takowej nie posiadam niestety stąd mój beznadziejny nałóg fajkowy
kurcze staram sie o dzidzie a nie potrafię sobie wyznaczyć nawet terminu na rzucenie tak się tego boję
A ja tam wolę mimo wszystko myśleć ze zawroty głowy u Ciebie to tworząca się nowa mała istotka i już!!!!!
Dodano po 5 minutach:
i wiecie co??? wezmę jeszcze dziś lutkę i jutro też a co!!!??? może za wczesnie na dwie kreski kto wie czy w sobote sie jednak nie pokażą trzeba dac szanse dzidzi.
w ogóle cycki mnie nie bolały w tym cyklu a norma to ze 4 dni przed @ już nasuwały tak że hej..., śluz ze mnie leci tak, że hej. brzuch co prawda wywaliło tak jak przed @. eeeee tam. co się bede przejmować. co ma być to będzie branie lutki jeszcze nikomu nie zaszkodziło a wręcz pomogło
teraz piję sobie browarka i piję za was przystkie laseczki i już mamusie i przyszłe mamusie i te co bardzo chcą być mamusiami i te co za jakiś czas będą bardzo nimi chciały być O! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja w ciąży na samym poczatku jeszcze zanim o niej wiedziałam miałam strasznie dużo śluzu . BArdzo... Test zrobiłam w 10 dniu fazy lutealnej czyli wyższych tempek . test wyszedł bardzo bardzo blady - prawie niewidoczny. w 12 dniu fl już kreska była wyraźna . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Tosia ... ehhh czyli nie ma co robić testu w sobote szkoda _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 10:37 pm Temat postu: |
|
|
nadziejo lepiej poczekac pare dni i miec pewnosc a tak zrobisz teraz i nie bedzie krechy a za pare dni sie pojawi a Ty ze złosci ze w ciazy nie jestes nie powtorzysz testu, wiec po co Ci to odczekaj cierpliwie i napewno bedzie ok zycze powodzenia! oby wkoncu sie udało. najlepiej to sie wyłaczyc na czas staran bo ta cholerna blokada tylko na to czeka;/;/
a co do Twych powiadomien to zgłosze to tym "wyzej" i jak bede znała odp to Ci powiem
Dodano po 26 sekundach:
a Ty ich nie widzisz wcale ?czy tylko od konkretnej osoby?
przepraszam za offa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 10:45 pm Temat postu: |
|
|
Wind to jest tak, że nie ma reguły. tak jak kiedyś dostawałam ZAWSZE powiadomienia, że ktoś odpisał tak teraz to czysty przypadek. o tym, że przyszła prywatna wiadomość dostaję powiadomienie zawsze teraz również
co do testu... zobacze ale dzięki za wsparcie _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 9:55 am Temat postu: |
|
|
Hej laseczki
Skoro tu piszę to znaczy,że przeżylam...
Zacznę od tego,że jajowody mam obustronnie drożne
Przeżyłam szok wczoraj. 15 min przed zabiegiem dowiedziałam się,że bede miala robione bez znieczulenia ;( Myslalam, ze uciekne! Wszystko przez to,że w podróży wypilam dosłownie 3 lyczki male wody. Gdybym wiedziala ze nie dostane znieczulenia to w zyciu bym sie nie przyznala, ze pilam.
Slyszalam,że boli tylko jak ktos ma jajowody niedrozne - obalam ten mit. Mam drozne obydwa a bolalo jak cholerka. To było najdluzsze 10 minut mojego zycia. Ale czego sie nie robi
Przezylam i bardzo ciesze sie, ze sa drozne - chociaz to hehe
Tak wiec od nastepnego cyklu zaczynam kuracje CLO i PREGNYLEM
W końcu coś sie ruszylo
W ogole to Pani doktor,ktora jest specjalistka w PCOS potwierdzila przy USG diagnoze profesora, a po hsg powiedziala zebym sie nie martwila,bo bede mama i to nie raz na pewno ze mnostwo jej pacjentek z PCOS maja dzieciaczki i ze u mnie to tylko kwestia czasu hehehe
Mowila doslownie to samo co profesor takze dodalo mi to jeszcze wiecej sily do walki
Kochane dziekuje za wsparcie :*:*:*:*
Łobuzie gratuluję syneczka ADAŚ to piękne imię sama chcialabym dac tak na imie synkowi, ale nosi je juz moj braciszek hehe wiec nie moge
Nadziejko jestes tak samo w goracej wodzie kapana jak ja u mnie też test nie moze lezec hehehe
Mam ogromna nadzieje, ze wyszedl negatywny tylko dlatego ze zrobilas go za wczesnie Nadal trzymam kciukasy
Od nastepnego cyklu ja zaczynam testowac - w koncu heheheh _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:45 am Temat postu: |
|
|
Pychotko, wspaniale, że badanie ma taki wynik i że ze strony jajowodów nie będziesz miała żadnych opóźnień to teraz DO DZIELA
kurcze, jakbym wiedziała, że Ci nie powiedzieli o tym, że to MUSI być na czczo to bym napisała... mi już wieczorem poprzedniego dnia nie dali jeść, mogłam tylko wodę pić, a w dniu badania jedyne co mogłam to umyć zęby... już nie wspominając o 2 lewatywach
Nadzieja, a Ty przypadkiem nie robiłaś tego testu po południu? ;>
kochana, @ przyjdzie tak czy inaczej - czy będziesz brała lutkę czy nie, więc spoko - jak masz dużo śluzu i tempkę tak wysoko, to nie przestawaj brać, może po prostu było za wcześnie na test? w dodatku po południu?! te wczesne ciąże wychodzą często mało widoczne z pierwszego siku, a co dopiero mówić o kolejnych
Słońce, ja nie mam silnej woli - to kwestia doświadczenia - a z doświadczenia 2 letniego wiem, że max po 14 dniach fl niezawodnie przychodzi @, więc nie ma co marnować testu wcześniej. W dodatku często tempka spada mi jeszcze na kilka dni przed @ więc już samo to jest sygnałem studzącym emocje...
a w głowie mi się już dziś nie kręci |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|