Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja, wiosna zbliża się, w marcu na pewno przysiesie Ci nowe życie Smile

Łobuz, powiem Ci że byłoby mi dużo trudniej podjąć taką decyzję teraz, kiedy już wiem jaki to ból, a tak poszłam nie do końca świadomie Smile

Korniczku, a ja nie pamiętam, Twój M ma żołnierzy po bronią czy nie bardzo? Przepraszam, ale nie pamiętam Embarassed
Chodzi mi o to z jakimi parametrami nasionek podchodziliście do IUI....

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuzie w moim szpitalu podaja znieczulenie, ja nie mialam z wlasnej glupoty, bo mialam byc calkowicie na czczo a napilam sie wody Sad
Powiedzieli mi ze jak chce to moge za miesiac przyjechac, no ale juz zostalam, bo raz ze mam daleko bo (170km), a dwa to znowu bylby miesiac do tylu, wiec sie odwazylam tymbardziej,ze tak jak lizoletka pisze, nie do konca bylam swiadoma tego bolu. Teraz juz wiem co to za koszmar i drugi raz juz bym sie wody nie napila,chocbym umierala z pragnienia Wink
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W KWIETNIU PYCHOTKA ZAFASOLKUJE
i to jest to, Kochana! Cool Cool Cool Cool

Lizelotka, mój M ma 9% prawidłowych na 27 mln ogółem

Łobuz mieliśmy mieć w tym cyklu, ale że tamten trwał 17 dni a @ była bardzo mało @owa to postanowiłam poczekać jeszcze ten cykl - a ten z kolei będzie trwał ponad 30 dni Laughing dlatego IUI pewnie gdzieś pod koniec m-ca nas czeka!

Dodano po 1 godzinach 5 minutach:

dziewczynki, dostałam na @ reklamówke Bayera z zaproszeniem na spotkanie otwarte o endometriozie w Warszawie 9 marca - jakby któraś z Was była zainteresowana, to Wam linka podeślę na pw Smile
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wieczorowo Smile

jak to mawiają: masz doła to go zakop... więc tak tez uczyniłam Smile tak jak piszecie w marcu się uda Smile

ja to mam plan taki: korniczek, lizelkotka, pychotka i ja w marcu wkleimy zdjęcia z dwoma grubiusieńkimi kreseczkami Smile nie bardzo rozumiem Pychotko czemu chcesz czekac aż do kwietnia Cool Wink ???

Wind szykuj sutki na marzec Twisted Evil

Kornik jeszcze nie wymyślono takiego święta jak dzień teścia więc spoko Smile nie masz się co martwić, że zapomnisz Smile

a ja dziewczynki ucieszyłam się wczoraj ogromnie bo dowiedziałam się, że moja ukochana pani doktor znów przyjmuje na NFZ Smile kawał drogi ode mnie ale za nią to pojechałabym nawet na koniec świata Smile więc jutro dzwonię i się zapisuję Smile i wydębie od niej skierowania na wszystko co sie da Smile
mój M w tym tygodniu biegnie na badania mamy nadzieję załatwić w niedługim czasie usg jąder (pełne) i zobaczymy co tam w trawie piszczy...

powiem wam że mam mieszane uczucia co do tych żylaków Sad jeden doktor twierdzi, że M kwalifikuje się na zabieg ale to bedzie mógł potwierdzić po zobaczeniu wyników z tego pełnego USG. dwóch lekarzy ( z czego jeden to ten kretyn do którego M chodził tyle czasu) twierdzi, że M nie ma żylaków... czy to jest złe że ja bym chciała aby to były te żylaki? bo tak to zabieg i M będzie miał już dożywotnio dobre wyniki Smile a tak ... to nie wiadomo skąd złe parametry i jak je leczyć Sad

ten lekarz którego dobrze oceniłyście przepisał M leki na serce Shocked których skutkiem ubocznym jest to, że plemniki zasuwają z prędkością światła... co o tym myślicie? czy to dobrze, że M bedzie brał leki na serce mająć je zdrowe?

dziewczyny teraz tak na poważnie jak zobaczyłam że moja lekarka wróciła do pracy wstąpiły we mnie nowe siły!!! Smile
chyba okres żałoby po moim aniołku minął... i jestem gotowa zacząć starania pełna parą. i kamień spadł mi z serca...

ściskam was kochane Smile do jutra Smile

Dodano po 8 minutach:

Korniczku ja tez dostałam tą reklamówke Smile ale o niej zapomniałam... Rolling Eyes więc wspaniale, że przypomniałaś Smile zobacze o której to godzinie i może się wybiorę Smile

Dodano po 3 minutach:

aaaa i Kornik powiedz Ty mi kochana skąd wiesz, że ten cykl bedzie trwał 30 dni ??? Shocked

i jeszcze jedno pytanko ogólnie.

Stosunek jakiego hormony do jakiego trzeba sprawdzić aby wiedzieć czy jest PCO??? i jak to się oblicza? i jaka jest norma? prosze mi odpowiedzieć ze szczegółami hehe Twisted Evil
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko ja w kwietniu Wink a to dlatego ze od konca marca zaczynam stymulowac jajniczki tabletkami i wtedy moze w koncu odbedzie sie prawdziwa owulacja z pieknie pekajacym pecherzykiem Smile w marcu jeszcze nie ma na to szans...
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja - wspaniale, że już Ci minęło zniechęcenie i smutek :* i że odeszła żałoba po Aniołku - on z góry teraz będzie Was wspierał i opiekował się młodszym rodzeństwem :***
kochana, wiosna idzie, twoja lekarka zaczęła przyjmować, eMek reperuje chłopaków - następny cykl jest Wasz Very Happy
no... nasz, wspólny Wink bo my w następnym IUI Very Happy

Słońce wiem że cykl będzie trwał ponad 30 dni (co mi się jeszcze nigdy nie zdażyło prawdę mówiąc), bo mierzę tempkę Razz i skok miałam w tym cyklu niesamowicie późno - gdyby fl wytrwała do 14 dni, to cały cykl będzie miał równe 33 dni

dalej - hormony
badamy LH do FSH - najlepiej jeśli stosunek tych dwóch jest bliski 1
jeśli jest < 0,6 to może sygnalizować kłopoty z przysadką
jeśli jest > 1,5 to z kolei sygnał, że masz PCOS
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 10:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
Wind szykuj sutki na marzec Twisted Evil

tak jest Pani Kierownik Smile w sumie to juz Marzec wiec kiedy dokładnie mam sciskac? Razz

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe Wind cięzkie zadanie przed Tobą bo musisz trzymać zaciśniete przez conajmniej dwa tygodnie. bo przydało by się wtedy kiedy będziemy poczynać maluchy oraz wtedy kiedy będziemy testować Wink właściwie to zacznij już dziś i trzymaj tak do połowy kwietnia Wink

Pychotka ja tam trzymam kciuki aby udało się i bez stymulacji więc jeszcze w marcu Smile

Kornik ale Ci się porobiło z tymi cyklami Shocked bardzo mnie ciekawi co tak wpłynęło na takie rozregulowanie? tak czy siak to ptrzecież nieistotne bo w marcu już zamieszkają w nas małe istotki Twisted Evil
dzięki za info a propos hormonów :*

dziewczyny jutro o 8.40 mam wizytę u mojej doktor Smile tak się zdziwiłam, że to tak szybko Smile ależ się cieszę Smile hurrrra Smile
jedyne czego się obawiam to to, że już dziś brzuch nasuwa mnie @łowo i mam nadzieję, że na wizycie jeszcze jej nie będzie... w razie co odbędzie się bez badania tylko mi da skierowanie na wszystko czego tylko zapragnę Wink

Lizelotko Ty się kochana niczym nie stresuj Smile Pan doktor na pewno was dobrze poprowadzi Smile a powiedz kochana czy on coś wspominał o IUI???

tralalalalalalalalalala Smile jutro zaczynam prawdziwą walkę z tym pokręconym losem Smile i dam mu popalić Smile nie dam się a co Mr. Green Exclamation Exclamation Exclamation

do dzieła laski Smile nawet jesli nie marzec bedzie nasz czy kwiecień ... co tam Smile przecież przytulanie jest takie fajowe Smile ale co tez ja pisze... oczywiście, że marzec będzie nasz Smile ja to wiem Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzymam kciuki Wink). Tak sie cieszę,że już masz inne podejście. W głębi duszy wiedziałam ,że tak myślisz Wink.

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pon Mar 07, 2011 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ooo Tosiu jak fajnie, że jesteś Smile powiedz mi co myslisz o lekach na serce w leczeniu żołnierzyków????

Dodano po 5 minutach:

swoją drogą kurcze... wiecie w jakich godzinach jest to spotkanie o endo??? 10-13, 15-18 Sad ja w pracy wtedy siedzie Sad i raczej nie dostanę w tym dniu urlopu bo ciężki czas w firmie ;( ehhh a z chęcią bym sie wybrała. bo specjaliści odpowiadaja na pytanie... Lizelotko a Ty nie chciałabyś się tam wybrać? może mi by się jakoś udąło wyrwac z roboty... napiłybyśmy się kawki, pogadały... Smile Smile Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 17 z 41