Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Nadzieja, wiosna zbliża się, w marcu na pewno przysiesie Ci nowe życie
Łobuz, powiem Ci że byłoby mi dużo trudniej podjąć taką decyzję teraz, kiedy już wiem jaki to ból, a tak poszłam nie do końca świadomie
Korniczku, a ja nie pamiętam, Twój M ma żołnierzy po bronią czy nie bardzo? Przepraszam, ale nie pamiętam
Chodzi mi o to z jakimi parametrami nasionek podchodziliście do IUI.... _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Łobuzie w moim szpitalu podaja znieczulenie, ja nie mialam z wlasnej glupoty, bo mialam byc calkowicie na czczo a napilam sie wody
Powiedzieli mi ze jak chce to moge za miesiac przyjechac, no ale juz zostalam, bo raz ze mam daleko bo (170km), a dwa to znowu bylby miesiac do tylu, wiec sie odwazylam tymbardziej,ze tak jak lizoletka pisze, nie do konca bylam swiadoma tego bolu. Teraz juz wiem co to za koszmar i drugi raz juz bym sie wody nie napila,chocbym umierala z pragnienia _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 7:47 pm Temat postu: |
|
|
W KWIETNIU PYCHOTKA ZAFASOLKUJE
i to jest to, Kochana!
Lizelotka, mój M ma 9% prawidłowych na 27 mln ogółem
Łobuz mieliśmy mieć w tym cyklu, ale że tamten trwał 17 dni a @ była bardzo mało @owa to postanowiłam poczekać jeszcze ten cykl - a ten z kolei będzie trwał ponad 30 dni dlatego IUI pewnie gdzieś pod koniec m-ca nas czeka!
Dodano po 1 godzinach 5 minutach:
dziewczynki, dostałam na @ reklamówke Bayera z zaproszeniem na spotkanie otwarte o endometriozie w Warszawie 9 marca - jakby któraś z Was była zainteresowana, to Wam linka podeślę na pw _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam wieczorowo
jak to mawiają: masz doła to go zakop... więc tak tez uczyniłam tak jak piszecie w marcu się uda
ja to mam plan taki: korniczek, lizelkotka, pychotka i ja w marcu wkleimy zdjęcia z dwoma grubiusieńkimi kreseczkami nie bardzo rozumiem Pychotko czemu chcesz czekac aż do kwietnia ???
Wind szykuj sutki na marzec
Kornik jeszcze nie wymyślono takiego święta jak dzień teścia więc spoko nie masz się co martwić, że zapomnisz
a ja dziewczynki ucieszyłam się wczoraj ogromnie bo dowiedziałam się, że moja ukochana pani doktor znów przyjmuje na NFZ kawał drogi ode mnie ale za nią to pojechałabym nawet na koniec świata więc jutro dzwonię i się zapisuję i wydębie od niej skierowania na wszystko co sie da
mój M w tym tygodniu biegnie na badania mamy nadzieję załatwić w niedługim czasie usg jąder (pełne) i zobaczymy co tam w trawie piszczy...
powiem wam że mam mieszane uczucia co do tych żylaków jeden doktor twierdzi, że M kwalifikuje się na zabieg ale to bedzie mógł potwierdzić po zobaczeniu wyników z tego pełnego USG. dwóch lekarzy ( z czego jeden to ten kretyn do którego M chodził tyle czasu) twierdzi, że M nie ma żylaków... czy to jest złe że ja bym chciała aby to były te żylaki? bo tak to zabieg i M będzie miał już dożywotnio dobre wyniki a tak ... to nie wiadomo skąd złe parametry i jak je leczyć
ten lekarz którego dobrze oceniłyście przepisał M leki na serce których skutkiem ubocznym jest to, że plemniki zasuwają z prędkością światła... co o tym myślicie? czy to dobrze, że M bedzie brał leki na serce mająć je zdrowe?
dziewczyny teraz tak na poważnie jak zobaczyłam że moja lekarka wróciła do pracy wstąpiły we mnie nowe siły!!!
chyba okres żałoby po moim aniołku minął... i jestem gotowa zacząć starania pełna parą. i kamień spadł mi z serca...
ściskam was kochane do jutra
Dodano po 8 minutach:
Korniczku ja tez dostałam tą reklamówke ale o niej zapomniałam... więc wspaniale, że przypomniałaś zobacze o której to godzinie i może się wybiorę
Dodano po 3 minutach:
aaaa i Kornik powiedz Ty mi kochana skąd wiesz, że ten cykl bedzie trwał 30 dni ???
i jeszcze jedno pytanko ogólnie.
Stosunek jakiego hormony do jakiego trzeba sprawdzić aby wiedzieć czy jest PCO??? i jak to się oblicza? i jaka jest norma? prosze mi odpowiedzieć ze szczegółami hehe _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 12:08 am Temat postu: |
|
|
Nadziejko ja w kwietniu a to dlatego ze od konca marca zaczynam stymulowac jajniczki tabletkami i wtedy moze w koncu odbedzie sie prawdziwa owulacja z pieknie pekajacym pecherzykiem w marcu jeszcze nie ma na to szans... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 9:24 am Temat postu: |
|
|
Nadzieja - wspaniale, że już Ci minęło zniechęcenie i smutek :* i że odeszła żałoba po Aniołku - on z góry teraz będzie Was wspierał i opiekował się młodszym rodzeństwem :***
kochana, wiosna idzie, twoja lekarka zaczęła przyjmować, eMek reperuje chłopaków - następny cykl jest Wasz
no... nasz, wspólny bo my w następnym IUI
Słońce wiem że cykl będzie trwał ponad 30 dni (co mi się jeszcze nigdy nie zdażyło prawdę mówiąc), bo mierzę tempkę i skok miałam w tym cyklu niesamowicie późno - gdyby fl wytrwała do 14 dni, to cały cykl będzie miał równe 33 dni
dalej - hormony
badamy LH do FSH - najlepiej jeśli stosunek tych dwóch jest bliski 1
jeśli jest < 0,6 to może sygnalizować kłopoty z przysadką
jeśli jest > 1,5 to z kolei sygnał, że masz PCOS |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | Wind szykuj sutki na marzec Twisted Evil |
tak jest Pani Kierownik w sumie to juz Marzec wiec kiedy dokładnie mam sciskac? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 10:53 pm Temat postu: |
|
|
hehe Wind cięzkie zadanie przed Tobą bo musisz trzymać zaciśniete przez conajmniej dwa tygodnie. bo przydało by się wtedy kiedy będziemy poczynać maluchy oraz wtedy kiedy będziemy testować właściwie to zacznij już dziś i trzymaj tak do połowy kwietnia
Pychotka ja tam trzymam kciuki aby udało się i bez stymulacji więc jeszcze w marcu
Kornik ale Ci się porobiło z tymi cyklami bardzo mnie ciekawi co tak wpłynęło na takie rozregulowanie? tak czy siak to ptrzecież nieistotne bo w marcu już zamieszkają w nas małe istotki
dzięki za info a propos hormonów :*
dziewczyny jutro o 8.40 mam wizytę u mojej doktor tak się zdziwiłam, że to tak szybko ależ się cieszę hurrrra
jedyne czego się obawiam to to, że już dziś brzuch nasuwa mnie @łowo i mam nadzieję, że na wizycie jeszcze jej nie będzie... w razie co odbędzie się bez badania tylko mi da skierowanie na wszystko czego tylko zapragnę
Lizelotko Ty się kochana niczym nie stresuj Pan doktor na pewno was dobrze poprowadzi a powiedz kochana czy on coś wspominał o IUI???
tralalalalalalalalalala jutro zaczynam prawdziwą walkę z tym pokręconym losem i dam mu popalić nie dam się a co
do dzieła laski nawet jesli nie marzec bedzie nasz czy kwiecień ... co tam przecież przytulanie jest takie fajowe ale co tez ja pisze... oczywiście, że marzec będzie nasz ja to wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki ). Tak sie cieszę,że już masz inne podejście. W głębi duszy wiedziałam ,że tak myślisz . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 11:02 pm Temat postu: |
|
|
ooo Tosiu jak fajnie, że jesteś powiedz mi co myslisz o lekach na serce w leczeniu żołnierzyków????
Dodano po 5 minutach:
swoją drogą kurcze... wiecie w jakich godzinach jest to spotkanie o endo??? 10-13, 15-18 ja w pracy wtedy siedzie i raczej nie dostanę w tym dniu urlopu bo ciężki czas w firmie ;( ehhh a z chęcią bym sie wybrała. bo specjaliści odpowiadaja na pytanie... Lizelotko a Ty nie chciałabyś się tam wybrać? może mi by się jakoś udąło wyrwac z roboty... napiłybyśmy się kawki, pogadały... _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|