Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:40 am Temat postu: |
|
|
Nadziejko uwielbiam Cie taka
Ja szczerze mówiac nawet nigdy nie slyszalam zeby zolnierzy leczyc lekami na serce...
Tez tak jak Ty zyczylabym sobie zeby zafasolkowac juz w marcu,ale w moim przypadku to raczej niemozliwe
Wind to ja Cie prosze trzymaj suteczki zacisniete do konca kwietnia no i te 20 palców tez nie zaczkodzi _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:26 am Temat postu: |
|
|
o matko to czym ja bede jadła? hehehe chyba nosem
bede trzymała i za Ciebie i za Nadziejke
oby tylko pomogło...
a potem Wy za mnie bedziecie. no ale to jeszcze nie teraz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Wind za Ciebie nie bedzie trzeba trzymac, bo Ty jak sie zdecydujesz to od razu w pierwszym cyklu zafasolkujesz
No ale gdyby jednak sie okazalo,ze bedzie trzeba to bedziemy trzymac, pewnie _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 7:41 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczęta
oczywiście @ przyszła w nocy więc na wizycie nie było badania. w sumie to nic strasznego bo dostałam skierowanie na badanie i dopiero wtedy jak beda wyniki i badanie ma sens. bede miala pobrana cytologie i usg 16 marca. od 15 do 18 abstynecja w przytulaniu i od piatku cały weekend mamy szaleć i w pon znów usg i badanie progesteronu. jak sie nie uda w tym cyklu to w kiewtniu stymulacja clo
powiem Wam ciekawostkę a w szególnosci pisze to dla Kornickza i Lizelotki. jest sposób na poprawę plemniczków w naturalny sposób oczywiscie oprócz tego leki jak najbardziej wskazane
otóż CODZIENNIE BEZ WYJĄTKU bieganie 30 min. ponoć jak jajeczka poczują lekki wiaterek czują się lepiej. więc kochane zagońcie swoijch mężczyzn do codziennego jogingu. Mój M już wie, że nie innego wyboru
i co o tym myślicie?
dziewczyny moja doktor to wspaniała kobieta dala mi tyle wiary, że będzie dobrze... powiedziała tak: ""no to bierzemy sie ostro za ciebie dziewczyno już niedługo będzie brzuszek ale tylko pod jednym warunkiem!!! bo ja to naprawię wszystko co jest u Ciebie nie tak ale M ma biegac codziennie!!! "
wszystkiego najlepeszego z okazji dnia kobiet _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Kochana moja widzisz jaki prezent masz w tym pięknym dniu:))) . Dostałaś wielką nadzieję i tego Ci było potrzeba. W końcu ktoś wziął się ostro do roboty i zaczął pracować nad waszym upragnionym szczęściem. Jestem przeszczęśliwa _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu oj fakt było mi tego potrzeba tak bardzo, że nawet sobie nie zdawałam z tego sprawy
Tosieńko a czy Ty widziałaś moje pytanie odnoście leków na serducho? bo nie wiem czy doczytałaś czy po prostu nie wiesz i dlatego nie piszesz? ja powiedziałam o tym mojej doktor ale ona tego nie skomentowała i nie wiem co mysleć
no to ja już lece pa lulu jestem dziś padnięta. pobudkę miałam o 6 rano a dla mnie to katorga
Dodano po 1 minutach:
aaaa Wind mi wystarcza sutki paluchy zachowaj dla reszty _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Nadzieja, jeju czy to wiosna tak działa czy jak ale i ja mam jakieś takie pozytywne nastawienie chociaż ja sie nastawiałam na czerwiec, ale marzec jest lepszym pomysłem!
Kochana, ja pisałam kilka dni temu, że mój M dostał właśnie leki na serce, których ubocznym skutkiem jest to, że jak to napisałaś plemniki zasuwają z prędkością światła
Mój M na pewno biegał nie będzie, nie ma opcji, ale namówiłam go na basen 3x w tygodniu
I nadzieja, ja coś przegapiłam, jakie spotkanie o endo??? Kiedy??
Bo ja na kawkę to reflektuję
Pychotka, widzisz, ty myślisz o kwietniu, ja o czerwcu, a może nadzieja będzie najbliżej prawdy??
Musimy wierzyć i nie poddawać się nigdy, nigdy!
Nadzieja, tak p. doktor mówił o IUI. Mój M ma tylko 4 mln plemników i z tego 1% prawidłowych, i w ogóle nie ma tych o ruchu szybkim, tylko kilkanaście % tych o ruchu wolnym. Beznadziejne wyniki, i jeśli się nie poprawią to nawet IUI nie ma sensu, wtedy tylko ISCI - tak powiedział.
A żebyśmy mogli podejść do IUI to wyniki muszą być ok 20 mln plemników, przynajmniej 4% prawidłowych no i muszą wszystkie przyśpieszyć!
Jeżeli natomiast jakimś cudem będą lepsze to wtedy nawet możemy próbować naturalnie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko widzisz napisałam i mi wcieło . Dopiero teraz zauważyłam ,że nie ma tego.
Jesli chodzi o te leki to niby poprawiają ukrwienie i w jakiś sposób wpływają na szybkość czy na ruchliwość...już nie pamiętam ale wiecej jest skutków ubocznych niestety. Te leki są na receptę więc nie sądze aby ktoś bez konsultacji je przepisał. Trzeba uważać na nadciśnienie itp. Decyduje lekarz _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:17 pm Temat postu: |
|
|
ok zapisałam... sutki - rezerwacja Marzec - dla Nadziejki, 20palcow Kwiecien - dla Pychotki jeszcze mam pare uszu, nos ktos chetny? zartowałam.
bede mocno trzymała.
Pychotka obys sie nie myliła bo co roz spotykam pary/ malzenstwa ktore staraja sie o dziecko, albo 10mcy, albo 2lata albo 7 paranoja.. i to w moim wieku, ciut starsi,wiec dlatego tak panikuje i strasznie sie boje porazki... moj R to mysli ze to hop siup i fasolka gotowa ale niestety tak nie jest..
Tosiu pisałas ze jajeczka kobiece im kobieta starsza tym sa "gorsze" a jak jest u facetow? im starszy tym gorsza jakos nasienia? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Wind kochana ale nie podchodź do tego w taki sposób. To,że tyle par ma problemy nie oznacza,że u Was też tak będzie. Faktem jest ,że coraz częściej spotka się na pary z problemami ale przecież jest całe mnóstwo takich które nie mają kłopotów z płodnością.
Jeśli chodzi o plemniczki to robiono badania które miały rozstrzygnąć co z tym nasieniem . Okazało się ,że jedynie co się zmienia wraz z wiekiem to tylko ilość plemników. Jednak to i tak nie wpływało bardzo znacząco na ilość zapłodnień. Inne parametry jak ruchliwość, prawidłowość itd pozostają bez zmian _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|