Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 11, 2011 11:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
no a my od wtorku do piątku pościmy... a potem dajemy czadu w piątek Smile

davajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj dziewczonka Razz
hehe
3mam suty Razz pamietaj Wink o to niezła przerwa wtorek-piatek,ale sam sex nie zaszkodzi oby bez finalu Razz

Pychotka za Ciebie tez 3mam konczyny Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Mar 12, 2011 10:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
ale jak tu miec nadzieje jak sie nie udaje raz, drugi, trzeci..

jak mieć nadzieją, kochana? ano ma się wtedy od @ do @ - nie więcej...
no ale Wam się uda od razu i nie będziesz musiała tyle czekać co my, zobaczysz :*

Nadziejko, kochana - z tymi lekami to pewnie często jest tak, że działając na jedno - działa też na co innego... dokładnie tak jak z lekami na żylaki - czy M ma czy nie ma gin nie pytał, tylko od razu mu przypisał na poprawę nasienia Shocked wyjadł 2 opakowania i co? jakoś efektów brak Evil or Very Mad dobrze że nie miał od nich żadnyh efektów ubocznych Twisted Evil

hmmm.. mówisz, że Mki mają zalecone bieganie? no mój przez jakieś 2 m-ce biegał, ale nie wiem jak na wyniki to wpłynęło, bo się już później nie badał Wink

a gdzie Ty kochana znalazłaś objawy endo? bo ja też bym chętnie poczytała, jako że ta kwestia u mnie nie jest jeszcze rozstrzygnięta... prawdę mówiąc, to chyba jednak namówię tego profesora na laparo, bo w tym cyklu całą fazę lutealną kłuje mnie brzuch (taka niby kolka - pod pępkiem po prawej i po lewej stronie), nic dokuczliwego, no ale jednak jest. i już sama nie wiem co o tym myśleć, bo to chyba nie jest normalne, prawda? Sad

lizelotka mój nawet nie badał testosteronu... a to istotne jest przy staraniach? Shocked w sumie to mu żaden lekarz nie zalecał dodatkowych badań poza spermiogramem...

Fleur hehehe ja bym 30 stron czytała chyba z tydzień, więc i tak jesteś dobra Laughing
no i koniecznie do nas częściej zaglądaj, żebyśmy za każdym razem nie musiałay na nowo prosić, żebyś nam powiedziała w czym macie problem Razz Wink
co do samej służby zdrowia, to masz "tam" podobnie jak w Norwegii - gdzie też się nie prowadzi leczenia "wspomagania rozrodu", co więcej - jak już uda Ci się zajść w ciązę, to nie mamowy o podtrzymywaniu - jak jest ciąża, to dochodzisz tylko ze "zdrową", jak masz za mało progesteronu na przykład - to nie donosisz i nie ma się co stresować, przecież z którymś razem się uda, nie? - tak w przekonaniu tamtejszej służby zdrowia.. co zrobisz... Sad w sumie to chyba mają trochę racji w takim podejściu... choć to trudne. Sad

Pychotka, to wcale nie takie pewne, że w żadnym cyklu pęcherzyki nie pękają, więc nadzieja ZAWSZE jest :*

ech, jak mnie nie ma to na amen, a jak już wejdę to potem Wam tu elaboraty smaruję hihihi macie teraz zadanie bojowe to wszystko przeczytać Cool
u mnie spokój - jakoś na początku tyg. spodziewam się kolejnej @ - tempka spada, więc nie mam nadzieii na to, ze wyszedł nam naturalsik. Widać nam to nie pisane Sad
no ale pod koniec marca IUI - i tym razem ma być skuteczne. I KROPKA Cool Twisted Evil Cool Twisted Evil
Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Mar 13, 2011 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fleur witaj Smile
Moja siostra cioteczna też miała taki problem jak Ty, tylko że, tak jak pisała Kornik, w Norewgii. Z tym, że ona ma już w brzuszku dzidzię, ale tam było dużo ryzko poronienia, przyjechała na początku ciąży do Polski, do kliniki w Białymstoku, a potem cały czas telefonicznie kontaktowała się ze swoim lekarzem w Polsce, a mama wysyłała jej leki, które on jej przepisywał na odległość. Lekarze w Norwegii nie chcieli podtrzymywać jej ciąży.
Bardzo współczuję Ci takiej systuacji, to bardzo wszystko utrudnia, ale mimo wszystko mam nadzieję że Ci się uda i to już niedługo! Smile
Odwiedzaj nas tutaj, czasami mamy tu smutki, czasami nadzieje i siły, ale takie wspólne pogaduchy bardzo nam wszystkim pomagają, prawda dziewczyny? Smile

Kornik, niski poziom testosteronu wpływa na zmniejszenie liczby plemników u mężczyzn.

Pychotka, Kornik ma przecież rację, my z moim M też nie zamierzamy stracić ani jednego cyklu chociaż planowana poprawa żołnierzyków ma być dopiero w czerwcu Wink

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Mar 13, 2011 3:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heloooo Smile

ale dziś mamy przepiękna pogodę Smile szkoda, że to nie dziś owulka bo wiosna sprawia, że wszystko wydaje się możliwe Wink

Korniczku nie pamiętam gdzie czytałam o tych objawach... ale znajdę tą stronkę i przeslę Ci linka na priv Smile
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Mar 13, 2011 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadzieja, hejka Smile
No na Ciebie wiosna działa suuuuper! Laughing

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Mar 13, 2011 4:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ach bo wiosna to czas bocianów - dziewczynki Wink)))

Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja dzis mam 24 dc i test owu wyszedl mi pozytywny. Cos pozno nawet jak na mnie... W ogole mam tyle sluzu co nigdy... Nie wiem czy jest to spowodowane.
Kornik

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 8:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może owulacją Pychotko? Wink zupełnie naturalną, piękną owulacją - takie jest moje zdanie Very Happy
a ja mam dziś 1dc... Sad ale wiecie, w sumie to nie przeżywam już tego jakoś bardzo - ot po prostu dostałam okresu, dokładnie tak samo jak w czasie przed-starankowym. i to mi się podoba Wink
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 14, 2011 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotka kochana no to do roboty Smile ach jej Smile piekny śluz, owulacja ... czego chciec więcej Wink może nasze kciuki się przydadzą Smile

Korniczku strasznie mi smutno Sad miałam nadzieję, że może jednak obwieścisz nam radosną nowinę... ale spoko Smile pamiętasz, że przecież my w kwietniu wstawimy piękne foty Smile ja już się nie moge tego doczekac !!!!! Twisted Evil

oj wiosna... jak ja na nią czekałam Smile tak jest Tosieńko wiosna to czas bocianów i co najlepsze bocianów Biomedicalowych Wink hehehe Wink

dziewczyny mój M truje mi wciąz o tych fajach aż odechciewa mi się palić na samą myśl o kolejnym wywodzie w tym temacie... w związku z tym podjęłam decyzję, że dokładnie za tydzień tj od poniedziałku rzucam te faje ... a niech to...

Lizelotko i jak tam basenik? zapisaliście się już? wiesz ja nie naciskam ani nic żebyś nie pomyślała Wink ale mimo tego, że znasz Mka jak własną kieszeń kto wie czy by Cię nie zaskoczył decyzją o bieganiu gdyby wiedział jaki może to dac skutek Smile może jednak warto spróbować rzucić tak mimochodem taką informację a co on z tym zrobi to czas pokaże ?? Smile

Dodano po 3 minutach:

Korniczku już szukam dla Ciebie info o endo Smile

Dodano po 25 minutach:

Kornik najwięcej objawów masz opisanych w linku który sama mi przesłałaś o leku Visanne Wink tam poczytaj.
nie potrafie teraz odnależć tej strony na której czytałam o tych objawach. ale szukałam apropos pęcherza duzo bo mnie to najbardziej dotyczy...

wkleję tu kilka objawów:

Endometrioza jest tkanką przypominającą prawidłowe endometrium, która znajduje się poza
macicą. Najczęstszym i najbardziej specyficznym objawem choroby są dolegliwości bólowe
w miednicy małej i niepłodnośd (ograniczona płodnośd w porównaniu z dobranymi wiekowo
zdrowymi kobietami). Bolesne krwawienie miesiączkowe jest często pierwszym objawem
endometriozy, poza tym mogą wystąpid inne objawy związane z rozwojem różnych postaci
choroby: dolegliwości bólowe okolicy miednicy małej niezwiązane z krwawieniami miesiączkowymi,
dyspaurenia, dyschezja, kolka nerkowa i moczowodowa, dolegliwości bólowe dolnej okolicy
krzyżowej, pęcherza moczowego, bocznej części miednicy mniejszej, częste oddawanie moczu,
dolegliwości bólowe podczas oddawania moczu, nieregularne krwawienia z dróg rodnych, zespół
jelita drażliwego, okołomiesiączkowe dolegliwości bólowe klatki piersiowej i barku, dolegliwości
bólowe ściany jamy brzusznej, bóle zlokalizowane poza jamą brzuszną

tu nie pisza o tym ale czestym objawem endo sa róznież wdęcia oraz ból podczas stosunku.

Korniczku pamiętam jak pisałaś, że ni z tego ni z owego miałas krwawienie... ja tez tak miałam ok 1-1,5 temu... Sad potwierdziłam u mojej doktor, że Endo mozna wykryć równiez rezonansem magnetycznym. niekoniecznie trzbea iśc na stół. może warto abyś poszła go zrobić co? bo jesli masz endo (a wspominałaś cos o podwyższonym Ca125) to szybciorem na laparo leć usunąć to cholerstwo i działać Smile
poza tym poczytaj sobie fora o endo tam dziewczyny piszą jak u nich to przebiega (bardzo rzadko jest tak, że jest kilka objawów endo na raz, zazwyczaj dwa czasami trzy ale to rzadko) ja jak czytam wypowiedzi dziewczyn które miały endo na pęcherzu moczowym to tak jakbym o sobie czytała Sad
mam nadzieję, że nie zdołowałam Cie tym postem... chce Ci dac nadzieję, że nawet jeśli masz ją to szybko wyleczysz i zajdziesz Smile tak jak ja Smile
Kornik

PostWysłany: Wto Mar 15, 2011 9:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ech, Nadziejko, nie zdołowałaś mnie, bo ja tak po cichu przygotowuję się psychicznie do laparo... tylko kurcze - ten prof., który jest niby najlepszy w naszym regionie mówi, że nie ma potrzeby diagnozowania, skoro "tylko" boli mnie brzuch pierwszego dnia @ Sad a z tego co sama doczytałam w różnych miejscach - to jest właśnie często jedynym objawem Sad no nic - jak się trzecia IUI nie uda, to do niego wrócę i jakoś go namówię chyba jednak - w końcu po co tracić czas i nerwy na próby, jeśli po jednym m-cu leczonym od razu może się udać, prawda?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41