Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 8:52 pm Temat postu: |
|
|
Pychotka a może to ciążowe bóle jeśli jednak nie to z całego serducha zycze Ci aby aby @ przyszła już jutro. a u Ciebie nie ma gdzie zrobić w weekend usg? a w jakiejś pobliskiej miejscowości?
Pychotka... biorę najgorsza ewentualnośc bo z tego opisu własnie to wynika... owulacji ni ebyło a nawet jeśli to jajeczko za mało dojrzałe... więc z dzidzi nici w tym cyklu
Dodano po 2 minutach:
a i testy dziś zamówiłam... i nie wiem po co _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Oj NAdziejko....co to znowu za lekarz ?? No jak nie może powiedziec czy była owulka czy nie?? No nie rozumiem...przecież to widać jak byk.
Przede wszystkim jeśli pęcherzyk graafa pęknie to uwalniana jest komórka jajowa, tak? Ten pękniety pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte. To ciałko żółte blokuje wzrost innych pęcherzyków. Jak nie dojdzie do zapłodnienia to ciałko żółte zanika. Jęśli jest ciałko żółte tzn że peknięcie pęcherzyka było i uwolnienie komórki .
Więc analizując Twój wynik - owulacja była z prawego jajnika. Echo endo jest ok bo wygląda jak w 2 fazie i tak powinno wyglądać. NIe rozumiem tylko tego:
jajnik prawy z luteinizacją niepęknietego pęcherzyka graafa 29x24mm z drobnym ciałkiem żółtym: 18x10mm oraz wolnym płynem w prawym dole biodrowym o szerokości zbiornika 19mm.
jak mógł widzieć ciałko żółte i niepękniety pęcherzyk?? No albo to albo to. Chyba chodzi o to,że był pęcherzyk owulacyjny i z niego ciałko żółte oraz inny pęcherzyk
Niestety z opisu wynika ,że nie masz przyrostu edometrium a to ważne. Jeśli zauważył ,że pęcherzyki są wadliwe to kiepsko.
Jednak nie podoba mi się ten opis . Jest niejednoznaczny i zagmatwany. Możliwe,że miałaś dopiero co owulację stąd takie widoki w obrazie i teraz endo powinno rosnąć jak szalone. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:07 pm Temat postu: |
|
|
chwila....
Tosiuniu no tak. chodzi o to, ze ja w prawym jajniku miałam dwa pęcherzyki. jeden pękł... ten mniejszy a ten wiekszy się luteinizuje czyli wchłania albo coś w podobie. czyli owulacja była ale z mniejszego pecherzyka czyli takiego który nie jest zdolny do zapłodnienia.
czyli endometrium nie przyrasta??? tzn, że jesli owu była w niedzielę ( a wiem że tak było!!! ja to czułam ) to gdyby doszlo do zapłodnia juz musiało by byc grubsze???
Dodano po 1 minutach:
jeśli owu była na dzniach tzn np wczoraj to i tak z dzidzi nici bo my ostatni raz przytulaliśmy się w niedziele. póxniej musieliśmy się wstrzymać bo M szedł na badania _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko, ja się wymądrzać nie będę, bo nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak opisy z usg istnieje...
ale na moje oko wygląda na to, że miałaś trzy pęcherzyki: 2 w prawym, 1 w lewym jajniku i z opisu gdybam tak:
- lewy przerósł i nie pękł, wchłania się
- (większy?) prawy nie pękł, wchłania się (niekoniecznie "większy", bo pęcherzyk ogólnie jest większy niż samo jajeczko przecież)
- (mniejszy?) prawy pękł - czego dowodem jest ciałko żółte _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:09 pm Temat postu: |
|
|
ale kochana skąd wiedza ,że mniejszy nie miał odpowiednio dobrej komórki jajowej?? Ciałko żółte jest ? Jest więc komórka jajowa wyszła .
endometrium robi się grubsze jesli dojdzie do zapłodnienia bo szykuję gniazdko dla dzidzi. U mnie w 10 dniu fazy lutealnej było 10mm _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:13 pm Temat postu: |
|
|
ale jak może zauwazyć że pęcherzyki sa nieprawidłowe??? po czym to stwierdził? ja nierozumiem
Dodano po 1 minutach:
czyli jeśli owu była w niedzielę to już dziś powinno być grubsze tak????
Dodano po 1 minutach:
Kornik jak to nie wiesz, ze coś takiego jak opis istnieje????
dobra Ty i Tosia zasługujecie na dobra flachę Pychotka jak chce tez sie może przyłączyć tylko jak mam do was dojechac??? mam pomysł spotkajmy się u mnie to względnie w pół drogi
Dodano po 1 minutach:
Tosia ja go zrozumiałam tak, że pecherzyk przy pękaniu powinien być wiekszy... a że nie był facet wywnioskowął, że pecherzyk jest do dupy _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:14 pm Temat postu: |
|
|
aj... widzę, że już Tosia Ci napisała to samo, co do tego, że OWU BYŁA to jeszcze Ci tylko dopiszę, że niekoniecznie miałaś owu z mniejszego! tego teraz nei stwierdzisz - musiałabyś z usg wstrzelić się w dzień pękania, żeby takie rzeczy wiedzieć - teraz pęcherzyk zmienił się zupełnie w taki niekształtny woreczek, w którym już NIE MA jajeczka - nie ma bo się uwolniło i
a) wędruje sobie do jamy macicy jako zarodeczek
b) wędruje sobie do jamy macicy jako jajeczko, które obumrze, gdyż nie zostało zapłodnione
innej opcji nie masz - z opisu mi wynika tylko, że jeśli będą bliźniaki, to tylko jednojajowe _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
aaaa Tosiu u Ciebie w 10 d fazy lutealnej był 10 mm ja mam teraz chyba 4 dzień fazy lutelanej i mam już 12 mm. jak to jest??? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz jak ja chodziłam przy braniu clo na monitoring to lekarz odrazu mi mówił ,że np. w tym cyklu nic nie bedzie bo pęcherzyki są wadliwe. Kiedy zapytałam jak to rozpoznaje dokładnie mi opisał i pokazał. Otóż maja inne ścianki np. Nie są okrągłe lecz z jednej strony np. wklęsłe itd. To widać. Z takich pęcherzyków nigdy owulki nie było.
jeśli owulka była w niedziele czego nie wiesz na pewno to endo może ale nie koniecznie musi już byc bardzo grube
Dziewczyny wymieniłyście się gg? ja też chce _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 9:18 pm Temat postu: |
|
|
a to jak rośnie endometrium, to bardzo indywidualna sprawa, widziałam, że u dziewczyny, która już była w ciązy w 12dfl gin orzekł, że w ciązy nie jest i co więcej - że macica się złuszcza i najpóźniej za dwa dni dostanie @ - a ona po tygodniu zrobiła pozytywny test... i to nie, że historia wydarzyła się 20 lat temu! tylko z m-c wstecz... no i tacy ginowie istnieją... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|