Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Możesz liczyc od domniemanej owulacji .
Może lekarz nie wiedział dokładnie czy pęcherzyk był owulacyjny , czy ciałko żółte to ciałko żółte o prawidłowej wielkości itd...Nie wiem może po ciałku żółtym lekarz potrafi określic czy jest ciążowa szansa. Nie mam pojęcia. Nie był może pewny ...
Ja myślę kochana ,że nie ma co rozpatrywac tego w kategorii bez szans. Moim zdaniem owulacja była co wskazuję obecnosc ciałka żółtego. Jaka to była komóreczka tego lekarz nie stwierdzi na pewno. Przeciez nie wychwycił momentu owulki przeciez . Policz 13 dni i zrób test ciazowy. Ja jestem dobrej mysli i strasznie mocno trzymam kciuki

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny co ma być to będzie....

ja i tak Wam bardzo dziękuję za wsparcie Smile nastukałyśmy chyba dziś ze dwie stronice Wink
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu na PW wysłałam Ci moje gg Smile

Uciekam z kompa dziewczynki, bo glowa mnie strasznie rozbolala.
Dobranoc :*
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 9:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko przykro mi bardzo Sad Sad Sad

Nadziejko, kochana, ja wiem, że Ty musisz wiedzieć JUŻ czy jesteś w ciąży czy nie jesteś Wink ale słońce wyluzuj i pomyśl sobie tak logicznie - idzie dziewczyna PO TERMINIE @ do gina z betę dajmy na to 80,0, gin robi jej usg i co mówi?
MÓWI, ŻE ON NICZEGO NIE WIDZI! niczego! tzn jakaś kropeczka jest, ale zbyt mała (ok. 1-2mm) żeby cokolwiek wnioskować! dlatego z każdym USG ciążowym trzeba poczekać z m-c, zeby od razu zobaczyć i serduszko.
kochana, tuż po owulce ŻADEN lekarz - żeby i najlepszy z najdoskonalszym sprzętem - nie powie Ci czy jesteś w ciazy czy nie jesteś. Co więcej - nie powie Ci nawet czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo...

dlatego teraz kochana trwamy z Tobą w nieświadomości przez kolejne +/- 10 dni i z całych sił zaciskamy kciuki na te bliźniaki :*
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczyny jednak sprzęt i fachowe oko ma duże znaczenie. Dobry lekarz już kilka dni po owulce może jednak stwierdzić z całą pewnością ,że szans na ciąże nie ma. To prawda nie powie ,że ciąża będzie ale może już ją wykluczyć. Jest pełno wyznaczników mówiących o tym ale lekarzowi musi się chceć Wink i przede wszystkim musi być dobry sprzęt. Tak jak pisałam Wink kiedy byłam na usg w 10 dniu fazy lutealnej gin powiedział,że po obrazie usg, endometrium i echa ciałka zółtego jest w stanie mi powiedzieć,że jest na 80 procent pewny,że się udało. Tak więc widzicie....

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku ja nie chcę aby gin po powiedział czy jestem w ciązy czy nie... bo wiem, ze na tym etapie to nierealne... ale chce aby mi powiedzieł czy BYŁA owulacja czy NIE???!!!
a on nawet tego nie potrafi Sad
Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co tutaj dzisiaj taka cisza???

Mnie nadal leciutenko pobolewa brzuch jak na @ tylko cos przyjsc nie chce Sad

Tosiu dostałaś wiadomosc ode mnie na PW ???
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko, to my Cię tu pocieszamy całym sercem, że skoro masz c.żółte, tzn że owu była - a efektów będziemy wyczekiwać z utęsknieniem razem z Tobą Smile

no a ja mam pęcherzyk 23mm, a śluz z wczorajszego Bj zmienił mi się na lepki... Evil or Very Mad ...i test owulacyjny, który mi zalecił gin wyszedł negatywny Evil or Very Mad a już myślałam, że po raz pierwszy robię test owu i zobaczę po raz pierwszy MOJE dwie krechy a tu d*** blada Evil or Very Mad Twisted Evil
nadzieja83

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik poczekaj... 23mm?? to wcale nie tak dużo Wink widzisz że u mnie pęcherzyki porosły do 29 mm Shocked
a czemu Ty robisz testy a nie na monitoring??? rozumiem, że w tym cyklu IUI tak?? to tak bez monitoringu tez biorą? tak na samych testach?

Korniczku ... ja doceniam, że mnie pocieszacie itp... ale widzisz ja chce miec pewnośc, że owu u mnie była i chce to wiedzieć jednoznacznie... jeśli nie to chce robić coś aby owu była a tak to jestem w czarnej.. d...pie i nie wiem co począć Sad wydałam tylko kasę na USG z którego nic nie wynika Sad
jestem wnerwiona bo nawet jesli facet uwaza że pęcherzyki byly do bani to nalezy mi o tym powiedzieć!!! abym wiedziała, że coś jest nie tak Sad a tak to co? "wie Pani ciezko mi cos powiedzieć itp itd... " mam gdzieś takie porady specjalistów Sad chce jak krowie na rowie !!! jasnego przekazu!!!!!!!

Pychotka a może to jednak się spóźnia na dzidzię co Mr. Green ????
Pychotka28

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko sek w tym ze nie spoznia mi sie @ wedlug testu owu @ powinna przyjsc 29 marca czyli za 5 dni. Chodzi mi tylko o to, ze zawsze brzuch mnie boli na @ 2 gora 3 dni przed, a teraz boli juz od poniedzialku czyli 9 dni przed @, to dla mnie dziwne, bo nigdy tak nie mialam. Bol tez dziwny hehe niby jak na @, ale duzo lzejszy... hmmm...
Chcialabym zeby bylo tak jak piszesz Nadziejko, zeby ten bol oznaczal zagnieżdżanie sie zarodka. No coz pozyjemy, zobaczymy. Moze po prostu dostane predzej @ choc nie wiem do konca czy to mozliwe skoro owulacja byla 15 marca czyli rowniutkie 2 tyg musza minac, wiec powinnam 29 dostac.
Tak wiedziałam, ale tez tak tlumaczyl mi prof, ze ta faza zawsze trwa 14 dni. no chyba ze nie... ??? echhh...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41