Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, ja mam bóle przed@-we jakiś tydzień przed terminem miesiączki - też takie delikatniusie. Na dzidziusia też te bóle się pojawiają, więc w sumie o niczym nie świadczą, bo nadal masz dwa rozwiązania Wink a fl nie zawsze trwa 14 dni Wink powinna trwać od 10 dni do 16 (powyżej 16 można domniemywać już ciążę, choć też nie zawsze słusznie) - najczęściej jednak przyjmuje się, że II faza trwa 13-14 dni.

Przestałam się martwić moją owu, bo już dziś delikatnie zaczynam czuć jajnik Very Happy lewy się obudził w tym cyklu Very Happy

Nadziejko, ja byłam na usg wczoraj Wink tylko, że byłam w klinice i inny gin mi robił, a że pęcherzyk miał już 23 mm, dlatego kazał się już umawiać na iui - więc przeszłam się do mojego "właściwego" lekarza z wynikiem z usg i on prosił, żebym zrobiła test, żeby wiedzieć, czy może już wczoraj trzeba by było robić "zabieg", a było już za późno na to, żeby badać hormony i czekać na wyniki. Dlatego test.
no ale że wyszedł negatywny (pojawił się tylko cień cienia drugiej kreski) to zlecił na dziś normalne badanie LH + Estradiol (a w labie zabrakło im odczynnika na estradiol, więc zrobiłam tylko LH) Evil or Very Mad
no i jak będę miała wyniki to mam do niego dzwonić i on wtedy zadecyduje co dalej, czy przyjeżdżać już dziś (myślę, ze dziś będzie Wink ), czy np.dopiero jutro - wszystko zależy od wyniku hormonów.

a pęcherzyki pękają przy wielkości ok.22-24mm
29 to już niestety za duże i najprawdopodobniej się wchłoną zamiast pęknąć (2IUI robiliśmy właśnie na takim wielkim, a potem już nie byłam na USG, ale myślę, że on się wchłonął, albo zrobiła się z niego torbiel, dlatego następny cykl trwał 16 dni)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 2:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jejku, ale ciężko Was nadrobić! Very Happy

Pychotko, trzymam kciuki, żeby ten ból nie był na zbliżającą się @, tylko na bobo. Testujesz 29-go??????

Korniczku, a cień cienia nie oznacza owulki?.. Życzę Ci owocnego zabiegu IUI!

Nadziejko, ja podepnę się pod tym, co Ci tosia i Kornik pisały - jeśli było ciałko żółte, to była owulka i już. Moje ciałko żółte w ciąży powiększało się ciągle, było naprawdę ogromne (widziałam na usg), więc być może na podstawie jego wielkości lekarz może stwierdzić ewentualną ciążę?..
Rozumiem, jak to wkurza, gdy wydasz kupę kasy na badania, żeby COŚ wiedzieć, a po wszystkim nadal masz wrażenie, że nie wiesz NIC... Ja też mialam w sobie taką złość po ostatniej serii moich badań...

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 3:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra... rozumiem Sad

czyli ciąże już wykluczam. ckoro ciałko żółte jest takie małe. trudno Sad

wczoraj M miał robione ponownie usg jąder... ma zylaki... nie wiem co bedzie dalej ole odechciało mi se wszystkiego Sad

nawet wiosna już na mnie nie działa Sad tym bardziej, że słońce nie świeci Sad

tez nei wiem co myślec o tych zylakach. na jednym usg wyszlo ze zyly maja 2mm a teraz 4mm ??? Sad ehhh
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 7:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko ale nie wykluczaj ciąży . Nic nie jest potwierdzone . To,że endo jest cienkie nie oznacza ,że teraz nie jest grube. Spokojnie kochana

Powrót do góry
nadzieja83

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale: skoro po opwulacji jeśli doszło do zapłodnienia endo w dniu badania powinno byc grubsze oraz ciałko żółte duże a ani jedno ani drugie nie było spełnione to jak mam myślec inaczej?

do tego te zylaki...

skoro plemniki kiepskie, owulka była ale jakas kiepawa to nie nastaiwam się na TAK Crying or Very sad

oj nieważne Sad 3 kwietnia przyjdzie @. i chyba jesli lekarz po zobaczeniu wyników mojego M stwierdzi, że nadajemy się na inseminację to tak zrobimy i już.

Dodano po 6 minutach:

Łobuz na tescie owulacujnym jest tak, że dopiero wtedy gdy druga krecha jest tak ciemna lub ciemniejsza od krechy testowej wtedy to oznacza owulację. kiedy jest bledsza to owulacji jeszcze nie będzie w najbliższym czasie. dopiero jak jest ciemna oznacza to, że w ciągu 72h nastąpi owulacja. z tego co czytałam bo ja testów owulacyjnych nie stosuje.
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko jesli krótko po owulacji można byłoby stwierdzić ciąże po ciałku żółtym i grubości endo to byłoby super . Tak nie jest moja droga. U mnie był 10 dzień po owulce i ciąża nie potwierdzona ale nie wykluczona bo endo było bardzo ładne. No ale był to 10 dfl. U Ciebie dużo bliżej.

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sob Mar 26, 2011 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja dziś tylko na momencik, bo mam masę roboty...
no ale to muszę napisać Smile
Nadziejko, pytałam gina o to ciałko żółte! i dokładnie nie pamiętam, ale Tobie chyba wyszło ok.16mm? no więc ja miałam pęcherzyk 23mm w czwartek, a dziś pękł rano i c.żółte miało już tylko 13mm! a gin mówił, że zazwyczaj ma ono do 20mm!
więc kochana, nie trać nadzieii, bo u Ciebie jak najbardziej ta owu była w porządku, skoro c.ż. miało aż 16mm! Smile Smile Smile

mam też drugą sprawę Wink otóż dzisiejsze usg było moim pierwszym robionym dokładnie w dniu owulacyjnego kłucia brzucha i wykazało, że jak tak mega kłuje, to już jest po pęknięciu pęcherzyka - piszę, bo niedawno o tym rozmawiałyśmy i się zastanawiałyśmy jak to jest. No więc ja już wiem jak to działa u mnie Laughing Twisted Evil

no i IUI robiliśmy na pękniętym pęcherzyku (tamte dwie wcześniejsze na niepękniętych), gin mówił, że musiał sobie otworzyć szyjkę, bo już była zamknięta (więc podejrzewam, że żadne poprawki nie wchodzą w grę, bo drzwi do jajeczka zamknęły się bezpowrotnie w tym cyklu) no i mam też kolejne spostrzeżenie (choć czytałam o tym już nie raz, no ale zawsze to lepiej na własnym przykładzie się przekonać) Wink mianowicie - że seks w dzień owu już jest mało skuteczny (no chyba że to tylko moja szyjka tak wcześnie się zamyka) - najlepiej jednak przytulać się na dzień przed-

Smile

a jeszcze jedno czym musze się z Wami podzielić - nasienie M poprawiło się 100% wobec badań z listopada Shocked z 29mln dziś miał 69mln, a z ruchlowości A+B 25% dziś już 43% Cool Cool Cool i to w tym samym labie Very Happy
(po spreparowaniu parametry miały: 60mln ruch A65%, B10%) Mr. Green
Powrót do góry
Fleur

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 26, 2011 8:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochane Dziewczyny!

Mimo, ze u mnie jeszcze kupa sniegu, ja wpadam do Was ze swiezym powiewem wiosny

Udalo sie! Smile)
Zrobilam dzis test, dwie krechy wyszly od razu.
Pojechalam po drugi - to samo Smile

Dziewczyny, po 2,5 roku bez antykoncepcji i 16 miesiacach usilnych staran - udalo nam sie!
Jeszcze musze sie dopchac do gina w tygodniu na potwierdzenie, ale juz rozsadza mnie od srodka!

Razz Laughing Exclamation Razz Mr. Green Laughing
Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sob Mar 26, 2011 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ACH!!! WSPANIALE!!! Fleur, prawdziwa wiosna wraz z tą wiadomością przyszła na nasze forum!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
gratuluję z całego serca, nasza najmłodsza MAMUSIU!!! Cool Very Happy Mr. Green

Dodano po 1 minutach:

no więc widzę, że lista Nadzieii działa poprawnie hihihi Mr. Green
nadzieja83

PostWysłany: Sob Mar 26, 2011 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fleurrrrr jak fantastycznie !!!!!!!!!!!!!!! WIEDZIAŁAM Smile

grunt to dobry plan Mr. Green a niech to Smile dziś się chyba upiję ze szczęścia!!!! bo przecież już za parę dni i ja zobacze dwie krechy i już nie będe mogła pić Smile

no nie mogę Smile ale fajowo Smile

Kornik zaraz napisze coś do Ciebie... bo musze odnaleźć moje badanie usg i sprawdze ile to ciałko żółte u mnie ma.

ZOBACZYCIE LASKI!!!! ZA CHWILE WSZYSTKIE BEDZIEMY MIALY BRZUCHY!!! nADZIEJA WIE CO PISZE Wink Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41