FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 9:45 am Temat postu: |
|
|
Pychotko, ja mam bóle przed@-we jakiś tydzień przed terminem miesiączki - też takie delikatniusie. Na dzidziusia też te bóle się pojawiają, więc w sumie o niczym nie świadczą, bo nadal masz dwa rozwiązania a fl nie zawsze trwa 14 dni powinna trwać od 10 dni do 16 (powyżej 16 można domniemywać już ciążę, choć też nie zawsze słusznie) - najczęściej jednak przyjmuje się, że II faza trwa 13-14 dni.
Przestałam się martwić moją owu, bo już dziś delikatnie zaczynam czuć jajnik lewy się obudził w tym cyklu
Nadziejko, ja byłam na usg wczoraj tylko, że byłam w klinice i inny gin mi robił, a że pęcherzyk miał już 23 mm, dlatego kazał się już umawiać na iui - więc przeszłam się do mojego "właściwego" lekarza z wynikiem z usg i on prosił, żebym zrobiła test, żeby wiedzieć, czy może już wczoraj trzeba by było robić "zabieg", a było już za późno na to, żeby badać hormony i czekać na wyniki. Dlatego test.
no ale że wyszedł negatywny (pojawił się tylko cień cienia drugiej kreski) to zlecił na dziś normalne badanie LH + Estradiol (a w labie zabrakło im odczynnika na estradiol, więc zrobiłam tylko LH)
no i jak będę miała wyniki to mam do niego dzwonić i on wtedy zadecyduje co dalej, czy przyjeżdżać już dziś (myślę, ze dziś będzie ), czy np.dopiero jutro - wszystko zależy od wyniku hormonów.
a pęcherzyki pękają przy wielkości ok.22-24mm
29 to już niestety za duże i najprawdopodobniej się wchłoną zamiast pęknąć (2IUI robiliśmy właśnie na takim wielkim, a potem już nie byłam na USG, ale myślę, że on się wchłonął, albo zrobiła się z niego torbiel, dlatego następny cykl trwał 16 dni) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Jejku, ale ciężko Was nadrobić!
Pychotko, trzymam kciuki, żeby ten ból nie był na zbliżającą się @, tylko na bobo. Testujesz 29-go??????
Korniczku, a cień cienia nie oznacza owulki?.. Życzę Ci owocnego zabiegu IUI!
Nadziejko, ja podepnę się pod tym, co Ci tosia i Kornik pisały - jeśli było ciałko żółte, to była owulka i już. Moje ciałko żółte w ciąży powiększało się ciągle, było naprawdę ogromne (widziałam na usg), więc być może na podstawie jego wielkości lekarz może stwierdzić ewentualną ciążę?..
Rozumiem, jak to wkurza, gdy wydasz kupę kasy na badania, żeby COŚ wiedzieć, a po wszystkim nadal masz wrażenie, że nie wiesz NIC... Ja też mialam w sobie taką złość po ostatniej serii moich badań... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 3:56 pm Temat postu: |
|
|
dobra... rozumiem
czyli ciąże już wykluczam. ckoro ciałko żółte jest takie małe. trudno
wczoraj M miał robione ponownie usg jąder... ma zylaki... nie wiem co bedzie dalej ole odechciało mi se wszystkiego
nawet wiosna już na mnie nie działa tym bardziej, że słońce nie świeci
tez nei wiem co myślec o tych zylakach. na jednym usg wyszlo ze zyly maja 2mm a teraz 4mm ??? ehhh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko ale nie wykluczaj ciąży . Nic nie jest potwierdzone . To,że endo jest cienkie nie oznacza ,że teraz nie jest grube. Spokojnie kochana _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 7:55 pm Temat postu: |
|
|
no ale: skoro po opwulacji jeśli doszło do zapłodnienia endo w dniu badania powinno byc grubsze oraz ciałko żółte duże a ani jedno ani drugie nie było spełnione to jak mam myślec inaczej?
do tego te zylaki...
skoro plemniki kiepskie, owulka była ale jakas kiepawa to nie nastaiwam się na TAK
oj nieważne 3 kwietnia przyjdzie @. i chyba jesli lekarz po zobaczeniu wyników mojego M stwierdzi, że nadajemy się na inseminację to tak zrobimy i już.
Dodano po 6 minutach:
Łobuz na tescie owulacujnym jest tak, że dopiero wtedy gdy druga krecha jest tak ciemna lub ciemniejsza od krechy testowej wtedy to oznacza owulację. kiedy jest bledsza to owulacji jeszcze nie będzie w najbliższym czasie. dopiero jak jest ciemna oznacza to, że w ciągu 72h nastąpi owulacja. z tego co czytałam bo ja testów owulacyjnych nie stosuje. _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko jesli krótko po owulacji można byłoby stwierdzić ciąże po ciałku żółtym i grubości endo to byłoby super . Tak nie jest moja droga. U mnie był 10 dzień po owulce i ciąża nie potwierdzona ale nie wykluczona bo endo było bardzo ładne. No ale był to 10 dfl. U Ciebie dużo bliżej. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 3:41 pm Temat postu: |
|
|
ja dziś tylko na momencik, bo mam masę roboty...
no ale to muszę napisać
Nadziejko, pytałam gina o to ciałko żółte! i dokładnie nie pamiętam, ale Tobie chyba wyszło ok.16mm? no więc ja miałam pęcherzyk 23mm w czwartek, a dziś pękł rano i c.żółte miało już tylko 13mm! a gin mówił, że zazwyczaj ma ono do 20mm!
więc kochana, nie trać nadzieii, bo u Ciebie jak najbardziej ta owu była w porządku, skoro c.ż. miało aż 16mm!
mam też drugą sprawę otóż dzisiejsze usg było moim pierwszym robionym dokładnie w dniu owulacyjnego kłucia brzucha i wykazało, że jak tak mega kłuje, to już jest po pęknięciu pęcherzyka - piszę, bo niedawno o tym rozmawiałyśmy i się zastanawiałyśmy jak to jest. No więc ja już wiem jak to działa u mnie
no i IUI robiliśmy na pękniętym pęcherzyku (tamte dwie wcześniejsze na niepękniętych), gin mówił, że musiał sobie otworzyć szyjkę, bo już była zamknięta (więc podejrzewam, że żadne poprawki nie wchodzą w grę, bo drzwi do jajeczka zamknęły się bezpowrotnie w tym cyklu) no i mam też kolejne spostrzeżenie (choć czytałam o tym już nie raz, no ale zawsze to lepiej na własnym przykładzie się przekonać) mianowicie - że seks w dzień owu już jest mało skuteczny (no chyba że to tylko moja szyjka tak wcześnie się zamyka) - najlepiej jednak przytulać się na dzień przed-
a jeszcze jedno czym musze się z Wami podzielić - nasienie M poprawiło się 100% wobec badań z listopada z 29mln dziś miał 69mln, a z ruchlowości A+B 25% dziś już 43% i to w tym samym labie
(po spreparowaniu parametry miały: 60mln ruch A65%, B10%) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fleur
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Kochane Dziewczyny!
Mimo, ze u mnie jeszcze kupa sniegu, ja wpadam do Was ze swiezym powiewem wiosny
Udalo sie! )
Zrobilam dzis test, dwie krechy wyszly od razu.
Pojechalam po drugi - to samo
Dziewczyny, po 2,5 roku bez antykoncepcji i 16 miesiacach usilnych staran - udalo nam sie!
Jeszcze musze sie dopchac do gina w tygodniu na potwierdzenie, ale juz rozsadza mnie od srodka!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 8:14 pm Temat postu: |
|
|
ACH!!! WSPANIALE!!! Fleur, prawdziwa wiosna wraz z tą wiadomością przyszła na nasze forum!!!
gratuluję z całego serca, nasza najmłodsza MAMUSIU!!!
Dodano po 1 minutach:
no więc widzę, że lista Nadzieii działa poprawnie hihihi _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Fleurrrrr jak fantastycznie !!!!!!!!!!!!!!! WIEDZIAŁAM
grunt to dobry plan a niech to dziś się chyba upiję ze szczęścia!!!! bo przecież już za parę dni i ja zobacze dwie krechy i już nie będe mogła pić
no nie mogę ale fajowo
Kornik zaraz napisze coś do Ciebie... bo musze odnaleźć moje badanie usg i sprawdze ile to ciałko żółte u mnie ma.
ZOBACZYCIE LASKI!!!! ZA CHWILE WSZYSTKIE BEDZIEMY MIALY BRZUCHY!!! nADZIEJA WIE CO PISZE _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|