Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 11:13 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny powiedzcie mi taką rzecz: kiedy uzaje się, że jest pierwszy dzień cyklu jeśli @ przyszła w nocy, lub kiedy jeden dzień przed @ sa takie delikatne brązowe upławy?
Tosiu no w sumie jak obliczam teraz kiedy robiłam poprzedni test z dwoma krechami to robiłam tez w 12 dfl i tez był wtedy cień cienia... ale wtedy nie wiem kiedy była owu. ehhh no nic tam. bedę robić do skutku az sie pojawia dwie krechulce _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 11:56 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja wytrzymaj pare dni.. 11 to za wczesnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 9:28 am Temat postu: |
|
|
NAdziejko i pojawią się piękne dwie kreski )). To dobry czas. Moje słoneczko zobaczyłam na teście dokładnie 11 kwietnia ))) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 10:08 am Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | Kornik co to znaczy dno??? |
nie wiem Nadziejko a o jakie dno Ci chodzi? no ale skoro c.ż. było 18mm, to kochana naprawdę nie masz się czym zamartwiać!!! wierzę, że przeczucie Cię nie myli, a lista działa cuda i za tydzień Ty się chwalisz dwoma krechami, za 2 tyg. ja, a za kolejne 2 tyg. Pychotka i Lizelotka i zamykamy ten dział, o!
pierwszy dzień @ liczymy tego dnia, którego pojawia się KRWAWIENIE (nie brązowe upławy i nie plamienie - to zaliczamy jeszcze do starego cyklu) - jeśli krwawienie pojawia się do godz.18-19.
Jeżeli zaczyna się później - np. o 22:00 to zaczynamy nowy cykl od następnego dnia dopiero.
Ostatnio zmieniony przez Kornik dnia Nie Mar 27, 2011 10:15 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 10:10 am Temat postu: |
|
|
Korniczku pisałaś, że gon Ci mówił, że dno ma nawet 20mm... tylko, że ja nie wiem o jakim Ty dnie mówisz?????
Zgadza się zamykamy ten dział !! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 10:17 am Temat postu: |
|
|
tak napisałam? to pewnie jakaś literówka
chodziło mi o to, że c.żółte jak ma do 20mm to uznaje się, że jest ok _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 12:46 pm Temat postu: |
|
|
FLEUR GRATULUJE!!!!!! To wspaniala nowina, az sie poplakalam jak zobaczylam Twoje 2 kreski
U mnie ustaly bole @, a @ nie przyszla jeszcze. Mam 1 test jeszcze w szafce i korci mnie strasznie zeby zrobic, ale tez sie boje ze sie rozczaruje. Dzis mam 37 dc echhhh... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 12:47 pm Temat postu: |
|
|
a widzisz Korniczku to ja mam jednaj jakieś problemy z czytaniem bo faktycznie nic takiego nie napisałaś
mi się wydawało, że w moim usg tez było cos apropos "dna" i tak odczytałam rownież to co Ty pisałas
a w moim usg teraz jak czytam też nie ma nic odnośnie "dna"... tak więc nie wiem o co chodzi, że mi to dno tak w głowie siedzi...
natomiats jest w opisie usg "o szerokości zbiornika 19mm" i tu nie mam pojecia o jaki zbiornik chodzi.
Dodano po 1 minutach:
Pychotko ile jestes dni po owulce??? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Nadziejko wychodzi na to, ze jestem 13 dni po owulce...
Dodano po 24 minutach:
No i sie skusilam i zrobilam i lipa - 1 znienawidzona przeze mnie krecha ;/
Tylko test zmarnowalam... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie!
nadzieja, przepraszam, że tak Cię zdołowałam tymi info o wielkości ciałka żółtego! To dlatego, że nie wyjaśniłam wszystkiego dokładnie, więc MOJA WINA!
Otóż moje ciałko było ogromne, ale w 8 tc. Podejrzewam, że w czasie, gdy byłam jeszcze przed terminem @, też było o wiele mniejsze! Jak już za parę dni zobaczysz na teście 2 kreski i umówisz się na wizytę u gina, to poproś go o pokazanie na usg tego jajnika, z którego była owulka. I niech Ci pokaże ciałko żółte.
Dziewczyny, mi wyszła druga kreseczka już w 10 dfl.
Fleur, dołączę z serdecznymi gratulacjami! Zdrowych ciążowych miesięcy, zdrowej dzidzi i szybkiego porodu, kochana!
lizelotko, tak mi przykro się zrobiło, jak sobie Ciebie wyobraziłam samą bidulkę pochlipującą w poduszkę... Przyjdzie i Twój czas, zobaczysz niezapomniane 2 kreseczki na teście, a potem będziesz się cieszyła rosnącym brzuszkiem i fikającym bubu!
Kornik, super wieści! Armia liczna, szanse większe - tym razem się uda!
Pychotka, póki nie ma @, JEST SZANSA! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|