Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz, powiedziałabym, że to pomiędzy bardzo lekkim krwawieniem, a plamieniem - hgw co się dzieje Confused
i ja też się zdziwiłam - najpierw pomyślałam, że @ przyszła wcześniej, ale kiedy sobie policzyłam... to nijak +/-4 dni po owu nie przyjdzie @ przecież Confused
dupka wzięłam, globulki odstawiam, zobaczę co się będzie działo jutro, no i wrócę do mierzenia tempki... Neutral

ech, aż mi niedobrze z tych nerwów Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mierz tempke to ułatwi sprawdzenie co się dzieje

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 11:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

36,6 - niewiele mi pomogło Very Happy
no ale dziś już tylko (przynajmniej jak dotąd) lekkie plamienie
myślałam, że może to nadżerka - ale przecież 2 tyg temu byłam u gina to by mi powiedział, gdybym miała... Question
Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko sorka ze dopiero teraz,ale jakos wypadlo mi to z glowy Smile
Moj M nie mial robionych szczegolowego badania nasienia.Mial sprawdzane tylko takie parametry:

Ilosc - 2,5 mln
Zmetnienie - prawidlowe
Won - swoista
Plemnikow ruchliwych - 33%
Ilosc plemnikow w 1 ml - 65800 000
Uwagi: Nieliczne komorki spermatogenezy, pojedyncze leukocyty i erytrocyty.
Budowa prawidłowa.

Nie mial tak szczegolowo jak Wasi M. Pokazalismy je profesorowi,a on na to ze to sa dobre wyniki.Powiedzialam mu ze mezowie kolezanek mieli bardziej dokladne badanie nasienia, a Pan profesor na to, ze to co jest na wynikach mojego M jest wystarczajace,ze nie ma sensu doszukiwac sie niewiadomo czego, bo zaden mezczyzna nie ma idealnej budowy i idealnych parametrow,ze jak sie chce cos znalezc to u kazdego mezczyzny sie cos znajdzie. Wiec ja sie nie martwie.Powiedzial ze wynik jest dobry,zreszta nie tylko profesor to potwierdzil i ja im ufam Smile
W ogole to ja sie nastawilam ze najdalej w czerwcu zajde w ciaze ;o hehe nie dopuszczam do siebie innej mysli Smile
Czytalam ksiazke niedawno "sekret" tam bylo napisane zeby przyciagac dobre mysli,ze wtedy wszystko sie uda, bo przyciaganie pozytywnych mysli a nie myslenie o negatywnych to sekret udanego zycia Smile

Dodano po 2 minutach:

Korniczku co tam u Ciebie? Nadal plamisz? Jak tempka? Ja nie znam sie na nadzerce dlatego nic sie nie wypowiadam.
Trzymam kciuki za to zeby byla to implantacja Very Happy
Kornik

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko, skoro dwóch lekarzy, w tym prof., oceniło, że parametry są OK, to absolutnie nie masz się czym martwić!
kto jak kto, ale oni na pewno się na tym znają Wink

no ja już 4 dzień mam lekkie krwawienie (jedna-dwie wkładki wystarczają w zupełności), temp. wciąż w pobliżu 36,6 - tak jakgdyby nigdy nic, bo gdyby to było coś "niepokojącego" - w tym dzidziuś - to byłaby wysoka, a ona sobie okresowo leniwie w dole...
chyba nie mam wyboru i muszę przyjąć, że to początek nowego cyklu
a poprzedni zakończyć w 15dc Evil or Very Mad
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik, a dlaczego tak dziwnie Ci się porobiło? Od czego to może być?

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki Smile

własnie wróciłam z naszego wyjazdu Smile ehhh szkoda, że tak krótko Sad

Korniczku dziwna sprawa z tymi Twoimi cyklami. już od jakiegos czasu przecież piszesz, że cykle podejrzanie Ci się skracają.... ale teraz to już organizm chyba z lekka przegiął Wink 16 dc Shocked
miałam taką sytuację ok rok temu, że dostałam @ w 16dc. później to już nigdy się nie powtórzyło. jednak ja mam cykle regularne jak w zegarku co 27 dni.
może u Ciebie cos z hormonami sie dzieje co? a może organizm tak reaguje na odstawienie clo? a pytałaś lekarza o co to może chodzić?

Pychotko dzięki za podanie wyników Smile
masz rację skoro lekazre twierdza ze wszystko jest ok to znaczy, że tak jest Smile i racja jest również w tym, że zawsze można znaleźć coś na nie...
ten androlog u którego byliśmy ostatnio powiedział, że u każdego mężczyzny są nieprawidłowe plemniki i że są one bardzo ważne w całej fizjologii mężczyzny i że spełniają one ważan rolę. ważne tylko aby nie było ich baaaardzo dużo. Pan and powiedział, że wg ostatnich norm WHO normą jest min 4% prawidłowych Shocked o! ponoć tylko tyle potrzeba do zapłodnienia. oczywiście jak jest więcej to tym lepiej Smile

zazdroszcze podejścia do sprawy. chyba musze wziąc z Ciebie przykład Smile
i postanowiłam, że od jutra zaczynam mierzyć tempkę, w 16dc progesteron i zobaczymy co wyjdzie. ponoć kobieta po ciązy jest mega płodna (tak jak to kiedyś pisała Korniczek ) więc ja musze to wykorzystac w 100% Wink

wiki gdzie się podziewasz???

Lizelotkodziś wieczorem albo jutro wyśle Ci namiary na tego lekarza Smile no niestety prywatnie ale facet wydaje się, że ma głowę na karku i najwazniejsze, że ma dwie specjalizacje więc będzie leczyli Ciebie i M jednocześnie Smile a ja uważam, że to jest bardzo istotne Smile

Dodano po 36 minutach:

dziewczyny mi przyszła do głowy jeszcze jedna rzecz.

tylko nie smiejcie się ze mnie. bo ja o czymś takim słysząłam i chciałam się dowiedzieć czy to sa brednie czy fakty.

słysząłam, że może być tak, że kobieta jest w stanie zajśc w ciąże tylko w konkretnych miesiącach. albo co najgorsze nawet tylko jeden raz do roku. nie wiadomo z czego to wynika ale ponoć niektóre kobiety tak mają Sad
powiedzcie co myslicie na ten temat?
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

korniczku, wiesz ja kiedyś miałam takie krótkie cykle jak brałam luteinkę, na wyregulowanie cyklu, miewałam po 18, 20 dni.
Potem dostałam dupka, bo p. gin uznała, że 18 dni to lekka przesada. No cóżja też tak uważam Smile
Myślę sobie, że ta luteina bardzo przyśpieszała mi owulkę ( zakładając, że w ogóle była ). Może u Ciebie też po prostu w tym cyklu owulka była jakoś mega wcześniej....
A może to jednak coś innego? Wink
Dawaj znać co się dzieje Smile

nadzieja, dzięki serdeczne, czekam, czekam Smile
i... nie słyszałam o niczym takim, co opisujesz. Żeby kobieta mogła zajśćw ciążę tylko raz w roku Shocked To chyba nie jest możliwe.
No chyba, że chodzi o to, że jak już zajdzie w ciążę w danym roku, to w tym samym już drugi raz nie może Smile
Ja bym się tym nie przejmowała Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko serio pisza o tym, że nieraz dzieje się tak, że organizm potrafi tylko w jednym jedynym miesiącu przyjąć dzidziusia Shocked np tylko w marcu i basta.

co do 18 dniowych cykli... ja tam nie mam nic na przeciw to daje o dwa cykle więcej w ciągu roku niż normalnie czyli szansa na dzidzię nie 12 a 14 razy w roku Wink

Dodano po 5 minutach:

próbuję odnaleźć ten artykuł gdzie tak pisali ale nie potrafię Sad jak go odnajdę zapisze tu fragment.
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
słysząłam, że może być tak, że kobieta jest w stanie zajśc w ciąże tylko w konkretnych miesiącach. albo co najgorsze nawet tylko jeden raz do roku. nie wiadomo z czego to wynika ale ponoć niektóre kobiety tak mają
powiedzcie co myslicie na ten temat?

nadziejko, nie wierzę. Są kobiety, które dwa razy w roku zachodzą w ciążę, mam koleżankę ze stycznia, a jej siostra jest z grudnia tego samego roku. Ja za pierwszym razem "zaciążyłam" w sierpniu, a za drugim - w październiku. Jestem pewna, że sama masz mnóstwo koleżanek, które mają dzieci z różnych miesięcy. A to oznacza, że w różnych miesiącach zaszły w ciążę. Moja sąsiadka ma 7 dzieci - każde z innego miesiąca!

Nie ma co wierzyć we wszystko, co wypisują w necie, kochana. Bardzo się cieszę, że postanowiłaś zacząć mierzyć tempkę. Wink Pychotka ma mega-rację z tym pozytywnym nastawieniem do życia.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41