FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 11:29 am Temat postu: |
|
|
Hejka dziewczynki:)
Dzwonilam do Poznania i 3 marca mam HSG.
Kurcze mam od soboty @ i tak mnie boli wszystko jak nigdy:(
Masakra...
Mi na zimno pomaga zawsze HASCOVIR _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz, oprócz tego, żeś się na wietrze całowała, to pewnie masz za mało wit B - jak sobie przez kilka dni będziesz łykać B Complex, to powinno szybciej zniknąć - no i wit. chyba lepiej łykać w ciaży niż stosować jakieś leki? chyba że te na opryszczkę można? no nie wiem ale życzę Ci, żeby szybko zniknęło paskudztwo
Pychotka, ale Cię długo trzymają bóle biedactwo
będziemy Ci kibicować w marcu kochana :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Kornik, w tych witaminkach ciążowych, które łykam, jest 100% dziennego zapotrzebowania na wit.B6, B2, B1 i B12, więc raczej zrezygnuję z dodatkowego witaminizowania się.
Compeed czasem używam, ale gdy nigdzie nie wychodzę z domku, wolę, żeby ranka miała dostęp powietrza i stouję zwykły rivanol, ewentualnie tantum verde w sprayu.
To tak mi to całowanie "wyszło", że teraz przez kolejny tydzień mąż buzi nie dostanie, bo inaczej to się skręcę z bólu. Na szczęście przeziębienie już przechodzi!
Pychotka, no-spa i Ci ulży! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:20 pm Temat postu: |
|
|
aaaa... to Ty kochana chora jesteś? no to wszystko wyjaśnia... całe szczęście już przechodzi - i niech sobie idzie i szybko nie wraca, NO!
a co do nospy... no wiem, nie powinnam jeszcze się tym stresować, ale ja nie mogę jej brać, zaraz mam mdłości - i już się martwię bo wszędzie czytam, że w ciąży TYLKO nospa ratuje przy bólach... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz niestety No-spa nic mi nie pomoże. Na moje bóle miesiaczkowe to nic mi nie pomaga:( musze po prostu je przezyc... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 8:00 am Temat postu: |
|
|
kurcze Pychotka, NIC?
i ketonal 100 też nie? a lekarze co o tym mówią? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Kornik Ketonalu niestety nie moge, bo jestem uczulona na jakis skladnik. Kiedys wzielam, bo zab mnie bolal i cala spuchlam w szpitalu lezalam.
juz sie przyzwyczailam do tych boli. Jak mam @ to bardzo duzo leze, albo wanienka i ciepla dluga kapiel. Tylko to mi lagodzi bol. A lekarze na to nic. Taki moj urok.
Dodano po 6 godzinach 48 minutach:
Kurcze dziewczyny ja zwariuje!!!
Poszlam dzis odebrac wyniki i mam OB za wysokie i nie moge miec przy takim OB HSG ;(
Masakra jakas. W zeszlym miesiacu nie moglam zrobic, bo nie zdarzyłam z wynikami (mialam na to jeden dzien), a teraz znowu to OB. Kurcze dlaczego zawsze mnie jakis pech przesladuje ;(
Najgorsze jest to ze ja zawsze mialam dobre OB a teraz jak na zlosc zle ;(
Cos czuje, ze to wcale nie bedzie pol roku jak mowil profesor, bo znajac moje szczescie znowu cos sie nie powiedzie ;(
Masakra !!! Jestem zalamana !!! ;( _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Pychotka, ja na @ bóle brzucha biorę Naklofen Duo (kiedyś nazywał się Diclo Duo, ale podobno już go nie produkują pod tą nazwą) - zobacz sobie na skład, może ten lek by Ci pomógł, jeśli nie ma takich składników jak Ketonal?
kurcze, nawet nie chcę wspominać pierwszych dni @ zanim odkryłam ten lek...
a z czego tak Ci urosło OB? może warto je jeszcze powtórzyć? no bo kurcze kolejny cykl będziesz musiała teraz czekać
pytałam ostatnio co to jest tak naprawdę OB bo ja taki laik już kilka razy robiłam, a nigdy nie wiedziałam dlaczego no i pani mi powiedziała, że to sprawdzenie, czy w organiźnmie nie toczą się żadne stany zapalne - u nas przed HSG też je robili, ale dla odmiany nie miałam obowiązkowego badania wymazu z szyjki... pewnie doszli do wniosku, że skoro OB niskie, to i bakterii nie mam...
a w kilka dni po HSG zrobiło mi się zapalenie jamy ustnej (dentystka powiedziała, że to od osłabienia organizmu), a jak tylko uporałam się z bolącym podniebieniem od razu musiałam iść do gina po antybiotyk na infekcję - wszystko z osłabienia... masakra (i co z tego, że do zabiegu to OB było niskie?) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 2:40 pm Temat postu: |
|
|
KOrniczku własnie byłam dzis u lekarza. Dostałam CIPRONEX na obnizenie OB, bo jakis stan zapalny w organizmie mam. Wiec dostalam ten lek i mam go brac przez 5 dni 2 razy dziennie. We wtorek mam isc na powtorzenie badania. Lekarz powiedzial ze moglo takie wzjsc dlatego ze w czasie miesiaczki robilam. Zadzwonilam tez do Poznania i pani oddzialowa powiedziala ze mam zadzwonic jak wznik wzjdzie zlz to kogos innego przyjmnie na moje miejsce,a jak wzjdzie dobre to zrobia mi 3 marca. Trzymajcie kciuki zeby wyszlo dobre. _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Pychotka, właśnie miałam pisać, czy to za wysokie OB nie jest czasem od twojej @?.. Będę trzymała kciuki, po lekach powinno być dobrze! Kurcze, nieciekawa sprawa z tymi bolącymi miesiączkami...
Kornik, w ciąży można jeszcze paracetamol na różne bóle. A no-spa jest dobra, bo działa rozkurczowo, a dużo dziewczyn ma skurcze już dość wcześnie (ja miałam w 17 tc, na szczęście przeszły).
Co do mojego przeziębienia - jeszcze tylko katarzysko mi został. Wyjątkowo upierdliwy... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|