Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Chcę mieć dzidziusia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 66, 67, 68  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 6:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1 tydzien od zaplodnienia to ok 14 dni od stosunku, dlatego testy sa wiarygodne 14 dni po stosunku.
a zmiana wygladu sutkow zmienia sie ok 3-4 tygonia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
z tymi sutkami to u mnie jest tak, że od drugiego dnia po owulacji czułam przenikliwy ból - tak jakby ktoś w nie szpilki wbijał, teraz bolą mnie i sutki i piersi.
Nigdy mnie tak nie bolały a ostatnie cztery dni z podwyższoną PTC tj. 37.0 do 37.2 skłoniły mnie do zrobienia testu no i mam dwie kreski... ale do końca cyklu zostało wtedy 4 dni więc się nie nakręcam i kolejny test zrobię gdzieś w ciągu nabliższych dwóch dni dla potwierdzenia.
Chyba coś w tym jest, że im bardziej się starasz tym gorzej wychodzi...
stąd pewnie powiedzienie "Człowiek myśli Pan Bóg kryśli"
w naszym przypadku po pięciu miesiącach prób doszłam do wniosku że "zawieszamy" starania o fasolkę na czas
"po wakacjach"... aby nie podziwiać Chorwacji od strony toalety Smile

Dodano po 4 godzinach 43 minutach:

magdulka...Smile gdzieś czytałam, że jeśli cykl jest bardzo krótki to dni płodne zaczynają się w trakcie trwającej jeszcze miesiączki.

PS. dziewczyny nie wytrzymałam... więc dziś zobiłam badanie krwi na beta hcg - wyniki w poniedziałek... potem będę martwić się dalej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kamii

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam problem mam 28 lat i miesiąc temu stwierdziłam że czas ju na dziecko ale mam problem po 1 nie osiagam orgazmu po drugie kochamy sie z narzeczonym 2 razy pod rząd ..czy mamy jakiekolwiek szanse na dziecko..?prosze o odpowiedz.

Dodano po 9 minutach:

hej mam problem..mam 28 lat i miesiac temu stwierdziłam że czas już na dziecko..ale mam problem po nie mam orgazmu a po drugie kochamy sie z narzeczonym dwa razy pod rzad..czy mamy jakieś szanse ?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 11:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To że nie masz orgazmu nie ma związku z zachodzeniem w ciążę...

Żeby zajść potrzebna jest owulacja...kupcie testy owulacyjne, obserwuj swój organizm...I działajcie Smile

Życzę powodzenia Smile
Kamii

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki a i jeszce jdno co ile dni powinniśmy sie kochać ..słyszałam ze najlepiej co 2 dni.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 1:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej w dni płodne około owulacji. Po to są wam potrzebne testy owulacyjne. I wtedy działać. A co do ilości zbliżeń...Najlepiej raz, bo ejakulat zawiera dużo plemników wtedy. A co ile dni...Na to nie ma reguły. Najlepiej wstrzymać się do okresu okołoowulacyjnego i później jak test wskaże zbliżającą się owulację działać. Wtedy jest największe prawdopodobieństwo. Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Maj 10, 2009 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej raz a dobrze. a nie kilka razy dziennie- to głupota bo nasienie jest juz słabe i marne szanse na poczecie.

Powrót do góry
genka85

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Ja kocham sie juz ze swoim facetem od ponad pol roku bez zabezpieczen,srednio co 3 dni i nic:( mam bardzo nieregolarne miesiaczki czesto przerw miedzy jedna a druga wynosi nawet 17 dni:( czy ma to jakis wplyw? Bylam u gin ale niczego specjalnego nie stwierdzil i kazal probowac dalej, jednak juz zaczynam watpic w starania:(z kazdym miesiacem zalamuje sie coraz bardziej i czuje, ze niedlugo popadne w jakas powazna depresje:(
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

17dni to krotkie cykle.
byc moze nie trafiasz na owulke.
korzystałas z testow owulacyjnych? nie ? to polecam. pomagaja w ustaleniu najbardziej płodnego dnia Smile
kiedy sie zazwyczaj kochacie? chodzi mi o to w ktorym dniu cyklu? dlugo po zakonczeniu okresu? czy w trakcie?
przy tak krotkich cyklach nawet poczatek okresu lub jego srodek moze byc dniem płodnym

Powrót do góry
genka85

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedz.No wlasnie probowalam juz chyba w kazdym dniu i w trakcie okresu rowniez tak jak i na poczatku jego i koncu.Nic z tego:( Testow owu nie uzywalam gdyz znajoma ma podobny problem i jej nie pomogly, robila je przez 3 miesiace przez caly cykl w dzien w dzien wiec zwatpilam w ich skutecznosc.Blagam poradzcie mi:( bo moj partner juz zaczyna sie niepokoic i boje sie, ze moze mnie zostawic z tego powodu :(rowniez marzy juz o bobasku, a ja nie moge mu go dac Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 66, 67, 68  Następny
Strona 59 z 68