Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Chcę mieć dzidziusia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 66, 67, 68  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 12, 2009 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

6 mcy to jeszcze nie powod do paniki. a chorujesz moze na tarczyce?
a co do faceta? to jest z Toba tylko dlatego ze chce miec dziecko? czy dlatego ze Cie kocha? jesli tylko dla 1wszego powodu to daj mu kopa w dupe i niech idzie szukac innej partnerki.facet powinien wspierac kobiete a nie tracic nadzieje i podcinac skrzydła.
moze przebadajcie sie oboje? moze to z nim jest cos nie tak a nie z Toba i niech on zaczyna sie martwic ze go zostawisz..
moze jego nasienie jest zbyt słabe albo Twoje pecherzyki nie pekaja... niewiem...
powinniscie oboje isc na badania

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ewit

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak beta hcg prawie 3000, lekarz potwierdził ciążę na właściwym miejscu, co prawda nie widać jeszcze zarodka ale pęcherzyk ciążowy jest, za dwa tygodnie badanie czy serduszko bije... póki co nie mam żadnych negatywnych objawów, piersi bolą i powiększają się ale sutki raczej bez zmian, brzuch delikatnie odczuwam zatem pewnie powolutku przygotowuje się miejsce dla dzieciątka... teraz muszę znaleźć dobrego lekarza prowadzącego bo ten u którego byłam był bardzo zdawkowy... dla mnie to pierwsza ciąża - wyjątkowa a dla niego pewnie tysięczna...
Powrót do góry
alunia-20

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 6:22 pm    Temat postu: poradzcie prosze!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich. chciałabym aby ktoś mi powiedział czy mogę być w ciąży otóż tydzień przed okresem kochałam się ze swoim chłopakiem i teraz nie dostałam okresu. robiłam test ale wyszedł negatywny czy mogło być na test za wcześnie?? staramy się o dziecko od pól roku a teraz mój chłopak musi wyjeżdżać w delegacje i rzadziej się widzimy. czy mogłabym być w ciąży nie czuje się w sumie inaczej ale okresu nie ma już Rolling Eyes 4 dni... proszę poradźcie mi...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alunia test robisz po 14-16 dniach od stosunku.jak dlugie masz cykle? zazwyczaj przed okresem sa dni niepłodne i nie mozna zajsc w ciaaze.. Rolling Eyes

Powrót do góry
bubu23

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 8:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was dziewczyny...
Ja i mój mąż staramy się od 4 miesięcy o dzidziusia i mam nadzieję że się udało w końcu Very Happy . Okres mi się spóźnia jak na razie 5 dni. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i mi wyszły dwie kreski z tym że druga (oznaczająca ciąże) buła jaśniejsza. Przez kolejne trzy dni z rzędu robiłam testy i wychodziło to samo Very Happy . Wczoraj poszłam do ginekologa i po badaniu powiedział mi że jeszcze nie widać pęcherzyka bo może być za wcześnie,ale skoro 4 testy wyszły na "tak" i z jajnikami wszystko ok to prawdopodobnie ciąża... Dodam jeszcze że piersi mnie bolą tylko z boku,mam biały śluz...a nawet bardzo go dużo no i lekko mnie pobolewa brzuch czasami... Dopiero w przyszły poniedziałek idę znowu do ginekologa żeby potwierdzić ciąże lub nie SadSadSad... A Wy co o tym myślicie?? Miała któraś z Was tak jak ja??
Pozdrawiam wszystkie które starają się o dzidzię...
Proszę o odpowiedź

Dodano po 32 minutach:

Witam Was dziewczyny...
Ja i mój mąż staramy się od 4 miesięcy o dzidziusia i mam nadzieję że się udało w końcu Very Happy . Okres mi się spóźnia jak na razie 5 dni. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i mi wyszły dwie kreski z tym że druga (oznaczająca ciąże) buła jaśniejsza. Przez kolejne trzy dni z rzędu robiłam testy i wychodziło to samo Very Happy . Wczoraj poszłam do ginekologa i po badaniu powiedział mi że jeszcze nie widać pęcherzyka bo może być za wcześnie,ale skoro 4 testy wyszły na "tak" i z jajnikami wszystko ok to prawdopodobnie ciąża... Dodam jeszcze że piersi mnie bolą tylko z boku,mam biały śluz...a nawet bardzo go dużo no i lekko mnie pobolewa brzuch czasami... Dopiero w przyszły poniedziałek idę znowu do ginekologa żeby potwierdzić ciąże lub nie SadSadSad... A Wy co o tym myślicie?? Miała któraś z Was tak jak ja??
Pozdrawiam wszystkie które starają się o dzidzię...
Proszę o odpowiedź
Powrót do góry
ewit

PostWysłany: Pon Cze 08, 2009 11:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobu23 ja miałam podobnie piersi bolały mnie tylko z boku na zewnątrz z tym że już od drugiego dnia po owulacji a tydzień przed miesiaczką test pokazał dwie kreseczki z tym że mam/miałam długie cykle 36 dni u gina byłam w zasadzie dwa dni po spodziewanej miesiączce i był już widoczny pęcherzyk ciążowy ale nie było jeszcze widać zarodka bo było za wcześnie a licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to był początek 6 tygodnia - tak czy owak w tej chwili ciąża rozwija się prawidłowo, więc też powinnaś być dobrej myśli i niestety tak jak każdy radzi uzbroić się w cierpliwość choć to nie jest łatwe...
Powrót do góry
bubu23

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SmileSmileSmile zrobiłam test na krew bete hcg i wynik wyszedł 255,6 Smile jestem w 5 tygodniu ciąży Smile
życzę wszystkim wytrwałości i powodzenia Smile
ewit dziękuje za odpowiedź...
w piątek dam znać co dalej czy wszystko ok bo idę do gina Smile pozdrawiam
Powrót do góry
szendi

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie
my też staramy się o dzidziusia.Mamy już 6-letniego synusia ale tak bardzo chcemy mieć drugie i nic.Zaczynam wstydzić się chodzić do apteki po kolejne testy.
A teraz mam problem środek cyklu dopiero za kilka dni a ja mam objawy ciąży(bolesne piersi, senność, bóle w podbrzuszu, nudności).To chyba moja psychika.Może już chora.Z synkiem też zaszłam w ciążę zaraz po @ no ale wtedy byliśmy nad morzem i może się coś rozregulowało.
Wiem że powinnam czekać do @ ale tak chciałabym już wiedzieć. Test leży i czeka a ja z jednej strony chcę go zrobić a z drugiej bardzo się boję.
Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki.
Może nareszcie
Powrót do góry
asikk

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

My też się staramy o dzidzie od 4 miesięcy. Pierwszą ciąże straciłam... nie rozwijała się..od tamtego czasu sie staramy i co miesiąc czekamy na okres z nadzieją że go nie będzie a tu nic.....zawsze sie pojawia... jeszcze jakieś 3 dni do okresu i znowu czekamy... Sad

powodzenia wszystkim starającym się Smile
Powrót do góry
aedd

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bedę powtarzała do znudzenia. Jeżeli staracie się o dzidzie naprawdę fajnie obserwować się - mierzyć temperaturę, badać śluz. Jest o wiele, wiele latwiej i taniej - nie trzeba kupować miliarda testów ciążowych Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 66, 67, 68  Następny
Strona 60 z 68