Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anulka_gr
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja z mężem też staramy się o dzidziusia. To już nasza druga próba. Mam 25 lat i tak się zastanawiam czy to właśnie nie jest powód, że za pierwszym razem się nie udało. Moje koleżanki rodziły mając 21-24 lata. A ja staram się dopiero teraz.... Może jest już troszkę zbyt późno??
I nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie: jeśli jestem prawie pewna, że w poniedziałek miałam owulację a z mężem kochaliśmy się we wtorek to czy jest szansa na zapłodnienie? Innymi słowy czy może dojść do zapłodnienia jeden dzień po owulacji??
Bardzo proszę o wasze komentarze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny, plemniki wędrują do bańki jajowodu ok 6-10 h.
Jakaś szansa jest...Ale niezbyt duża...Wszystko zależy czy plemniki zdążyły dotrzeć do komórki jajowej przed upływem 24 h...
Ja bym współżyła w dniu owulacji...Skoro miałaś pewność... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka_gr
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Ehhh no ja też bym współżyła w dniu owulacji ale niestety do tanga trzeba dwojga
W każdym razie dziękuję za informację.
Jeśli teraz się nie udało to już będę miała pełną wiedzę w przyszłym miesiącu. Szkoda tylko, że jak się na coś tak bardzo czeka to czas płynie tak strasznie wolno.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 12:01 am Temat postu: |
|
|
No niestety...Ale cóż zrobić...Pozostaje cierpliwie czekać
Życzę powodzenia:) no i oczywiście pisz jak się ma rozwój wypadków _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka_gr
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Nowicjuszka, a może pomożesz jeszcze odpowiedzieć na jedno pytanie:
czy jeśli płodnego śluzu jest tak dużo, że wypływa ze mnie szklankami, no może kieliszkami, to nie wypłyną razem z nim plemniczki, które mogły we mnie wtedy być i podążać w stronę "słoneczka"??
Bardzo proszę o Twój komentarz. Może coś wiesz na ten temat?
Z góry WIELKIE dziękuję
Kurcze i do tego chyba jeszcze mam Toksoplazmoze....
Dzisiaj odebrałam wyniki:
IgM 4,7
IgG 290,1
Kurcze nooooooo........ W poniedziałek chyba muszę się przejść do lekarza... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Wypływa tylko to co zbędne. To co powinno się dostać na bank jest na właściwej drodze.
Przy takich wynikach badań na toxo musisz powtórzyć badanie za 3 tygodnie. Bo rozumiem ze żadnych objawów nie masz? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka_gr
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
czuję się jak zwykle... Nic mnie nie boli i nic nie dolega... Ale czytałam, że takie wysokie IgG może wskazywać, że to już stara sprawa. A jakieś 1,5 roku temu miałam problemy z węzłami chłonnymi i strasznymi bólami głowy - a to przecież jedne z objawów. Już sama nie wiem co myśleć.... Może jednak wybiorę się do lekarza w poniedziałek?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:03 pm Temat postu: |
|
|
pod warunkiem ze masz ujemne IgM. A masz dodatnie.
Za 3 tygodnie powtórz badanie. jak pójdziesz do lekarza to Cie wyśle na powtórne za 3 tyg...I tak się nic nie dowiesz... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Małgosia1
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 7:20 pm Temat postu: objawy ciazy |
|
|
czesc staram sie z mezem o dzidziusia od 2 lat jestesmy oby dwoje zdrowi co miesiac czekam moze teraz sie uda a tu nic zrobiłam test 2 dni przed miesiaczka i test wyszedł negatywnie czy zrobi łam go za szybko czy juz nie ma szansy abym była w ciazy okres mam regularnie 1 go kazdego miesiaca
przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 7:48 pm Temat postu: |
|
|
to zależy ile dni po stosunku go zrobiłaś.
żeby był w miarę wiarygodny wykonać go należy najwcześniej 14- 16 dni po stosunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|