Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 9:20 pm Temat postu: |
|
|
wszystko zależy od danej kobiety i danej ciąży. wszystkie objawy o których piszesz moga ale nie musza świadczyc o ciaży. Jeśli spóźnia Ci się okres zrób koniecznie test ciążowy i sprawa bedzie jasna _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 10:02 pm Temat postu: |
|
|
tak jak pisała Tosia. moga ale nie musza.
chociaz.. jesli spoznia sie @ to powinno juz dac do myslenia, jesli cykle masz regularne. a czujesz bole w dole brzucha przypominajace okres czy tylko kłucia w jajnikach? co z piersiami? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dzaga341
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 11:34 pm Temat postu: |
|
|
czesc bozenka24 ja miałoam podobie z tym brzuchem po stosunku z mężem upłyną tydzien obiawy mam podobne do twoich zrobiłam dzis rano test i nici jednakreska i nandodatek taki bol złapał mnie brzucha ze az chodzic nie mogłam ale dobrze ze tylko przez chwile miesiaczke powinnam dostac 8 czewca a do tej pory nie mam nigdy mi sie nie spozniał ale zapisałam sie do ginekologa i to dopireo na12 lipca mam nadzieje ze powie mi dobra nowine iz jestem w ciazy bo wraz z mezem bardzo pragniemy miec malenstwo
Dodano po 25 minutach:
A gdy są objawy ciąży takie jak np . senność , częste chodzenie do wc bule brzucha miesiączka się spóżnia bo powinnam mieć 8 czerwca a do tej pory nie mam nigdy tak nie miałam zrobiłam test i jedna kreska się pojawiła a dziś strasznie rozbolał mnie brzuch i to tak ze az chodzic nie mogłam ale za chwile przeszło i teraz nie wiem czy za wczesnie zrobiłam test bo 7 dni po zapłodniniu czy faktycznie w ciąży nie jestem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 9:39 am Temat postu: |
|
|
dzaga341 jeśli test zrobiłaś po spodziewanej miesiączce to powinien być wiarygodny. Oczywiście możesz powtórzyć jednak od 8 czerwca ( termin spodziewanego okresu) minęło sporo czasu więc nie sądze abyś była w ciaży.
Nie wiesz kiedy nastapiło zapłodnienie bo tego nikt nie jeste w stanie określić. Zazwyczaj zagnieżdzenie jest około 7-9 dzień po owulacji. I wtedy wydzielany jest hormon ciazowy. Na tym etapie czyli po terminie spodziewanej miesiaczki już wszystko jasne. Jeszcze napisz ilo dniowe masz cykle i kiedy była ostatnia miesiączka. Poza tym jakie 7 dni po zapłodnieniu?? jak liczysz...przecież to bez sensu. Okres miałaś dostać 8 a mamy 23 różnica 15 dni. Troszkę namieszałaś.... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 2:07 pm Temat postu: |
|
|
hehe nio namieszalas namieszalas ja w dalszym ciagu niemam @ juz 4 dzien mi sie spuznia ale jeszcze poczekam chwilke zanim zrobie test meza poinformowalam juz heheh i spokojnie to przyjol a tobie dzaga proponuje powtorzyc test albo zapisac sie wczesniej do gina pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bafulka
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 5:22 pm Temat postu: zapytanie |
|
|
mam mały problem okres dostałam 30 maja trwał on z przerwami raz był jeden dzień potem nic znów się pojawił i tak na zmianę krwawienie z plamieniem aż do 14 czerwca lekarz przepisał mi luteinę dopochwową miałam ją brać przez 10 dni a w ósmym dniu zaczełam znowu krwawić na okres zawcześnie dodam że starałam się o dziecko ale z tego wynika że się nieudało martwi mnie to |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 7:55 pm Temat postu: |
|
|
bozienka jutro testujesz? trzymam mocno kciuki!
brzuch Cie boli jak na okres? :> _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mi5trzusieuczy
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 7:58 pm Temat postu: MOJA DZIEWCZYNA MOŻE BYĆ W CIĄŻY ? |
|
|
Witam . W ostatnim czasie tzn. 5 dni temu kochalem się pierwszy raz ze swoją dziewczyną. Oczywiście kiedyś miałem dziewczyny z którymi się kochałem, chodzi o to ze z aktualną dziewczyną zrobiłem to . Poprostu gdy dochodziłem powiedziałęm jej że dochodze i nie doszedlem w niej . Jestem pewny że nie doszedłem w niej ale nie wiem jak to jest z tym śluzem bo tu nie jestem pewny czy go miałem czy go nie miałem . przez to można zajść w ciąże ? jak to jest ? jak to działa ? . Od dwóch dni boli ją brzuch i ją mdli , to są objawy ciąży ? Jakie są objawy ciąży ?
Niepokoje sie strasznie także proszę o szczegółowe informacje
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Kamil |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 9:50 pm Temat postu: |
|
|
a to zalezy jak długie ma cykle,ktorego dnia to sie stało, uzywaliscie zabezpieczenia czy "na zywca" ? Wy faceci powinniscie wiedziec czy nadchodzi wytrysk czy nie. skad kobieta ma to wiedziec ? tym bardziej na forum?
to nie sluz tylko podniecenie a w nim nie ma plemnikow chyba ze.. jestes na styk od wyjscia i wtedy moga juz sie wydzielic i byc zdolne do zapłodnienia.
brzuch moze bolec na okres. niekoniecznie na ciaze.
po 16dniach od stosunku mozna wykonac test ciazowy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ariel09
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 8:08 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
kilka dni temu uprawiałam petting - on zrobił mi palcówkę. Jeszcze wcześniej uprawialiśmy seks oralny, a jak "zrobiłam mu dobrze" ręką przy czym on mi pomagał. I teraz zaczynam schizować czy nie jestem w ciąży - teoretycznie okres powinnam dostać w środę, ale to też różnie bywa, bo rzadko mam regularny cykl. Dodatkowo pojawiły się u mnie upławy przypominające serek, piecze i swędzi mnie "tam na dole". Oprócz tego zaczynają boleć mnie piersi i mam lekkie skurcze w podbrzuszu, a zwykle jak zbliżał się okres ból był nie do wytrzymania. Kiedy powinnam wykonać test? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|