Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży cz.29

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nawet jakbys zrobiła to tylko bys sie upewniła ze nie ma po co panikowac Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Niecierpliwa22

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 11:47 am    Temat postu: cHCĘ BYĆ W cIĄŻY... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:)

Mam pytanko!
Jakie jest podobieństwo zajścia w ciążę w pierwszych trzech dniach płodnych,
Chciałabym byc w ciąży ale mój mąż Wyjezdza w delegacje i czesto go nie ma wiec kozystamy wtedy kiedy jest. a tak wogóle to kiedy bede wiedziała ze jajeczko wyszło w poszukiwaniu plemnika kiedy mam 6 dni płodnych?
pomóżcie PROSZĘ!!!

Witam mam takie pytanko. Planuje z mężęm ciążę współżyliśmy w pierwsze trzy dni płodnośći jakie mam szanse na zajscie po tych 3 dniach płodnyci kiedy bede wiedziała ze jajeczko wyszło w poszukiwaniu plemnika???? kiedy moje dni płodne teraz trwają 6 dni? POMOCY!!!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niecierpliwa22 przede wszystkim podczas dni płodnych wydziela się śluz płodny i trwa aż do jajeczkowania , tak? Jakie ma zadanie??? ano takie aby plemniczki mogły w nim przetrwać aż do owulacji. Czyli jeżeli widzisz słuz płodny i współżyjesz to w tym śluzie plemniki powinny przetrwać aż do owulacji. To bedzie nawet kilka dni . W zależności ile dni masz płodnych.
więc jeżeli współżyjesz w dni płodne szanse na poczęcie są ogromne. To ,że masz płodne nie oznacza ze musisz się kochać ciągle w każdy dzień aby wstzrelić w owulkę. Wystarczy raz porządnie Wink Musis być płodny sluz a tam plemniczki posiedzą do jejeczkowania.

Powrót do góry
Niecierpliwa22

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 1:34 pm    Temat postu: :> Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No na przykład teraz mam dni płodne od: piątku do wtorku.
Kochałam sie z mężem w pitek, sob. i niedz. ale juz kiedys tak próbaowalismy i Nic z tego nie zaszłam w ciążę mimo tego ze to były dni płodne masakra co robić...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niecierpliwa ja bym poleciła Ci zakup testow owulacyjnych zeby wogole spr czy masz owulacje. bo to ze jest sluz płodny wcale nie oznacza ze dojdzie do jajeczkowania...
kup sobie testy i pokaze Ci kiedy bedzie owu.
jak dlugie masz cykle?
w łikend skoro wspołzyliscie to powinny plemniki przetrwac nawet do 3dni. niektorzy pisza ze i do 7dni ale ja w to osobiscie nie wierze.
jesli masz mozliwosc to kochaj sie dzis i jutro i czekajcie na rezultat, jesli maz juz wyjechał to pozostaje trzymac kciuki zeby doszlo do owulacji! Smile

Powrót do góry
Niecierpliwa22

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co 28 dni i raczej są regularne....

wiem że to dopiero 4 dzien po stosunku ale ja juz nie moge sie doczekac kiedy zrobi test i wyjda 2 kreseczki... a własnie kiedy moge go zrobić? po jakim czasie od stosunku...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po 16dniach.
najwczesniej po 16stu!
lub w dniu okresu.
wczesniej nie ma sensu zebys robiła bo stezenie hormonu ciazy bedzie za małe i test jego nie wyłapie.

Dodano po 51 sekundach:

czyli w ktore dni cyklu sie kochałas?

Powrót do góry
Niecierpliwa22

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 2:10 pm    Temat postu: wind_of_hope Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od 13 do 15 dnia czyli piątek, sobota i niedziela - i do jutra mam dni płodne.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 2:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz przy 28dniowych dni płodne sa 8-17dc.
dosc pozno zaczeliscie przytulanki.
ja bym obstawiała owulacje na 13dzien, bo wcale nie musi byc 14stego.
tak czy siak komorka jajowa zyje tylko lub az ok.12-24h po czym obumiera nie napotkawszy plemnika, a plemnik po wytrysku potrzebuje na dotarcie ok 6-9h wiec moze tak byc ze nie zdazy dotrzec lub jest za słaby i nie dojdzie do zapłodnienia,dlatego najlepiej zaczac starania juz 8,9dnia a nie w połowie.
miejmy nadzieje ze sie uda! a jesli nie to nast razem sprobojcie juz 8 dnia sie kochac, zawsze to 3dni dluzej posiedza plemniczki w sluzie.

Powrót do góry
Niecierpliwa22

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 2:19 pm    Temat postu: wind_of_hope Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bedąc teraz w toalecie zauważyłam biały śluz na bieliznie co on oznacza?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41