Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:50 pm Temat postu: |
|
|
gabi _17 nie ma takiej fizycznej mozliwosci Objawy ciazy pojawiaja sie dopiero kolo 6 - 8 tygodnia _________________
Ostatnio zmieniony przez mala_mi dnia Pon Sie 17, 2009 2:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi _17
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
ok dziękuję
a ile ta tabletka kosztuje?
Dodano po 3 minutach:
no ale mój śluz dzisiaj rano był taki jak śluz podczas ciązy ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:56 pm Temat postu: |
|
|
gabi _17 sluz u kobiet w ciazy bywa rozny, na to nie ma reguly niektore kobiety wcale go nie maja wiec nie wkrecaj sobie tego. Bo sluz nie swiadczy o ciazy.
Tabletka o ile sie nie myle kosztuje ok. 80 zl (ale tutaj poczekaj na 100% potwierdzenie kolezanek bo nie mam pewnosci) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 2:59 pm Temat postu: |
|
|
ja w marcu płaciłam niecałe 70 zł za escapelle, ale najpierw musisz mieć receptę - inaczej jej nie dostaniesz w aptece!
i tak jak pisały dziewczyny - nie możesz mieć objawów ciąży, bo jeszcze jej nie ma !!
...co nie znaczy, że do niej nie dojdzie, jeśli nie weźmiesz escapelle odpowiednio szybko... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi _17
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:03 pm Temat postu: |
|
|
a teraz to mam bialy śluz ...
ANALIZA KOLORU
Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
Biały – tzw. śluz kremowy, jest to śluz niepłodny, pierwszym jest też częs[b]to objawem ciąży[/b].
Przezroczysty – jest śluzem płodnym, należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość.
Żółty - może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
Różowy – występuje w momencie tzw. plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią, często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska
wiec to mnie martwi ;(
Dodano po 2 minutach:
a i ja sie przeciez zabezpieczam !! tylko tak jak pisałam wczesniej biore antybiotyk!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
gabi _17 ale przeczytaj sobie cos na ten temat np tu:
http://www.biomedical.pl/forum/kiedy-wystepuja-objawy-vt642.html
moze to cie uspokoi.
Sluz przy braniu tabletek zwykle jest bialy! Biore te same tabletki i czesto taki mam a w ciazy nie jestem i nie bylam! Przestan sie nakrecac tylko lec do lekarza (ginekologa!) po recepte na tabletke i lykaj ja jak najszybciej jesli nie chcesz byc faktycznie w ciazy w wieku jak sadze po nicku 17 lat! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi _17
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:17 pm Temat postu: |
|
|
caly czas myslimy z chłopakiem czy rzeczywiscie ja wziąc... dziękuje Ci bardzo za rozwianie moich podejrzen )
a nawet gdyby to mojego lekarza juz nie ma i mojego chlopaka zreszta tez. teraz nawet nie mam jak sie wyrwac z domu bo pilnuje braci
zadnych nudnosci nie mam ani innuch objawow bo to w sumie bylo wczoraj.
ale skoro biore tabletki to ich zabezpieczenie nie zmniejszyło sie o 100%? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:21 pm Temat postu: |
|
|
No nie.Ale nie warto ryzykować...Poza tym, nie musisz iść akurat do swojego ginekologa... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi _17
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:28 pm Temat postu: |
|
|
i bylo tak ze moj chłopak nie do konca skonczył we mnie.. i jakies 2 lub 3 minuty po tym ja poszłam umyc sobie to miejsce pod prysznicem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Czy do konca skonczyl w Tobie to nie ma znaczenia. Chyba ze troche przed wytryskiem wyszedl z Ciebie (ale tez nie na "styk"). Mycie tez nie ma tu nic do rzeczy. Idz do lekarza, podzwon po gabinetach ginekologicznych czy cos... nie wiem jak wyglada sprawa z pogotowiem czy tam wypisuja tabletke. Dzialaj kobieto bo czas ucieka! A im wczesniej wzieta tabletka tym wieksza skuteczność! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|