Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gabi _17 nie ma takiej fizycznej mozliwosci Exclamation Objawy ciazy pojawiaja sie dopiero kolo 6 - 8 tygodnia Exclamation

Ostatnio zmieniony przez mala_mi dnia Pon Sie 17, 2009 2:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
gabi _17

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok dziękuję Smile

a ile ta tabletka kosztuje?

Dodano po 3 minutach:

no ale mój śluz dzisiaj rano był taki jak śluz podczas ciązy ;(
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gabi _17 sluz u kobiet w ciazy bywa rozny, na to nie ma reguly niektore kobiety wcale go nie maja wiec nie wkrecaj sobie tego. Bo sluz nie swiadczy o ciazy.

Tabletka o ile sie nie myle kosztuje ok. 80 zl (ale tutaj poczekaj na 100% potwierdzenie kolezanek bo nie mam pewnosci)

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja w marcu płaciłam niecałe 70 zł za escapelle, ale najpierw musisz mieć receptę - inaczej jej nie dostaniesz w aptece!

i tak jak pisały dziewczyny - nie możesz mieć objawów ciąży, bo jeszcze jej nie ma !!
...co nie znaczy, że do niej nie dojdzie, jeśli nie weźmiesz escapelle odpowiednio szybko...
Powrót do góry
gabi _17

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a teraz to mam bialy śluz ...
ANALIZA KOLORU
Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
Biały – tzw. śluz kremowy, jest to śluz niepłodny, pierwszym jest też częs[b]to objawem ciąży[/b].
Przezroczysty – jest śluzem płodnym, należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość.
Żółty - może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
Różowy – występuje w momencie tzw. plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią, często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska

wiec to mnie martwi ;(

Dodano po 2 minutach:

a i ja sie przeciez zabezpieczam !! tylko tak jak pisałam wczesniej biore antybiotyk!!
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gabi _17 ale przeczytaj sobie cos na ten temat np tu:
http://www.biomedical.pl/forum/kiedy-wystepuja-objawy-vt642.html
moze to cie uspokoi.

Sluz przy braniu tabletek zwykle jest bialy! Biore te same tabletki i czesto taki mam a w ciazy nie jestem i nie bylam! Przestan sie nakrecac tylko lec do lekarza (ginekologa!) po recepte na tabletke i lykaj ja jak najszybciej jesli nie chcesz byc faktycznie w ciazy w wieku jak sadze po nicku 17 lat!

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

caly czas myslimy z chłopakiem czy rzeczywiscie ja wziąc... dziękuje Ci bardzo za rozwianie moich podejrzen Wink)
a nawet gdyby to mojego lekarza juz nie ma Sad i mojego chlopaka zreszta tez. teraz nawet nie mam jak sie wyrwac z domu bo pilnuje braci Sad

zadnych nudnosci nie mam ani innuch objawow bo to w sumie bylo wczoraj.

ale skoro biore tabletki to ich zabezpieczenie nie zmniejszyło sie o 100%?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nie.Ale nie warto ryzykować...Poza tym, nie musisz iść akurat do swojego ginekologa...
gabi _17

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i bylo tak ze moj chłopak nie do konca skonczył we mnie.. i jakies 2 lub 3 minuty po tym ja poszłam umyc sobie to miejsce pod prysznicem...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy do konca skonczyl w Tobie to nie ma znaczenia. Chyba ze troche przed wytryskiem wyszedl z Ciebie (ale tez nie na "styk"). Mycie tez nie ma tu nic do rzeczy. Idz do lekarza, podzwon po gabinetach ginekologicznych czy cos... nie wiem jak wyglada sprawa z pogotowiem czy tam wypisuja tabletke. Dzialaj kobieto bo czas ucieka! A im wczesniej wzieta tabletka tym wieksza skuteczność!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 14 z 52