Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pyteek

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 12:13 am    Temat postu: pomożcie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochalem się 18 czerwca z moją dziewczyna , mialem wyrysk w gumce ( jak wyjąłem to miała 1 dziurke u gory) , 5 lipca dostała okres , pare dni potem zrobiła test i wykazał negatywny , potem dostała 5 sierpnia okres. Czy może być moja dzieczyna w ciąży ? Surprised

Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce.
mala_mi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pyteek jezeli byly to normalne miesiaczki a nie "plamienia" to ciaza wykluczona.
Test byl zrobiony w odpowiednim czasie wiec wynik jest rowniez wiarygodny. Ciaze wykluczam.

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 3:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie Smile
Kochałam się z chłopakiem 19 lipca a 2 sierpnia dostałam krwawienia myślę, że to miesiączka 2-3 dni były obfite i była czerwona żywa krew a także skrzepy, kolejne 2 dni to plamnienie. Był to stosunek bez zabezpieczenia. Niestety nie zażywałam tabletek od miesiąca ponieważ mój partner miał wyjechać na dłuższy okres za granicę więc nie wybraliśmy się nawet do lekarza [wiem nasza głupota, ale mam nadzieję ze znajdzie się ktoś wyrozumiały i udzieli odpowiedzi a nie tylko zbeszta]Tylko że doszły mnie słuchy że podczas ciąży też tak może być... czy to możliwe że mogę być w ciąży. Aha i jeszcze jedno z reguły miesiączki kiedyś miałam odrobine dłuższe, ale też zależy bo zdarzały się skąpe i krótkie obecnie nie mogę nic powiedzieć bo przez 2 lata zażywałam tabletki anty. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 8:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli było krwawienie, to ciąża jest praktycznie wykluczona. możesz dla spokoju zrobić test, niemniej wątpię, aby to ciąża była Smile
Bezimienna88

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje ślicznie za odpowiedź z całego serca dziękuje Smile

A jeśli mogę jesszcze spytać. To czy ktoś może mi odpowiedzieć, czy np robiąc przerwę z tabletkami załóżmy 4 miesięczną to miesiączka będzię jakaś inna od tej co była przed rozpoczęciem brania tabletek, znaczy czy w jakiś sposób się może różnić bo przecież w sumie to przez jakiś czas się brało dość duże dawki dla organizmu więc stąd moje pytanie Smile i dziękuje za odpowiedź.
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 11:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak bedzie mniej obfita i objawy przed miesiączką będą złagodzone:)
Powrót do góry
gabi _17

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wczoraj kochałam sie z chłopakiem... biore tabletki antykoncepcyjne ale od 11.08 biore antybiotyk(forcid625) na zapalenie tchawicy. zapomniałam ze podczas stosowania atybiotyku z "Cilestem" zabezpieczenia tabletek jest mniejsze Sad a kochalismy sie bez zadnego innego zabezpieczenia Sad(
dzisiaj rano wstałam i i gdy poszłam do toalety mialam gęsty i galaretowaty śluz ;/ na forum przeczytałam ze jest to śluz wystepująy podczas ciazy Sad bardzo sie boje ..

Dodano po 1 godzinach 56 minutach:

prosze niech mi ktoś pomoze Sad

-----edit by nowicjuszka-----

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne!
Nie popędzaj forumowiczów!Jak ktoś będzie na forum i będzie potrafił pomóc na pewno to zrobi.

PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM

Przeniosłam do odp działu i tematu
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz czas żeby zażyć escapelle...

A co do objawów ciąży...One nie występują tak wcześnie... Shocked

Nawet jeśli doszłoby do zapłodnienia to nie oznacza ze w ciąży jesteś...Zarodek wędruje do jamy macicy ok 1 tygodnia, kolejny tydzień trwa implantacja w błonie śluzowej jamy macicy...

Nie panikuj tylko biegnij do ginekologa po escapelle.
gabi _17

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy jest mozliwosc ze po pierwszym dniu zapłodnienia widac objay ciazy ?? (chodzi mi głownie o śluz)
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No napisałam Ci że nie...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 13 z 52