Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak.
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

scarlett dokladnie tak. W ciazy nie jestes

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 2:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze jedno pytanie.. co mogą oznaczyć takie białe plamki na bieliźnie..?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarna_J zapewne jest to twój śluz... nic poważnego.
Ale staraj się umieszczać pytania w odpowiednich działach! "Czy mogę być w ciaży" to nie jest odpowiedni temat do zadawania takich pytań, bo w ten sposób z forum robi się śmietnik Confused
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 4:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nati001 napisał:
że nie spuscil mi sie do srodka

jak czytam te słowa to zawsze mam nieodparte wrażenie, że to pisze jakaś niedojrzała osoba...
spuścił mi się do środka... hmm- i cały romantyzm szlak trafia Confused
co do tego że chłopak twierdzi że w Tobie nie doszedł- nie wierzyłabym za bardzo jego zdaniu przede wszystkim dlatego że byliście w stanie wskazującym.
nie prościej się po prostu zabezpieczyć ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosia85 teraz to i tak juz musztarda po obiedzie... czasu sie nie cofnie... a mowiac brutalnie za glupote sie placi... czasem tylko stresem a czasem do konca zycia.... . Zostaje nam tylko życzyć aby to sie ciążą nie skończyło... .

Aczkolwiek w pelni popieram: wyrazenia rodzaju "spuscil sie" do takiej sytuacji nie pasują ... wg mnie spuscic sie to moze pies Neutral

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Mój przypadek może wydac się trochę paranoją, ale ...
Ostatni raz wspołzylam z moim chlopakiem koło połowy lipca i wtedy mniej więcej wypadały moje dni płodne. Zabezpieczalismy się prezerwatywą, ale mam obawy czy przez przypadek (chlopak penetrowal mnie również ręka, ktore raczej nie powinna miec kontaktu ze sperma) jakies plemniczki nie dostaly się do środka. Następnie ok. początków sierpnia czyli zgodnie z kalendarzykiem miałam okres, aczkolwiek pierwszy dzien był normalnie obfity, a reszta to bardziej plamienia, co zazwyczaj mi się nie zdarza bo mam około 3 dni dośc obfity okres a potem stopniowo coraz mniejszy. Zaczeło się czeste oddawanie moczu, bol podbrzusza, pachwin. Zrobilam test ciażowy - wyszedł negatywny, ale mam pewnie watpliwosci, poniewaz nie wykonywalam go rano ( pisalo ze test można wykonywac rowniez na moczu z calego dnia) i zwazajac na dosc czeste oddawanie moczu i picie duzej ilosci płynów, był on dosc rozwodniony. Czy test mogl wyjsc blednie ? dodam ze zrobiłam go ok miesiaca po stosunku. Następnie wyjechałam na wakacje majac swiadomosc, że jednak nie jestem ... i wszystko pieknie, ślicznie, tylko na wakacje nie oszcżedzalam się w spozywaniu alkoholu, jadlam pilam i za duzo się nie ruszałam ... po powrocie wszyscy zauwazyli ze przytylam a ja odczuwam znowu bóle jakby w miejscach jajników. Powoli wpadam w lekką paranoję, bo ciaza wydaje mi się nie możliwa, ale rózne przypadki chodzą po ludziach ... Bylabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

effita miesiac po stosunku test napewno juz wyszedlby prawidlowo. Jezli CIę to niepokoi - zrób test z krwi bHCG, koszt około 30 zł, do wykonania w laboratorium medycznym.
Jezeli zabezpieczenie bylo, a sperma (nie plyn) nie zostal wprowadzony do pochwy - ciaza wykluczona.

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Ci bardzo, zrobie sobie jeszcze jeden test ciążowy najwyżej, a już lada moment powinna pojawic się kolejna miesiączka, jak się nie pojawi to wybiore się od razu do ginekologa w tej sprawie, ale w tym momencie martwi mnie fakt, że gdyby jednak okazało się, że jestem w ciaży to piłam, a to może wywrzec już nieodwracalne zmiany na rozwój dziecka Sad Może jakas z was miala taki przypadek ze piła podczas ciazy (zanim się dowiedziała), a dziecku to nie zaszkodzilo w sposób bardzo znaczący ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 26, 2009 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

effita nie sadze żebyś była w ciąży... bo ten pierwszy test by ja wykazał.
Co do alkoholu i ciąży ... wiadomo ze to ma negatywny wpływ... zależy ile tego alkoholu wypiłaś... jeśli symbolicznie to nie powinno to zaszkodzić... ale jeśli piłaś "na całego"... to trudno gdybać jak wielki wpływ mogło by to mieć na dziecko... może mieć duży a może nie mieć żadnego... wiadomo ze kobieta w ciazy nie powinna pic bez dwoch zdan!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 26 z 52