Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Genia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 12:24 am Temat postu: |
|
|
Mam pytanio..
Jeżeli gumka się przetarła, ale chlopak nie mial wytrysku jest prawdopodobienstwo ciazy? Bo jezeli pekla i doszedl we mnie to raczej oczywiste, prawda?..;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 12:26 am Temat postu: |
|
|
Nie ma szans. Ciąża jest możliwa tylko jeśli jest sperma i komórka jajowa. A bez wytrysku nie ma spermy... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wma_r
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 1:06 am Temat postu: |
|
|
Witam,mam pytanie.Od tego roku mam,miałam regularne miesiączki.Teraz spóźnia mi się już 10 dni Ostatni stosunek(z zabezpieczeniem) odbyłam w czerwcu i zarówno w czerwcu jak i w lipcu miałam miesiączkę,dopiero teraz mi się spóźnia.Dodam,że w lipcu odbyłam długą i męczącą podróż,zmieniłam klimat.Czy to możliwe żebym była w ciąży??Podobno można przez 2-3 pierwsze miesiące ciąży mieć okres.Proszę o odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 1:09 am Temat postu: |
|
|
Nie okres tylko krwawienie które okres może do złudzenia przypominać.
Szczerze mówiąc, jeśli stosunki były zabezpieczone to nie ma szans na ciążę. Możesz zrobić test dla pewności.
A okres może się spóźniać z powodu podróży, zmiany klimatu, stresu. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czarna_J
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 9:50 am Temat postu: yy.. |
|
|
czy po pierwszym razie jest możliwe ze brzuch będzie mnie bolał przez kilka dni ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nati001
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 11:06 am Temat postu: prosze pomóżcie |
|
|
hej mam problem kochałam sie z chłopakiem niecały tydzien po miesiączce okres mam nieregularny kochalismy sie bez gumki bylismy po imprezie u kolezanki wiec bylismy troszke pijani on twierdzi że nie spuscil mi sie do srodka ale ja uważam inaczej niz on :cry: od paru dni mdli mnie strasznie i mam zgage i niewiem czego w nocy wstaje duzo razy chodzić siusiu jak niggdy wczesniej.okres powinnam dostac góra za dwa dni nieiwm co mam myslec czy mozliwe że jednak moge być w ciązy????prosze o odpowiedzi sczere bede wdzieczna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 11:10 am Temat postu: |
|
|
po pierwsze niepotrzebnie zakladasz nowe posty z tematem czy jestem w ciazy juz istnieje! po drugie jesli sadzisz ze mozesz byc w ciazy poczekaj jeszcze kilka dni i zrob test
dziewczyno robisz smietnik nie zakladaj nowych tematow tylko pisz w odpwoiednim dziale |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 12:07 pm Temat postu: |
|
|
wma_r zgadzam się z tym co napisała nowicjuszka, zapewne okres spoźnia się z powodu podróży, jeśli jednak masz obawy zrób test (albo zwykły, dostępny w aptece, lub też z krwi bHCG - można go wykonać w laboratorium medycznym, koszt około 30 zł). _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 12:18 pm Temat postu: |
|
|
czarna_J tak, jest to jak najbardziej mozliwe
Dodano po 13 minutach:
nati001 Mozliwość ciaży jak najbardziej istnieje, jezeli wytrysk nastapił w tobie, albo zaraz po wyjściu z Ciebie a masz nieregularne miesiączki, a więc nie mozna precyzyjnie określic dni płodnych.
Jeżeli miesiaczka się nie pojawi... minimum 14 dni po stosunku zrób test:
a) taki kupiony w aptece
b) test z krwi - można go zrobić w laboratorium, koszt około 30 zł.
I jeszcze jedno nati001 proszę umieszczać posty w odpowiednich, istniejących już tematach, a nie tworzyć nowe. Temat przyłączyłam do już istniejącego.
I nie zakładaj takich samych postów! Proszę czytać regulamin! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 1:07 pm Temat postu: |
|
|
mam juz wyniki beta HCG, ktory wynosi 0,1 mlU/ml....
Czyli jak rozumiem brak ciazy??? _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|