Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zagubiona_ona

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czarna_J
powiem Tobie tak. ja się naczytałam na forach o objawach ciąży Very Happy
i też zaczęłam sobie wszystko wkręcać.
jak się tak bardzo boisz to idź że do ginekologa. porozmawiaj z nim o tym. mi taka rozmowa bardzo pomogła. lekarkam i wytłumaczyła wszystko. zbadała. i powiedziała mi, że podbrzusze boli mnie na owulację, a ból piersi to poprostu PMS Very Happy
a jak ma się nieregularny okres to trzeba cierpliwości. (kurde mówi ta co schizowała Very Happy). teścik teścik i jeszcze raz teścik.
hm jeszcze sobie wkręcałam że mam nudności itd. bo nic jeść nie mogłam. patrzyłam na jedzenie to mi się niedobrze robiło...
ale to są poprostu objawy stresu. haha u mnie doszło nawet do tego, że nad ranem miałam dreszcze - raz zimno raz gorąco - ale ja tak zawsze mam przy naprawdę silnym stresie Very Happy
test wyszedł negatywny... i wieczorem tego dnia dostałam normalny okres Smilei po pierwsze - mniej czytać. przy czytaniu łatwo sobie wkręcić.
np. ja mam tak, że jak czytam o chorobach psychicznych to mówię "kurde to ja chyba jestem chora na wszystkie choroby psychiczne" Very Happy
nie ma co sobie wkręcać.

ja jak się naczytałam na forach o objawach ciąży to jak na urlopie siostrę odwiedzałam to nie mogłam patrzeć na jej brzuch... jak ona go z czułością dotykała i mówiła jak mały kopie. w sumie ona za miesiąc rodzi.
żałuję... żałuję, że miałam taką schizę.. bo nawet z moim nienarodzonym siostrzeńcem się nie pożegnałam Sad nie pocałowałam jej brzuszka i nie powiedziałam "do zobaczenia mój drogi" Sad
a dlaczego? bo wiem jak ona pragnie tego malca... jak bardzo się z mężem starali... to cud że ona zaszła w ciąże! a ja? eh jak patrzę na dzieci które przychodzą do mnie do sklepu i słyszę jak one krzyczą "mama kup mi kup mi" a jak nie dostają tego czego chcą to jeszcz ewiększy krzyk i płacz - nienawidzę dzieci Very Happy
eh ale to głupie... osoby które na[prawdę pragną dzieci - nie mogą ich mieć Sad...
dlatego hm wolę żyć w celibacie Smile albo zabezpieczać się potrójnie Laughing
gorzej eh jak jest się pod wpływem alkoholu i druga strona to wykorzysta a dziewczyna nic z tego nie pamięta ... Sad

i nie słyszałam o takiej tabletce na godzinną bezpłodność Very Happy nie ma co chłopak ma bujną wyobraźnięVery Happy
sorki za chaos...

Riverside - Schizophrenic Prayer
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
czarna_J

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zagubiona_ona dziękuje za odpowiedź. Bardzo mnie uspokoiłaś.. wiesz bo faktycznie bardzo się stresuję, to może dlatego. Very Happy
i też czytam to wszystko na tych forach.. masakra Very Happy
ja tam lubię dzieci.. ale to jeszcze nie pora. Jestem za młoda na macierzyństwo..
a i chyba właśnie się wybiorę do ginekologa Smile
dziękuje jeszcze raz Smile Wink [/b]
Powrót do góry
mgm

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
mgm nie zgodzę sie z Tobą że przy 28 dniowych cyklach 8 dzien cyklu to dzien plodny:
28 - 14 = 14 +/- 4 dni = od 10 do 18 dc sa dnii plodne!

zgodnie z obliczeniami pituszki (a nimi się sugerowałam) w temacie
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
przy 28-dniowym cyklu, 8. dzień cyklu jest już płodnym, z uwagi na czas jaki plemniki mogą przeżyć w sprzyjających warunkach, czekając na owulację. Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zgodnie z obliczeniami pituszki (a nimi się sugerowałam) w temacie
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
przy 28-dniowym cyklu, 8. dzień cyklu jest już płodnym, z uwagi na czas jaki plemniki mogą przeżyć w sprzyjających warunkach, czekając na owulację. Smile

Nowicjuszko rozstrzygnij kto ma rację Very Happy
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No rację ma mgm. mój sposób jest bardzo podobny do sposobu Pituszki tylko nieco prościej zapisany i da się go zastosować przy nieregularnych cyklach...

Przy 28dniowych cyklach dni płodne przypadają od 8 do 17 dnia cyklu.

Zresztą tam w temacie Pituszka Podała przykładowo obliczone dni płodne dla poszczególnych cykli Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
Przy 28dniowych cyklach dni płodne przypadają od 8 do 17 dnia cyklu.

a nie od 10 do 18 Neutral ? ja tak zawsze liczyłam, nawet kiedys 6dc był do konca i ciazy nie było..

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jak byk jest nawet tam w temacie napisane ze od 8 do 17...

Wiesz Wind jak masz zawsze jak w zegarku to możesz być pewna że ta owulka u Ciebie będzie tego powiedzmy 14 dnia cyklu. Ale zdarzają się przesunięcia, stąd zakłada się zakres 8-17 dc Smile
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok to ja zwracam honor i przyznaje sie do błedu! Sorki mgm. Ja zawsze liczyłam tak jak Wind Smile A po drugie przy tych kalendarzykach intymnych dostępnych w internecie, też jest podane że od 10 do 18 dc. dlatego tak też bylam nauczona... ale jak wiadomo człowiek się uczy całe życie ^^

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 8:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,
mam pytanie/problem, nie wiem jak to okreslic. mojej dziewczynie spoznia sie okres dzisiaj dopiero bedzie chyba 2 dzien ale wole wykluczyc kilka przyczyn zebym byl spokojniejszy. wiec tak, w lipcu okres spoznil jej sie 3 dni, ale ona ogolnie ma problemy z hormonami i brala tabletki na wyregulowanie okresu ale one nic nie daly i okresy sa dalej nieregularne. wiec tak, 5 sierpnia bylismy nad jeziorem (woda ok. 16-17*) no i ona zrobila mi dobrze reka ale w czasie wytrysku odeszla na bok na kilka metrow dla pewnosci, ogolnie nie wspolzyjemy jeszcze, jedynie jak cos to lodzik, minetka, robotka reczna (nigdy nie wkladam w nia palcow po dotykaniu penisa) ale caly czas pilnujemy sie zeby do niczego nie doszlo (tzn ktos zawsze ma bielizne), ok. tydzien temu byla na pielgrzymce (ok. 75km pieszo). ciaza odpada prawda? i co moze byc inna przyczyna tego ze znow sie spoznia? ogolnie chodzi mi o to zeby ktos mi wytlumaczyl ze ciaza jest niemozliwa bo jestem przewrazliwiony na tym punkcie.. i juz mi odbija.. z gory dziekuje
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans na ciążę. Przyczyną mogą być jak najbardziej problemy hormonalne. Do tego wyjazd, pielgrzymka. Spokojnie.

Proponuję żeby Twoja Dziewczyna udała się do ginekologa. Skoro brała tabletki na wyregulowanie i nic nie dały, to może trzeba je stosować dłużej, lub zmienić preparat. Wiesz jakie brała tabletki?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 28 z 52