Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 11:16 pm Temat postu: |
|
|
tak ciaza jest mozliwa ...
ale urojona ;/
Boze laski wezcie to na chlopski rozum i nei wkrecajcie sobie ciazy.... plemniki nie rambo przez ubranie nie przechodza.... ile wy macie lat?! Do pettingu i seksu pierwsze do zaznajomienia sie z podstawami antykoncepcji i podstaw bilogii to ani jedna a potem posty na forum "czy przez ubranie moge zajsc w ciaze" ilez mozna na to odpisywac:/ Czytanie nie boli! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ladyzozol
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 1:29 am Temat postu: czy jestem w ciąży !? WAŻNE !! |
|
|
Witajcie! Wczoraj kochałam się z moim mężczyzną poprzez seks analny.
Spuścił się do środka, lecz "wyleciało" mi to prawie, że na pochwę to znaczy miałam to na nogach blisko pochwy ( w rozkroku). Czy jest taka możliwość, że zaszłam w ciąże? Wiem, że sperma musi wlecieć centralnie do środka dziewczyny. Jednak wiecie.. Kobieta ma w naturze panikarstwo.
Bardzo proszę o jakieś normalne odpowiedzi![/color]
Bardzo się teraz boję.
Po pierwsze prosze posty umieszac w istniejacych tematach, a nie tworzyc nowych. Temat przenosze w odpowiednie miejsce.
Po drugie kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorow.
mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zagubiona_ona
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 2:21 pm Temat postu: |
|
|
we wtorek z przyjacielem uprawiałam petting. byliśmy nadzy. w sumie ja zawsze uważam na to, żeby nie przenieść na palcach spermy do pochwy. szczerze mówiąc teraz myślę o tym wszystkim i mam nadzieje, że nie doszło do tego, że przeniósł sperme.
w czwartek zaczęły boleć mnie piersi i jajniki jak na okres.
co do piersi sama nei wiem czasami mam tak, że po koncertach mnie też bolą. w niedzielę bawiłam się na koncertach i padał deszcz a ja byłam bez kurtki. w krótkim rekawku. więc piersi mogą też bolećpo tym (?? sama nie wiem).
w kwietniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne (bralam 3 lata i lekarz zalecił zrobienie przerwy). po odstawieniu dostałam normalnie okres. potem pierwszy cykl bez tabletek trwał 33 dni, następny 36 i ostatni 39 (czyli okres teraz miałam 21 lipca czyli teraz jest 19 dzień cyklu). jak patrzyłam w kalendarz to piersi zaczeły mnie boleć ok 14 dni przed ostatnim okresem. więc w sumie może ja sobie coś wkręcam:D. okres po odstawieniu tabletek bywa nieregularny.
a ostatnio jak robiłam badania hormonalne to wyszlo mi że mam troche podwyższoną prolaktynę.
czytałam teraz coś o tej owulacji itd. że też wystepują bóle piersi i jajników. na dobrą sprawę nie wiem nawet ile będzie trwał ten cykl czy 39 dni, a może więcej? może mniej? jak cykl bedzie trwał 36 dni to we wtorek nie miałam dni plodnych. zaczęłyby się hm w piątek.
a co do objawów. czytałam o tym i opinie są różne. ale też bywa tak że my kobiety sobie wkręcamy te objawy i myslimy że w ciąży jesteśmy a tu bach nie jesteśmy;)
i nie iwem czy na objawy ciąży jest za wcześnie.
w poniedziałek idę do ginekologa. pewnie za wcześnei na stwierdzenie czegolowiek ale może coś poradzi.
i chciałam się zapytać o ten test z krwi w laboratorium. po ilu dniach od stosunku można go zrobić?
bo ten domowy chyba można zrobić po 14 dniu od stosunku?
skopiowałam mojego posta z innego wątku tutauj i troszkę go zmieniłam. przepraszam za to.
i przepraszam za chaotyczną wypowiedź.
ok wyczytałam, że wszystkie testy najwcześniej 14-16 dni po stosunku
ale wczoraj wyczytałam na innych forach że hm piersi mogą boleć pare dni po zapłodnieniu....
dzisiaj z przyjacielem sięwidze i hm porozmawiam z nim o tym wszystkim. bo mam pare pytań do neigo odnośnie zdażenia ale staram się byc dobrej myśli.
bo żeby doszlo do zapłodnienia przez petting to na palcu musi być duża ilość spermy?
ciekawe co pani ginekolog mi powie w poniedziałek. trochę się stresuję tym wszystkim.
najgorsze są te wydlużające się cykle i przez to ciężko mi powiedzieć kiedy mam dni płodne kiedy nie.
hm i mam wydzieline z sutków. ale mam ją już od października 2006 i lekarz mi powiedział że to skutek podwyższonej prolaktyny.
jak prolaktyna wpływa na szanse na zajście w ciąże? moja przyjaciółka mówi, że utrudnia zajście.
proszę o odpowiedź na moją długą wypowiedź w sumie starałam się nie powielać pytań. starałam się przeczytać na forum to co się dało. na część pytań znalazłam odpowiedź (np testy).
pozdrawiam serdecznie
Nie pisz takich samych postow w roznych tematach. Pozostale posty zostaly usuniete.
Mala_mi
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczynaa
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
ale co do moejgo wczesniejszego postu on dotykał mnie a ja jego dotknał raz siebie ale jeszcze przed wytryskiem ...nie wiem czy mnie tam dotknął ale jest taka mozliwosc...boje sie bo mi niedobrze cały czas ...czy moze byc z tego ciąza:((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ogrek
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Melduje, że okres przyszedł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:33 pm Temat postu: |
|
|
zagubiona_ona jezeli na palcach nie bylo spermy to nei ma co panikowac i sie zastanawiac czy jestes w ciazy czy nie. Sadze ze nawet jesli by byla to by nie bylo tak wielkiej szansy na ciaze no chyba ze by sperma zostala gleboko "wpechnieta". Do tego musialabys miec dni plodne... odstawilas tabletki okres ci sie rozregulowal wiec trudno cokolwiek stwierdzic. Z tego co mi wiadomo to Nadmiar prolaktyny (hiperprolaktynemia) może być odpowiedzialny za bezpłodność.
dziewczynaa jest ci niedobrze bo sie stersujesz! Wez wyluzuj bo sie stresujesz a w ciazy nie jestes. Dwa testy sie nie pomylily
Dodano po 15 minutach:
ladyzozol uważam że taka sytuacja niesie za soba pewne ryzyko ale tylko w przypadku jezeli mialas dni plodne, lub tez masz nie regularne cykle i dokladnie nie potrafisz wyliczyc dn. plodnych. Moja rada: jezeli masz regularne cykle i stwierdzasz ze nie byly to dni plodne mozesz spac spokojnie. Jesli jednak nie masz pewnosci co do dnia cyklu... powinnas zrobic test ciazowy nie wczesniej niz 14 dni od tego stosunku. Najlepiej zrobic test z krwi - daje 100 % pewnosc, koszt ok. 30 zl. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczynaa
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:34 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi Bardzo ci dziekuje...i bardzo sie boje bo pare dni po okresie miałam takie 3 malutkie krpeczki z krwi to mnie bardzo zaniepokoiło pozatym testy robiłam popłudniu i po okresie juz...boje sie jak nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynaaNie masz co panikowac, w ciazy nie jestes. testy teraz sa tak czule ze wykrywaja ewentualna ciaze niezaleznie od pory dnia w jakiej sa robione. Kropeczki krwi to albo reszta okresu, albo tak zwane krwawienie owulacyjne ktore czasem moze wystapic u kobiet podczas owulacji. Spij spokojnie w ciazy nie jestes. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczynaa
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:41 pm Temat postu: |
|
|
jeszcze raz bardzo dziekuje... bardzo bardzo bardzo pozdrawiam ;* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
igiełka
|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 12:59 pm Temat postu: |
|
|
hey dziewczyny to jeszcze raz ja...(moj post na str 3 jest) nadal mam jednak obawy bo wczoraj zaczely mnie bolec piersi wieczorem i rwac tak w lewej lydce troche..w sensie rwac taki bol;)....dzisiaj troszke mnie bola piersi ale juz o wiele mniej:(( lydka przestala:) to moga byc bole owulacyjne?:(prosze odpowiedzcie:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|