Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hitomi03 jeżeli było jakaś sytuacja po której możesz byc w ciaży, niezabezpieczony stosunek, dni płodne. To zrób test, dostępny w aptece, lub też test z krwi, można go zrobić w laboratorium medycznym, koszt ok. 30 zł.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zabezpieczyliśmy się i wszystko było w porządku prezerwatywa też nie pękła, ale i tak zrobię test tylko ta niepewność i ten stres chyba mnie wykończą
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to nie masz się czym martwić. Ale test możesz zrobić Smile To Cie uspokoi Smile I pewnie okres przyjdzie następnego dnia Wink Albo i tego samego Wink
wiolcia11

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 4:44 pm    Temat postu: Niepewna!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam mały problem który nie daje mi spokoju od ponad dwóch lat staramy się z mężem o dziecko lecz marny wynik po badaniach męza okazalo sie ze maz ma za małą liczbe plemników(norma od 20mln do250 mln a mąż ma 11mln)i dlatego moje pytanie czy mimo takiej liczby plemników moge byc w ciaży bo mam takie objawy w 25 dniu dostałam silnego skurczu podbrzusza ok.30minut pózniej były plamki brunatne a w dniu okresu znów były plamki teraz jest 31 dzieńi nadal zamiast okresu mam upławy brunatne ,przezroczyste z krwią.Bola mnie na zmiane jajniki.Jestem bardzo senna i mam lekkie zawroty głowy.robiłam test ale w południe i był negatywny. Bardzo proszę o odpowiedz bo nie wiem co myślec!Z góry serdecznie dziekuje!Dodam tylko że zawsze okres miałam regularnie co 27/28 dni. Confused

Proszę umieszczac posty w odpowiednich tematach. Post przenosze w odpowiednie miejsce.
mala_mi
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolcia11 myślę że pomino małej ilości plemników, szanse na ciąże zawsze istnieją.
Radzę po pierwsze zrobic test z krwi (mozna go wykonac w lab. medycznym koszt ok 30 zl), po drugie udac sie do lekarza ginekologa, gdyz takie brunatne uplawy nie sa "zdrowym' objawem, zarówno w przypadku ewentualnej ciaży jak i jej braku.

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 6:54 pm    Temat postu: Co mam robić Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, wszystkich na forum , mam poważny problem miesiączka spóźnia się tydzień, trzy dni po dniu spodziewanej miesiączki test pokazał wynik negatywny. Minęło kilka dni, a tu dalej nic. Czy ktoś wie co mam zrobić? Dziękuję za pomoc.

Proszę umieszczać posty w odpowiednich, istniejących już tematach, a nie tworzyć nowe. Temat przyłączam do już istniejącego.
Mala_mi
Powrót do góry
wiolcia11

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 7:24 pm    Temat postu: "Czy jestem w ciaży?"part.21 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje bardzo za odpowiedz mala_mi podniosłas mnie na duchu.teraz nie odczuwam już bólu i nie mam juz brazowych upławów są troche wieksze ale jasno czerwone średnio 3/2 dziennie ale myśle że na okres mi to nie wyglada.tak czy inaczej do lekarza musze się udac.Pozdrawiam goraco. Wink
Powrót do góry
Mlody993

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 8:24 pm    Temat postu: Czy to ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
w sobotę około 21 doszło do pierwszego stusunku mojej dziewczyny ze mną. Obawia się, że jest w ciąży.

Przeczytałem to: http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html

Ona przeczytała gdzieś, że zdarzają się zawroty głowy, które dziś miała rano.

Poza tym jest cały czas czymś wkurzona, mówi że nie wie czemu (nerwowa jest). Tam w tym linku jest napisane, że nadpobudliwość. Poza tym dzisiaj miała gorączkę i się źle czuła.

Czy te 3 powody wystarczają na pewno czy to może być po prostu pomyłka i jej "psychika" wryła sobie to że jest w ciąży? Po stosunku cały czas mówiła o ciąży, bała się i wydaje mi się, że zbyt bardzo się przejęła. Teraz czyta te wszystkie książki itp., o ciąży i może dlatego tak jest?

Bardzo bym prosił o jak najszybszą odpowiedź.

Proszę umieszczać posty w odpowiednich, istniejących już tematach, a nie tworzyć nowe. Temat przyłączam do już istniejącego.
Mala_mi
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mlody993 objawy ciąży po 5 dniach NIE WYSTĘPUJĄ!! POjawiaja się około 6-8 tygodnia. Narazie to jej psychika sama wywołuje te objawy i się "nakreca". Niepotrzebnie, bo przez stres miesiaczka moze jej się spóźnić.
Jeżeli zabezpieczaliście się, nic nie pękło ani nic to nie ma mowy o ciąży.
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A kiedy miał miejsce ostatni stosunek? Bo test jest wiarygodny jeśli minie MINIMUM 14-16 dni od ostatniego stosunku...

Byłaś u ginekologa?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 33 z 52