Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?" (part 21)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 50, 51, 52  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ukj jeżeli miałaś stosunek niezabezpieczony, sytuację że możesz podejrzewać ciąże zrób test najlepiej z krwi (można go zrobić w lab. medycznym - koszt około 30 zł). Jeżeli jednak nie sądzisz aby to była ciąża a brałaś antybiotyki, stresowałaś się, zmieniałaś klimat, podróż itp. czekaj na okres cierpliwie na pewno się pojawi, gdyz te w.w. czynniki często są powodem opóźnienia miesiączki.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 9:43 pm    Temat postu: nadzieja... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,jako ze sie staram o dzidziusia w ostatnim miesiesiacu czesto wspolzylam bez zabezpieczenia oczywiscie,ostatnie 2 miesiace okres mialam co 25 dni.srednio jest to 28.teraz 30 dzien i okresu brak.przez ostatnie dni mialam silne bole brzucha.a do tej pory mam okropne bole piersi.dlateg 4 dni przed okresem zrobilam test niestety negatywny.test powtorzylam w dniu spodziewanej miesiaczki po poludniu i wyszedl taki sam.naczytalam sie roznych glupot i teraz nie wiem czy powtorzyc test np jutro rano?ponoc we wczesnej ciazy nalezy go robic rano.czy juz dac sobe spokoj bo szans nie ma?prosze o rade.pozdawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
misiulkaaaaaa

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 9:52 pm    Temat postu: czy moge byc w ciazy...? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc.. mam problem.... kochalam sie z chlopakiem dzien przed okresem tak jak powinnam dostac z wyliczen i tak tez bylo na drugi dzien go dostalam... po 25 dniach mialam kolejny... dzis jest 32 dzien cyklu a okresu nie ma.... zmienialam w tym czasie klimat... pilam alkohol i mialam stres do teog schudlam... nie wiem teraz dlaczego mam tak dlugi cykl czy to przez wyzej wymienione czynniki czy ciaza.. pomozcie!!!! Sad((

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne! Masz opcje "szukaj" jeśli nie widzisz tematu który odpowiada Twojemu problemowi...

Przeczytaj regulamin forum.

Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

magdalenka25 Jak minie 14-16 dni od ostatniego stosunku to idź zrobić test z krwi. Testy z moczu często ciąży nie wykazują...

misiulka A zawsze miałaś regularnie? Może się opóźnić zarówno przez wymienione czynniki jak i przez ciążę...Zrób test to się wszystko wyjaśni...

Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Wto Wrz 01, 2009 10:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
hitomi03

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i zrobiłam dwa różne testy ciążowe obydwa negatywne, ale jakoś cały cza odczuwam lekki strach czemu aż tak się spóźnia skoro zazwyczaj miałam regularne cykle
Powrót do góry
madalenka25

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje jeszcze poczekam. na wszystkich testach jest napisane ze nalezy go zrobic w dniu spodziewanej mesiaczki ale moze i racja ze za wczesnie.mam taka nadzieje.bo dzidziusia pragne jak niczego na swiecie.a jesli nie mam szans na zrobienie testu z krwi to kiedy moge powtorzyc normalny test?bo mnie w polsce nie ma i raczej ne mam mozliwosci na krew.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Również jak minie 14-16 dni od stosunku.

A co do testu z krwi...Idziesz do laboratorium płacisz i Ci robią...Jak ja byłam za granicą to nie było problemu...
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czasem tak jest. Zmiana klimatu, stres...Organizm to nie maszyna Smile

Jeśli okres nie przyjdzie w ciągu tygodnia to idź do ginekologa Smile
Mlody993

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Mlody993 objawy ciąży po 5 dniach NIE WYSTĘPUJĄ!! POjawiaja się około 6-8 tygodnia. Narazie to jej psychika sama wywołuje te objawy i się "nakreca". Niepotrzebnie, bo przez stres miesiaczka moze jej się spóźnić.
Jeżeli zabezpieczaliście się, nic nie pękło ani nic to nie ma mowy o ciąży.

Właśnie nie zabezpieczyliśmy się. Gdy miałem wyjść przed wytryskiem ona mnie przycisnęła i powiedziała, że mam w niej... no i wszystko zostało w środku...

Było to jak pisałem w sobotę ok. 21. :/
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mlody993 no teraz to juz za pozno na tabletke "po".. gdy mineły 72h.
Doowiedz sie ilu dniowe ma cykle, czy sa regularne i ktorego dnia stosunek mial miejsce. Jeżeli okres bedzie sie spoznial neich po 14 dniach od stosunku zrobi test... nic innego nie moge teraz poradzic. Jak podasz wszystko dot. cykli wtedy bede mogal cos wiecej powiedziec.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 34 z 52