Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iza191955
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 11:59 am Temat postu: słaby okres za wczesnie ....pomocy |
|
|
czesc mam problem czy ktos moze wie co moze to oznaczac czy ktos tak miał ??? okres miałam 19 wrzesnia ok 6 dni tak 25 mi sie skonczyl pownnam dostac jutro nastepny okres bo z rególy mam co 28 dni natomiast dostałam tydzien wczesniej .czyli za wczesnie o tydzien terazx mam silne kłucia w podbrzuszu zapisałam sie do lekarza ale musze czekac 2 tyg czy moge byc w ciazy ??? dodam ze wspólrzyłam a ten okres za wczesnie o tydzien byl dłudi ale bardzo słaby nawet dzien była przerwa
Nie zakładaj nowych tematów jesli istnieją pokrewne i pisz w odpowiednich działach. Forum to nie śmietnik i wypadałoby przeczytać regulamin który się akceptuje a nie tylko klikać żeby móc konto założyć.
Przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 3:20 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli współżyłaś to ciąża jest mozliwa... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niulka2007
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Słuchajcie ja też mam taki problem że kochamy sie z chlopakiem od miesiąca bez żadnego zabezpieczenia w dni płodne i nie płodne moje ostatnie dwie miesiączki były regularne .8 dni temu powinnam dostać miesiączki jednak nic;(zdażyło mi się wymiotować i słbo się czuć.Chłopak nie miał wytrysku we mnie zazwyczaj mijały 4-6sek i miał na zewnatrz mogła bym w ten sposó zajść w ciąze??proszę o szybką i w miarę konkretną odp:)
---Nie umieszczaj pytań w tematach innych niż do tego przeznaczonych. Zadawanie tego samego pytania w kilku tematach jest zabronione. Przeczytaj regulamin---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 5:23 pm Temat postu: |
|
|
niulka2007 skoro kochacie sie bez żadnego zabezpieczenia to ryzyko zajścia jest olbrzymie. Stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji. Zrób test i wszystko sie wyjaśni a na przyszłość skoro nie planujecie dziecka to trzeba troszkę pomyśleć _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z tosia, ryzyko jest biorac pod uwage ze wytrysk nastepuje dosyc szybko... ciazy nie da sie wykluczyc... gdyz stosunek przerwyany nei jest dobra metoda antykoncepcji.
Zrób test, najlepiej z krwi mozna go zrobic w laboratorium koszt ok 30 zl. Oczywiscie nalezy go zrobic minimum 14 dni po stosunku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasssia1992
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 9:18 pm Temat postu: PO?MÓŻCIE |
|
|
ostatnio kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i doszło do wytrysku wewnątrz mnie... ale wtedy nie miałam owulacji przez jakiś miesiać. dwa dni po stosunku zaczelam brac luteine... zastanawiam się czy mogę zajsć w ciąże i jakie jest prawdopodobieństwo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Zawsze ryzyko jest przy niezabezpieczonych stosunkach.
Skad wiesz ze nie mialas owulacji?
Radze zrobic test minimum 14 dni po stosunku. Albo taki dostepny w aptece, albo test z krwi mozna go zrobic w lab. medycznym, koszt ok 30 zl _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 10:45 am Temat postu: |
|
|
Kasssia1992 współżycie bez zabezpieczenia to duże ryzyko bo tak czy inaczej sama nie stwierdzisz czy i kiedy miałaś owulację. Skoro zaczęłaś brać luteine po tym zdarzeniu tzn. musiałaś mieć okres tak? czy brałaś ją na wywołanie miesiączki?Bo nie bardzo rozumiem zasadności brania luteiny. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasanowa
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam pytanie. 2 dzien spoznia mi się okres, bola mnie piersi i mam podwyzszona temperature ciała. Raz 36,9 raz 36.6 i raz 37.3 . Jak na razie nie zapowiada sie zebym dostała okres, czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy .?
---Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Pytania umieszczamy raz w konkretnym miejscu aby nie robić bałaganu. Przeczytaj regulamin.---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
O ktorej mierzysz temperature?
Aby moc sugerować się tempreaturą powinnas ja mierzyć przez kilka miesiecy, regularnie codziennie o tej samej porze, najlepiej przed wstaniem z łóżka rano.
Jesli mierzysz od tak.. to nic ci to nie da i nie jest to wiarygodnie i nie ma sie czym sugerowac. A po pomiarach wnioskuje ze mierzysz o roznnych porach dnia jak "ci sie przypomni" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|