Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli spóźnia Ci się okres najprościej jest zrobić test ciążowy i będziesz miała odpowiedz.
Temperatura jest wyznacznikiem ciąży ale tylko i wyłącznie jeśli skrupulatnie ją mierzymy. Nie wystarczy kilka pomiarów pod koniec cyklu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasssia1992
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Kasssia1992 współżycie bez zabezpieczenia to duże ryzyko bo tak czy inaczej sama nie stwierdzisz czy i kiedy miałaś owulację. Skoro zaczęłaś brać luteine po tym zdarzeniu tzn. musiałaś mieć okres tak? czy brałaś ją na wywołanie miesiączki?Bo nie bardzo rozumiem zasadności brania luteiny. |
zaczełam brac luteine ze wzgledu na to iż nie miałam okresu od 2miesiecy a lekarz nie stwierdził wtedy ciaży(to bylo 2dni po stosunku) przepisał ja na wywołanie okresu gdyż moje endometrium równało sie 4,5mm czyli brak owulacji, przed okresem jest powyżej 14,5mm... i właśnie nie wiem czy jest możliwość ze jestem w ciąży czy nie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 9:45 am Temat postu: |
|
|
Po owulacji endometrium nie musi być grube aż na 14,5 mm . Grubość świadczy o możliwości ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka, no ale nie ważne. Zrób test. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z Tosia, zrob test minimum 14 dni od stosunku. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
damian93
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 4:59 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam 16 lat, wczoraj uprawiałem sex z dziewczyną, zaczęło się od kąpieli w wannie, później przeszliśmy do igraszek. Wszystko toczyło się oczywiście z prezerwatywą. Moja dziewczyna miała dni płodne, w czasie stosunku pękła prezerwatywa, ale poczułem to i odrazu wyciągnąłem penisa. Wytrysku nie było. Czy jest zagrożenie ciążą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli nie doszło do wytrysku to nie ma szans. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasssia1992
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Po owulacji endometrium nie musi być grube aż na 14,5 mm . Grubość świadczy o możliwości ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka, no ale nie ważne. Zrób test. |
Boje się bo dziś zerwał ze mną chłopak, i była bym 17letnia samotna matka
a ta mniej wiecej powiedzcie mi prosze czy sa duże możliwości że moge byc w ciąży? ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Nikt Ci nie wywróży niestety czy jesteś czy nie. Zrób test ciążowy i zobaczysz . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fisher325
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Jezu, kobiety. Ja was czasami nie rozumiem Chcecie sie zabawić to ok. Nie moja sprawa. Ale zamiast odpowiednio się zabezpieczyć (chłopak- porządna prezerwatywa i kobieta- tabletki) to nie, tylko prezerwatywa, a później nerwy, stres. Tym bardziej, że masz 17 lat. Zastanów się następnym razem i pomyśl czy warto będzie z adrenalinką się kochać, a później mieć nerwy i stres czy nie jesteś w ciąży, czy może lepiej na pewniaka prezerwatywa + tabletki i wiedzieć, ze dziecka nie będzie. Jedyne, co moge teraz jeszcze napisać , to powodzenia, i oby się po Twojej myśli ułożyło. Zastanów się następnym razem.
P.S.- doczytałem, że wy i bez prezerwatywy. Hardcore. Co z tego, że nie miałaś owulacji czy czegoś tam. Nie lepiej było się zabezpieczyć? Gdybym to ja miał się kochać z dziewczyną, to czy by miała dni niepłodne czy jakie tam, to i tak użył bym prezerwatywy, bo nigdy nie wiadomo, co nam natura wywinie.
P.S.2.- odpowiedz mi. Jak myślisz. Zerwał z Tobą, bo już uprawiał z Tobą seks i tylko tego chciał, czy z innego powodu?
P.S.3.- nie myśl sobie, że Ci wypominam, czy najeżdżam na Ciebie czy śmieje się z Ciebie i kpie, bo nie o to mi chodzi. Chcę Ci tylko powiedzieć, żebyś pomyślała następnym razem. Czasami jedyne czego chłopak chce, to zaliczyć. A potem chwalić się wśród swoich kolegów jak było. To jest chamskie i świńskie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Potwierdzam nalezy zrobic test ciazowy.
Swoja drogą gratuluję... takie są konsekwencje jak dzieciom się wydaje ze są dorosłe i biorą się za seks:/ Życzę Ci żebyś nie była w ciaży ale nie ze względu na Ciebie tylko na to biedne dziecko co miało by się ewentualnie narodzić... może to cię czegoś nauczy...
Dodano po 1 minutach:
I chyba to jest najgorsze ze w wiekszosci przypadkow takie wlasnie nieletnie osoby pisza tutaj na tym forum w tym dziale z takimi problemami... :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|