Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 12:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli spóźnia Ci się okres najprościej jest zrobić test ciążowy i będziesz miała odpowiedz.

Temperatura jest wyznacznikiem ciąży ale tylko i wyłącznie jeśli skrupulatnie ją mierzymy. Nie wystarczy kilka pomiarów pod koniec cyklu.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kasssia1992

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Kasssia1992 współżycie bez zabezpieczenia to duże ryzyko bo tak czy inaczej sama nie stwierdzisz czy i kiedy miałaś owulację. Skoro zaczęłaś brać luteine po tym zdarzeniu tzn. musiałaś mieć okres tak? czy brałaś ją na wywołanie miesiączki?Bo nie bardzo rozumiem zasadności brania luteiny.

zaczełam brac luteine ze wzgledu na to iż nie miałam okresu od 2miesiecy a lekarz nie stwierdził wtedy ciaży(to bylo 2dni po stosunku) przepisał ja na wywołanie okresu gdyż moje endometrium równało sie 4,5mm czyli brak owulacji, przed okresem jest powyżej 14,5mm... i właśnie nie wiem czy jest możliwość ze jestem w ciąży czy nie..
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po owulacji endometrium nie musi być grube aż na 14,5 mm . Grubość świadczy o możliwości ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka, no ale nie ważne. Zrób test.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie z Tosia, zrob test minimum 14 dni od stosunku.

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam 16 lat, wczoraj uprawiałem sex z dziewczyną, zaczęło się od kąpieli w wannie, później przeszliśmy do igraszek. Wszystko toczyło się oczywiście z prezerwatywą. Moja dziewczyna miała dni płodne, w czasie stosunku pękła prezerwatywa, ale poczułem to i odrazu wyciągnąłem penisa. Wytrysku nie było. Czy jest zagrożenie ciążą?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie doszło do wytrysku to nie ma szans.
Kasssia1992

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 8:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Po owulacji endometrium nie musi być grube aż na 14,5 mm . Grubość świadczy o możliwości ewentualnego zagnieżdżenia się zarodka, no ale nie ważne. Zrób test.

Boje się bo dziś zerwał ze mną chłopak, i była bym 17letnia samotna matka
a ta mniej wiecej powiedzcie mi prosze czy sa duże możliwości że moge byc w ciąży? Sad ;(
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nikt Ci nie wywróży niestety czy jesteś czy nie. Zrób test ciążowy i zobaczysz .

Powrót do góry
Fisher325

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jezu, kobiety. Ja was czasami nie rozumiem Razz Chcecie sie zabawić to ok. Nie moja sprawa. Ale zamiast odpowiednio się zabezpieczyć (chłopak- porządna prezerwatywa i kobieta- tabletki) to nie, tylko prezerwatywa, a później nerwy, stres. Tym bardziej, że masz 17 lat. Zastanów się następnym razem i pomyśl czy warto będzie z adrenalinką się kochać, a później mieć nerwy i stres czy nie jesteś w ciąży, czy może lepiej na pewniaka prezerwatywa + tabletki i wiedzieć, ze dziecka nie będzie. Jedyne, co moge teraz jeszcze napisać , to powodzenia, i oby się po Twojej myśli ułożyło. Zastanów się następnym razem.

P.S.- doczytałem, że wy i bez prezerwatywy. Hardcore. Co z tego, że nie miałaś owulacji czy czegoś tam. Nie lepiej było się zabezpieczyć? Gdybym to ja miał się kochać z dziewczyną, to czy by miała dni niepłodne czy jakie tam, to i tak użył bym prezerwatywy, bo nigdy nie wiadomo, co nam natura wywinie.

P.S.2.- odpowiedz mi. Jak myślisz. Zerwał z Tobą, bo już uprawiał z Tobą seks i tylko tego chciał, czy z innego powodu?

P.S.3.- nie myśl sobie, że Ci wypominam, czy najeżdżam na Ciebie czy śmieje się z Ciebie i kpie, bo nie o to mi chodzi. Chcę Ci tylko powiedzieć, żebyś pomyślała następnym razem. Czasami jedyne czego chłopak chce, to zaliczyć. A potem chwalić się wśród swoich kolegów jak było. To jest chamskie i świńskie.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Paź 18, 2009 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam nalezy zrobic test ciazowy.

Swoja drogą gratuluję... takie są konsekwencje jak dzieciom się wydaje ze są dorosłe i biorą się za seks:/ Życzę Ci żebyś nie była w ciaży ale nie ze względu na Ciebie tylko na to biedne dziecko co miało by się ewentualnie narodzić... może to cię czegoś nauczy...

Dodano po 1 minutach:

I chyba to jest najgorsze ze w wiekszosci przypadkow takie wlasnie nieletnie osoby pisza tutaj na tym forum w tym dziale z takimi problemami... :/
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 23 z 56