Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Prawde powiedziawszy to troche logicznie pomyslalam....
BIore tabletki (regularnie, kazdego dnia o stalej porze, z max.godzinnym poslizgiem, raz co prawda w nocy mialam biegunke ale to bylo ponad 3 godziny od zazycia tabletki) stosuje prezerwatywy, zrobilam 6 testow ciazowych, wszystkie negatywne ( choc na jednym po ok 12 godzinach od testu pojawila sie 2 kreska ale to byl przed ostatni jaki robilam) ostatni zrobila dzis rano z porannego moczu i pokazal 1 kreske, poza tym finalnie dostalam krwawienia, wiec chyba faktycznie powinnam uwierzyc, ze nie jestem w ciazy, przestac schizowac, i zaczac cieszyc sie z sexu i bycia zabezpieczona???? jak myslicie ? _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 3:28 pm Temat postu: |
|
|
I o to właśnie chodzi. Grzeczna dziewczynka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 2:08 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | annka22 śluzem się nie sugeruj bo w ciąży jest taki sam jak w drugiej poowulacyjnej fazie cyklu. |
Zaś na innym forum pytali się o śluz heheh ale ok ok.
Zaobserwowałam tylko, że śluz jest inny niż co miesiąc na tym etapie - czyli zaraz po miesiączce. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
wiesz to pewnie tez jakiejś specjalnej reguły nie ma. Co kobieta to inaczej ). Pamiętam tylko jak mi gin o śluzie mówił bo brałam udział w zajęciach dotyczących płodności itd i to mi utkwiło w pamięci i faktycznie taki śluz zaobserwowałam u siebie i w drugiej fazie cyklu i teraz w ciązy. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
szurnietaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Od dwóch dni mam straszny ból żołądka i wymiotuje. W nocy nie mogę spać. Cały czas jestem zmęczona. Wszystko mi przeszkadza i jestem drażliwa. Jestem przerażona bo wydaje mi się, że to są takie objawy ciąży, tyle, że ostatni raz się kochałam w połowie sierpnia. Właśnie po tym stosunku okres spóźniał mi się dość długo, lecz go dostałam, tak jak miesiąc temu. Czy to możliwe, że mimo tych okresów mogłam zajść w ciąże? Ten ból brzucha jest okropny. Przez to nic zjeść nie mogę i tylko pić mi się chce cały czas. Teraz czekam na następny okres. I nie wiem, czy nawet jak go dostane, nie jestem w ciąży. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć
Pozdrawiam
---Pytanie przeniesione do odpowiedniego działu i tematu. Dokładnie czytaj temat w jakim zadajesz pytanie---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem....współżyłaś ostatni raz w sierpniu. Miałaś od tamtej pory dwa okresy więc w czym problem. Normalny okres= brak ciąży.
Bóle żołądka i wymioty spowodowane mogą być zatruciem pokarmowym czy jelitówką która teraz panuję...Oj nie wiem jak możesz myśleć o tym,że jesteś w ciąży?? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
blanka84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:08 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny mam pytanie... staram się o dzidzie tydzień temu zaczełam odczuwac takie dziwne dolegliwosci jak bol glowy przemeczenie nic mi sie nie chce a zapach kawy który uwielbiałam juz mi przeszkadza juz myslalam ze się udało ale wczoraj dostałam okresu jest duzo mniejszy niz zwykle...czy to oznac za ze nie jestem w ciazy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:46 pm Temat postu: |
|
|
może to być tylko plamienie.
jeśli od stosunku minęło 16 dni zrób test ciążowy lub bthcg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:53 pm Temat postu: |
|
|
hmm plamienie to plamienie a okres to okres. Jeśli faktycznie to tylko plamienie i wystąpiło w czasie normalnej miesiączki to zrób test . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 6:06 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | wiesz to pewnie tez jakiejś specjalnej reguły nie ma. Co kobieta to inaczej ). Pamiętam tylko jak mi gin o śluzie mówił bo brałam udział w zajęciach dotyczących płodności itd i to mi utkwiło w pamięci i faktycznie taki śluz zaobserwowałam u siebie i w drugiej fazie cyklu i teraz w ciązy. |
Dokładnie. Przeczytałam też wątek o śluzie w ciąży i Emilka napisała, że reguły nie ma, więc nie będę się śluzem zbyt sugerować.
hmm... wogóle dziś rano pojawiło się plamienie/krwawienie - tydzień po terminie @ Ciężko mi zidentyfikować, to wygląda podobnie jak @ się kończy i są takie "resztki" słabiutkie krwawienie, kolor jakby różowawo-brązowy.
W nocy i rano pobolewał mnie brzuch tak jak na @ i jak wstałam (ok 11:30) coś mnie w podbrzuszu lekko zakuło, poszłam do WC i po zrobieniu siusiu na papierze toaletowym zaobserwowałam krew - jak pisałam powyżej lekko czerwoną lub nawet różowawą.
Założyłam podpaskę, ale do tej pory mam małą kropelką - nie jest czerwona, coś w kolorze brązowawym.
Przed chwilą byłam znowu w WC i przy podcieraniu się na papierze są plamki brązowawe, słabsze niż po tym jak wstałam.
Co o tym sądzicie? Wiem, że plamienia w czasie @ są normalne, ale tydzień po terminie @? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|