Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 3:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prawde powiedziawszy to troche logicznie pomyslalam....
BIore tabletki (regularnie, kazdego dnia o stalej porze, z max.godzinnym poslizgiem, raz co prawda w nocy mialam biegunke ale to bylo ponad 3 godziny od zazycia tabletki) stosuje prezerwatywy, zrobilam 6 testow ciazowych, wszystkie negatywne ( choc na jednym po ok 12 godzinach od testu pojawila sie 2 kreska ale to byl przed ostatni jaki robilam) ostatni zrobila dzis rano z porannego moczu i pokazal 1 kreske, poza tym finalnie dostalam krwawienia, wiec chyba faktycznie powinnam uwierzyc, ze nie jestem w ciazy, przestac schizowac, i zaczac cieszyc sie z sexu i bycia zabezpieczona???? jak myslicie ?
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Paź 23, 2009 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I o to właśnie chodzi. Grzeczna dziewczynka Very Happy Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
annka22

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
annka22 śluzem się nie sugeruj bo w ciąży jest taki sam jak w drugiej poowulacyjnej fazie cyklu.

Zaś na innym forum pytali się o śluz Laughing heheh ale ok ok.
Zaobserwowałam tylko, że śluz jest inny niż co miesiąc na tym etapie - czyli zaraz po miesiączce.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz to pewnie tez jakiejś specjalnej reguły nie ma. Co kobieta to inaczej Wink). Pamiętam tylko jak mi gin o śluzie mówił bo brałam udział w zajęciach dotyczących płodności itd i to mi utkwiło w pamięci i faktycznie taki śluz zaobserwowałam u siebie i w drugiej fazie cyklu i teraz w ciązy.

Powrót do góry
szurnietaa

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Od dwóch dni mam straszny ból żołądka i wymiotuje. W nocy nie mogę spać. Cały czas jestem zmęczona. Wszystko mi przeszkadza i jestem drażliwa. Jestem przerażona bo wydaje mi się, że to są takie objawy ciąży, tyle, że ostatni raz się kochałam w połowie sierpnia. Właśnie po tym stosunku okres spóźniał mi się dość długo, lecz go dostałam, tak jak miesiąc temu. Czy to możliwe, że mimo tych okresów mogłam zajść w ciąże? Ten ból brzucha jest okropny. Przez to nic zjeść nie mogę i tylko pić mi się chce cały czas. Teraz czekam na następny okres. I nie wiem, czy nawet jak go dostane, nie jestem w ciąży. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć Sad
Pozdrawiam

---Pytanie przeniesione do odpowiedniego działu i tematu. Dokładnie czytaj temat w jakim zadajesz pytanie---tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem....współżyłaś ostatni raz w sierpniu. Miałaś od tamtej pory dwa okresy więc w czym problem. Normalny okres= brak ciąży.
Bóle żołądka i wymioty spowodowane mogą być zatruciem pokarmowym czy jelitówką która teraz panuję...Oj nie wiem jak możesz myśleć o tym,że jesteś w ciąży??

Powrót do góry
blanka84

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam pytanie... staram się o dzidzie tydzień temu zaczełam odczuwac takie dziwne dolegliwosci jak bol glowy przemeczenie nic mi sie nie chce a zapach kawy który uwielbiałam juz mi przeszkadza juz myslalam ze się udało ale wczoraj dostałam okresu jest duzo mniejszy niz zwykle...czy to oznac za ze nie jestem w ciazy?
Sad
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może to być tylko plamienie.
jeśli od stosunku minęło 16 dni zrób test ciążowy lub bthcg
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm plamienie to plamienie a okres to okres. Jeśli faktycznie to tylko plamienie i wystąpiło w czasie normalnej miesiączki to zrób test .

Powrót do góry
annka22

PostWysłany: Nie Paź 25, 2009 6:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
wiesz to pewnie tez jakiejś specjalnej reguły nie ma. Co kobieta to inaczej Wink). Pamiętam tylko jak mi gin o śluzie mówił bo brałam udział w zajęciach dotyczących płodności itd i to mi utkwiło w pamięci i faktycznie taki śluz zaobserwowałam u siebie i w drugiej fazie cyklu i teraz w ciązy.

Dokładnie. Przeczytałam też wątek o śluzie w ciąży i Emilka napisała, że reguły nie ma, więc nie będę się śluzem zbyt sugerować. Wink

hmm... wogóle dziś rano pojawiło się plamienie/krwawienie - tydzień po terminie @ Confused Ciężko mi zidentyfikować, to wygląda podobnie jak @ się kończy i są takie "resztki" słabiutkie krwawienie, kolor jakby różowawo-brązowy.

W nocy i rano pobolewał mnie brzuch tak jak na @ i jak wstałam (ok 11:30) coś mnie w podbrzuszu lekko zakuło, poszłam do WC i po zrobieniu siusiu na papierze toaletowym zaobserwowałam krew - jak pisałam powyżej lekko czerwoną lub nawet różowawą.
Założyłam podpaskę, ale do tej pory mam małą kropelką - nie jest czerwona, coś w kolorze brązowawym.

Przed chwilą byłam znowu w WC i przy podcieraniu się na papierze są plamki brązowawe, słabsze niż po tym jak wstałam.

Co o tym sądzicie? Wiem, że plamienia w czasie @ są normalne, ale tydzień po terminie @? Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 30 z 56