Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem, wiem...pewnie myslisz, ze szkoda krwi i pieniedzy, jak wiekszosc ludzi w moim otoczeniu, ktorzy wiedza o mojej fobii....ale tylko to mnie uspokoi
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 12:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie szkoda kasy na pewno bo to ewidentnie Twoje wymysłyWink Z drugiej jednak strony lepiej żyć bez stresu i jeśli Cie to uspokoi to dobrze zrobiłaś. Tylko teraz uprzedzę Twoje pytanie Wink. Jesli beta wyjdzie ujemna to nie jesteś w ciąży Laughing Laughing

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
scarlett

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmmm, chyba ze jestem tym 1% ktory przy gumkach i tabsach zaciazyl
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale jak beta wyjdzie ujemnie to nie ma szans

Powrót do góry
scarlett

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 2:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myslisz, ze stosujac prezerwatywe i tabletki anty wynik bety moze byc jednak dodatni.... umre z nerwow do jutrzejszego rana Shocked
Cherryll

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Cherryll wydaje mi sie ze prawdopodobienstwo ciazy jest nie wielkie - gdyz przy takim zakresie cykli i tak 27 dc byl dniem nieplodnym.

Bol brzucha, piersi, sluz to wszystko wskazuje na okres.
Zapewne sres zmiana klimatu opozniaja termin miesiaczki
Jesli by cie to uspokoilo 14 dni od stosunku zrob test ciazowy (z krwi albo zwykly plytkowy). Ale sadze ze do tego czasu miesiaczka sie pojawi sama i wykonanie testu nie bedzie konieczne.

Echh, mam nadzieję.. Z tym, że gdzieś przeczytałam, że to ponoć nie okres się spóźnia a owulacja. I generalnie miesiączka występuje 14 dni po owulacji. Jeśli więc do czw-pt tego tygodnia okresu nie dostanę może to oznaczać, że owulacja nastapiła 2 tyg wcześniej i wtedy tamta niedziela podpada pod dni płodne zaraz po owulacji....
Nie wiem czy dobrze to rozumiem bo jesli by tak było to dlaczego stres czy też zmiana klimatu miałaby wpływ na opóźnainie się miesiączki..? Question

Dziś rano miałam wrażenie,że okres będzie lada chwila bo miałam jakby lekkie plamienie- sluz był lekko różowawy. Ale niestety do tej pory nic... Sad jest 35 dzień cyklu...
Czy jest sens robić test 9 dni po stosunku? Niestety nie mam mozliwości pójść na beta.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

scarlett napisał:
Myslisz, ze stosujac prezerwatywe i tabletki anty wynik bety moze byc jednak dodatni.... umre z nerwow do jutrzejszego rana Shocked

nie ma takiej opcji Wink

Cherryll pisałaś ,że zabezpieczaliście sie prezerwatywą która pękła ale wytrysk i tak nastąpił dłuższą chwile po wyjęciu penisa. Więc teoretycznie szanse są bardzo niewielkie. Z tą owulacją jest bardzo różnie i zależy od kobiety. To wszystko byłoby zbyt proste Wink).
Dostałaś lekkiego plamienia wiec podejrzewam,że niebawem okres się pojawi. Poczekaj spokojnie

Powrót do góry
anicia_s

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miesiąc temu zmieniłam tabletki antykoncepcyjne z Cilestu na Qlaire. Od kilku dni biorę drugie opakowanie Qlairy, z tym ,że w czasie brania pierwszego opakowania nie wystąpił u mnie okres- powinnam go dostać ok. 7dni temu. Zawsze przyjmowałam tabletki regularnie, oraz dodatkowo z narzeczonym stosowaliśmy stusunek przerywany. Niepokoją mnie bóle podbrzusza, identyczne z bólami menstruacyjnymi, gdy dowiedzialam się, że takie bóle występują w pierwszych tyg. ciąży. CO o tym sądzicie?
Powrót do góry
damian93

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok w takim razie jestem spokojniejszy ;]
Ale jesteście pewne że mam się nie przejmować ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cherryll ale pomysl mialas owulacje potem mialas jakiegos stresa i ci sie okres spozni? jezeli owulacja juz byla to nie ma to juz znaczenia. Nie masz sie co martwic na zapas. Czekaj na okres.

anicia_s jezeli bierzesz regularnie tabletki to jestes zabezpieczona.
Bole podbrzusza owszem moga bolec ale np ja czulam takie bole przez pierwsze 3 miesiace brania tabletek. Na wszelki wypadek jednak radze dla 100% pewnosci zrobic test (w zwiazku z tym nie wystapieniem krwawienia, chociaz to moze byc spowodowane zmiana tabletek i faktem ze jest to 1 opakowanie i brak krwawienia jest to "skutek uboczny")

damian93 tak jestesmy pewne nie panikuj, tatusiem nie bedziesz (narazie)Very Happy
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 32 z 56