Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anicia_s
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 5:56 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi w ulotce było napisane, że przy pierwszym opakowaniu moze nie pojawić się menstruacja. Mam zamiar zrobić test i wtedy zobaczymy. Dzięki za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blanka84
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 6:39 pm Temat postu: |
|
|
kurcze a jeszcze mam jedno pytanie... czy moge byc w ciązy majac normalny okres?ile przed okresem moga byc dni plodne (cykl28dni)...
nie wiem....tak bardzo chciałam moec dzidzia i boje sie ze znowu nic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 6:45 pm Temat postu: |
|
|
blanka84 mając normalny okres nie ma szans na ciąże. Teoretycznie przy długości cyklu 28 dni owulka występuję +/- około 14 dnia cyklu . Kilka dni przed i kilka dni po sa dniami płodnymi. to tak w bardzo, bardzo wielkim skrócie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 8:16 pm Temat postu: |
|
|
zobaczymy, poinformuje Was o jutrzejszym wyniku... trzymajcie kciuki zeby byl ujemny _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blanka84
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:11 pm Temat postu: |
|
|
bardzo dziękuje to tylko swiadczy ze bedziemy sie starac czesciej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 11:17 pm Temat postu: |
|
|
blanka84 napisał: | ile przed okresem moga byc dni plodne (cykl28dni)... |
przed okresem sa niepłodne (ok 10dni)...
płodne wystepuja od 10-18 dc, owulacja ok. 14-16dc roznie z nia bywa
ale na 100% przed samym okresem nie zajdziesz w ciaze nawet nie proboj _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Mam wyniki bety:
<0,1 mlU/ml poza ciaza do 5.3..... czy rozumiem ze ciazy brak?? _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawlus
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 4:22 pm Temat postu: |
|
|
Tak, w ciąży nie jesteś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 5:31 pm Temat postu: Ciąża? Estrogen? Cykl bezowulacyjny? Kompletnie nie wiem ocb |
|
|
Przezylem niedawno istna meczarnie - obawe o to, ze moja dziewczyna jest w ciazy. Uprawialismy peeting na poczatku lipca, pozniej spoznial sie jej okres. Wtedy jeszcze malo wiedzialem o sprawach medycznych i ginekologicznych, dlatego tez bardzo sie martwilem. Po pewnym czasie znalazlem informacje na temat preejakulatu (ze nie zawiera plemnikow lub zawiera niezdolne do zaplodnienia) wiec przestalem sie martwic, spozniony okres tlumaczylem podroza do innego kraju mojej dziewczyny.
W czasie wakacji i po wakacjach wszystko bylo w porzadku, dziewczyna nie miala zadnych objawow ciazy, wykluczylem ciaze rowniez z powodow tego, ze miesiaczka nastapila 7 dni po peetingu, czyli byly to dni nieplodne.
We wrzesniu znow uprawialismy peeting najprawdopodobniej w dni plodne, jednak bedac przeczulony na te sprawy uwazalem bardziej. Moje dlonie mialy kontakt z preejakulatem, dlatego przez peetingiem wytarlem dlonie o posciel i odczekalem pare minut. Niby wszystko w porzadku, ale.... dziewczyna dostala normalnie krwawienie o czasie, bylo jednak troche mniej obfite, chociaz trwalo tyle samo co zwykle. Krwawienie trwalo 3-4 dni, a brazowe plamienia kolejne 4 dni.
Zmartwilem sie ta miesiaczka, dlatego tez zaczalem monitorowac, czy wszystko jest w porzadku. I co z tego wyszlo? Dziewczyna od tamtego krwawienia nie miala w ogole sluzu plodnego! Dodam, ze tamto krwawienie zaczelo sie jej 7 pazdziernika, a cykle ma 29 dniowe +/- jeden dzien. Wychodzi wiec na to, ze owulacje powinna miec 12-16 dni przed nastepnym krwawieniem, czyli w okolicach 20-24 pazdziernika, a sluz plodny powinien wystapic troche wczesniej. Moja dziewczyna od ostatniego krwawienia czuje uczucie suchosci w pochwie, zadnych oznak sluzu plodnego. Pomyslalem sobie, ze jest go malo i dlatego nei jest odczuwalny. Zdziwilem sie jednak, kiedy moja dziewczyna dostala sluzu nieplodnego w momencie, kiedy powinna byc owulacja. Sluz byl bialy, nieciagnacy sie, gesty. Ten sluz utrzymuje sie po dzis dzien.
Tymi oznakami juz naprawde bardzo sie zmartwilem, cos tu nei gra. A dziewczyna chodzi calymi dniami senna i zmeczona. Zaczela wiecej spac, a mimo to jest senna. Kiedy widzialem ja w bieliznie zauwazylem spory cellulit na jej udach - cellulit tworzy sie podczas wysokiego stezenia estrogenow, a jak wiadomo poziom estrogenow spada zaraz po owulacji.
Nie wytrzymalem tych nerwow - poszedlem do apteki i kupilem test ciazowy plytkowy Amil o wysokiej czulosci 20mlU/ml. Test zostal wykonany okolo 34 dni po ostatniej owulacji z porannego moczu, i wykazal brak ciazy, wynik negatywny.
Calkowicie zglupialem rpzez to wszystko. Nie moge spac, cholernie sie denerwuje i nie wiem jak mam oceniac to, co sie dzieje.
po pierwsze - teoretycznie nie da sie zajsc wciaze przez preejakulat, szczegolnie kiedy to bylo dlugi czas przed wytryskiem
po drugie - plemniki gina na powietrzu, a ja je jeszcze wytarlem o posciel (jezeli byly)
po trzecie - dlaczego moja dziewczyna jest ciagle senna i spiaca, oraz nagle pojawil sie jej cellulit? (wczesniej go nie miala)
i po czwarte - co robil sluz nieplodny w srodku cyklu, kiedy powinien byc sluz plodny?
Pomozcie mi, bo ja juz schizuje konkretnie
---pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
leonela
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 6:17 pm Temat postu: ciąża? |
|
|
Witam Wszystkich!
Mam takie pytanie, a zarazem bardzo proszę o odpowiedź.
Ostatnio uprawiałam sex, nie były to jeszcze moje dni płodne. Do wytrysku też nie doszlo ale podswiadomie jestem jakaś niespokojna. Dziwne dla mnie bylo to iż od ostatniego okresu mialam dość dużo śluzu i martwi mnie to czy moje dni plodne sie nie przesunely.
Z drugiej strony nie doszlo do wytrysku więc teoretycznie nie powinnam być w ciąży ale to tylko teoria, podobno w ciąże można zajść nawet bez wytrysku.
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|