Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cherryll
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 8:38 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | Cherryll ale pomysl mialas owulacje potem mialas jakiegos stresa i ci sie okres spozni? jezeli owulacja juz byla to nie ma to juz znaczenia. Nie masz sie co martwic na zapas. Czekaj na okres. |
Wiesz, z tego wszystkiego to juz nie mam pojęcia co kiedy miałam:( Wydaje mi się, że owu była około 11 X- czyli 20 dnia cyklu
dziś jest 36 dzień cyklu i dalej nic... z tego wszystkiego zrobiłam ten cholerny test- oczywiście nic nie wykazał- 1 kreseczka i tyla.
Nie wiem co robić, po prostu już nie wiem...
Jeśli moja miesiączka naprawdę mialaby wystapić 14 dni po owulacji to wychodziłoby na to,że miałabym ją 14 października a więc pechowy 18 października można uznac za plodny dzień... Tylko,że kochaliśmy się również 16 października (z zabezpieczeniem-wszystko bylo ok) i wiem, że byłam już "suchawa" bo uzywalismy żelu durexa dla lepszego nawilżenie. Więc na tej podstawie należałoby przyjąć,że 16 X nie był dniem płodnym bo nie było charakterystycznego śluzu.
Jestem przerażona... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Ale jezeli test zrobilas 14 dni ppo stosunku to test juz jest wiarygodny. Nie ma co panikowac, bo to tylko opozia jeszcze bardziej okres. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Jezeli do wytrysku nie doszlo w ogole albo nie odrazu po wyjsciu z CIebie to ciazy z tego nie bedzie. Wiadomo ze przed dniami plodnymi seks bez zabezpieczenia jest ryzykowny, ale jednak jesli nie bylo takiej sytuacji ze facet wyszedl z Ciebie i w ciagu kilku kilkunastu sekund pozniej nastapil wytrysk to ciaze mozna wykluczyc.
Czekaj spokojnie na okres. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cherryll
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 9:57 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | Ale jezeli test zrobilas 14 dni ppo stosunku to test juz jest wiarygodny. Nie ma co panikowac, bo to tylko opozia jeszcze bardziej okres. |
test zrobiłam dziś po południu- to dopiero 9 dzień od stosunku. Więc niestety nie jest jeszcze wiarygodny... Zrobiłam go pod wpływem impulsu... pomyslałam, poza tym że może jakimś cudem ten spóxniający się okres jest spowodowany tym, że od jakiegoś czasu jestem już w ciąży.
Echhhhhhhh.............nie mam już siły.... jestem załamana...
po jakim czasie od stosunku mozna zrobić beta HCG? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
dwa tygodnie wtedy i test z krwi i z moczu bedzie wiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 12:54 am Temat postu: |
|
|
A może źle rozróżniacie śluz...albo ma infekcję..
Zróbcie test z krwi kosztuje 30 zł więc to nie majątek a będziecie mieć 100% pewności...
I niech idzie do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Thor
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 7:50 am Temat postu: |
|
|
Sluz nie mial zadnego nieprzyjemnego zapachu, dziewczyna nie odczuwa pieczenia itp, wiec nie wydaje mi sie zeby to byla infekcja.
Czy test plytkowy po 30 dniach od ostatniej owulacji robiony z samego rana nie powinien byc juz pewny na 100%? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Beret
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 10:25 am Temat postu: ciąża/ cos innego? |
|
|
czesc, martwie sie o moja dziewczyne i dlatego chciałem was sie poradzic.
Ostatni raz kochalismy sie ~3 tygodnie temu, miala wtedy owulacje, a termin okresu przypadał jej na 25.IX. Kochalismy sie z zabezpieczeniem, nie kończylem w niej i wychodzilem duzo wcześniej. Ona teraz obawia sie, ze to ciaza. Kupie jej dzisiaj test ciazowy, zeby sie uspokoila, bo ja przynajmniej jestem spokojny ze to nie moze byc ciaza.
Jakis czas temu miala problemy z jajnikami/pecherzem - bolalo ja przy oddawaniu moczu, miala straszne bolesne okresy, chodzila do lekarzy, ale zaden nie potrafil jej powiedziec co jest przyczyna tego stanu rzeczy. Po jakims czasie sie to uspokoilo (to bylo jakis rok temu). Jakis miesiac temu zaczela wyczuwac guzka pod pacha, ale olała to sobie, twierdzac ze to zmiany hormonalne. Dzisiaj dowiedzialem sie jeszcze, ze w dniu orkesu ( niedziela) zauważyla u siebi białokremowa wydzieline z małymi grudkami.
I teraz pytanie do was: czy te wszystkie objawy, ta sytuacja, moze wskazywac bardziej na ciaze, zwykle opoznienie okresu, czy jakes inne, powazniejsze zmiany, ze powinienem ja za wlosy ciagnac do ginekologa/lekarza?
----Pytanie przyłączone do odpowiedniego tematu. Pisz w odpowiednim miejscu a nie zakładaj nowe tematy---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gwiazdka1
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Guzki pod pachą nie świadczą o ciąży, więc jak najszybciej powinna się udać z tym do lekarza, być może tylko ma zmiany hormonalne a być może coś poważniejszego, wspólzycie odbyło się z zabezpieczeniem więc ciąża małomożliwa, nie jestem lekarzem ale dla uspokojenia duszy proponuje test.
Zyczę zdrówka
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
leonela
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 12:44 pm Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Wiem, że do wytrysku doszło wtedy kiedy był już na zewnątrz. Tzn nie w środku i nie przy niej, ale mimo wszystko boję się.
dziękuje i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|