Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 1:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

scarlett - brak ciąży . Teraz bądź w końcu spokojna;)

Thor Oj poczytałeś troszkę jak widzę Wink) Nie jest jednak tak łatwo jak się wydaję. Przede wszystkim jeśli wystąpił okres czyli normalne krwawienie nie zależnie od jego długości czy intensywności ale OKRES a nie plamienie to ciąży nie ma. Test to potwierdził, tak?
Owulacja występuje bardzo rożnie . Nie jest powiedziane ,że co miesiąc wystąpi między 12 a 16 dc. Każda infekcja, branie tabletek czy choćby stres może ją przyśpieszyć, opóźnić lub całkowicie zahamować co również u "zdrowej" kobiety sie zdarza. Śluz płodny może być niezauważalny. Czasami jest go tak mało ,że znajduje się tylko przy szyjce albo jest tak wodnisty ,że wypływa niezauważalnie. Różnie z tym bywa. Piszesz ,że w momencie kiedy powinna być owulacja ona dostała śluzu białego, gęstego. Podejrzewam,że owulka o ile wystąpiła to wcześniej bo ten śluz sugeruje już fazę drugą czyli tzw poowulacyjną i trwa około 10-16 dni.
Celulit to sprawa zupełnie odrębna Laughing i tym sie nie sugeruj.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, moze i to nie ma zwiazku, ale jak wiadomo cellulit wynika z ilosci hormonow, a dokladniej wysokiego stezenia estrogenow. Estrogeny wystepuja przed owulacja, po owulacji ich stezenie spada. A zaniepokoilo mnie to, poniewaz nigdy wczesniej u mojej dziewczyny nie zauwazylem cellulitu, a tu nagle w ciagu miesiaca sie zrobil dosyc spory.

Co do sluzu to ja rozumiem ze moglo go byc malo itp, tylko z tego co czytalem to kobieta czuje "mokro", "slisko" itp, moja dziewczyna od konca ostatniego krwawienia ciagle czuje "sucho".

Mozliwe, ze owulacja wystapila wtedy, kiedy nie bylo szczytu sluzu, a nawet sluzu? Mozliwe, ze owulacja nie wystapila a krwawienie bedzie normalnie? A moze skoro nie ma owulacji, to nie ma tez krwawienia.

Ciagle zmeczona, rozdrazniona, zmiana apetytu - typowe objawy ciazy... a mzoe objawy, ze miesiaczka sie zbliza?? Teoretycznie okres dziewczyna powinna dostac 5 listopada, czyli za jakies 8 dni. Skoro okres mzoe wystapic wczesniej przez wczesniejsza owulacje, to moze i te symptomy by sie z tym pokrywaly... tylko ze moja dizewczyna nei ma czegos takiego jak zespol napiecia przedmiesiaczkowego, no moze troche bardziej jest zdenerwowana przed i troche wiecej jje, ale nic poza to, a zmeczenie i sennosc utrzymuja sie jej juz od dluzszego czasu.

Czy jest mozliwosc, ze test ciazowy wykonany okolo 34 dni po ostatniej owulacji moglby sie pomylic, tzn nie wykryc hormonu HCG w porannym moczu?

Czy brazowe plamienia 4 dni po krwawieniach sa normalne? I jak przejawia sie cykl bezowulacyjny?? Skoro nei bylo owulacji, to rowniez nei ma skokow hormonow, temperatur itp, ale jak to sie przeklada na funkcjonowanie? Kobieta odczuwa zmiany zwiazane z brakiem owulacji, przez co moze miec jakies objawy przypominajace wczesna ciaze??

Poki co to wszystko w miare potrafie wytlumaczyc, nie moge jednak wytlumaczyc tego zmeczenia... moja dziewczyna doslownie ciagle jest senna, mimo ze spi teraz wiecej niz wczesniej. Nagle polubila kawe.... ale tym chyba nie moge sie sugerowac
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Thor cellulit nie wynika zawsze z ilości hormonów. Gdyby tak było jak piszesz to każda z nas miałaby cellulit przed owulkąWink. Nie bierz tego pod uwagę proszę bo niepotrzebnie się nakręcasz. Cellulit to nieodpowiednio rozłożona tkanka tłuszczowa i nie ma wpływu na to owulacja czy jej brak.

Temat owulacji i śluzu jest bardzo rozległy i zagmatwany ale tak pokrótce. Zmiany śluzu mogą wystąpić ale do owulacji też nie musi dojść. Organizm bedzie się przygotowywał do jajeczkowania ale pęcherzyk owulacyjny nie peknie czyli nie dojdzie do owulacji.
Owulacja a krwawienie to odrębna bajka tak naprawdę. Może nie być w ogóle owulacji i krwawienie wystąpi.

Zmęczenie, rozdrażnienie itp....jesień mamy Wink) też jestem rozdrażniona . Tak na serio to jeśli robiliście test i wyszedł negatywnie to nie ma problemu. Po takim czasie już jest wiarygodny ale jeśli jeszcze jesteś niespokojny to niech dziewczyna zrobi badanie krwi betahcg ale nie sądze by było to konieczne. Przecież po zbliżeniu dostała juz okres.

brązowe plamienia po okresie to normalne. Tak sie okres czasami kończy
To czy jest owulacja czy nie stwierdzic można tylko przez usg i w żaden inny sposób. Zmiany śluzu, temperatur bedą gdy tak jak pisałam organizm wytworzył pecherzyk owulacyjny ale pecherzyk nie pęknie . Owulacji brak ale wszystkie cechy cyklu owulacyjnego są zachowane.
Nie rozpoznasz czy owulacja jest czy nie. czasami dziewczyny odczuwają w tych dniachkłucie jajników ale to też objaw tylko pośredni i sugeruje zazwyczaj przygotowanie a nie owulację.

Myślę,że niepotrzebnie się nakręcacie i szukacie objawów. Naprawdę to co piszesz jest zupełnie normalne. Musiałabym napisać bardzo duzo aby to wyjaśnić Wink

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rozumiem to co napisalas, nei musisz juz wyjasniac Smile

Mam jeszcze tylko pytanie odnosnie krwawien podczas ciazy - czy zawsze da sie je rozpoznac, tzn odroznic od normalnego krwawienia?? Wiele kobiet mowi ze w ciazy mialo normalny okres (okresem to oczywiscie byc nie moze, wiadomo dlaczego), jednak wydaje mi sie ze te kobiety tak pisza bo same maja krotkie cykle i stad nie widza roznicy.

Czy jest mozliwe zeby krwawienie trwalo dosyc dlugo (7 dni krwawienie + plamienie), ale bylo mniej obfite?? Czy raczej moze jest tak, ze krwawienie jest krotsze?

I jeszcze tylko pytanie o testach ciazowych - czy znacie przypadki poprawnie zrobionych testow w odpowiednim czasie (minimum po terminie spodziewanej miesiaczki), ktore pokazaly wynik niepoprawny?? Nie biorac pod uwage lekow z hormonem HCG czy chorob nerek itp. Chodzi mi o to, czy czuly test moze nie wykryc tego hormonu w porannym moczu?

Gdzies czytalem (niepotwierdzona informacja), ze testy maja czulosc nawet 20 jednostek/ml, a w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki poziom ten w moczu powinien wynosic 50 jednostek/ml. Poziom oczywiscie zwieksza sie wrac z uplywem dni, tak wiec TEORETYCZNIE test nie moze sie mylic, chybaze jest popsuty.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 4:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z krwawieniem podczas ciąży jest tak;
Oczywiście kobiety mówiąc ,że miały normalny okres nie maja racji bo nie można mieć okresu. Mylą to z plamieniami które mogą wystąpić ale i tak wymagają konsultacji z lekarzem bo normalne to to nie jest. Plamienia nie można pomylić z okresem. No czasami jednak bywa tak,że kobiety mają naturalnie bardzo skape miesiączki praktycznie plamienia i wtedy ewentualnie może zdarzyć się pomyłka. Ale to naprawdę sporadycznie. To całkiem inaczej wyglądająca krew.

Krwawienie jest różne. Może trwać 3 dni a może być dłuższe. Nie ma reguły . zazwyczaj zależy to od grubości endometrium. brazowe plamienia po okresie to dośc naturalne to po prostu końcówka okresu, końcówka krwi. Jeśli jednak cykle są krótkie a okres trwa długo to należy skonsultować się z lekarzem.

Testy zazwyczaj się nie mylą ale oczywiście się zdarza choć po tak długim czasie raczej nie ma szans na pomyłkę. W 100% dokładny i pewny jest test beta hcg z krwi. Można zawsze powtórzyć test z moczu z innej firmy

Powrót do góry
Thor

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, a moze teraz troche o przyczynie moich obaw... czy kiedykolwiek ktos slyszal o potwierdzonej ciazy poprzez peeting + preejakulat? (nie kropelkowanie)

Po jakim czasie od owulacji wystepuja sluz nieplodny?? Wiem, ze po owulacji zmniejszaja sie plodne wlasciwosci sluzu, ale kiedy staje sie on bialy i typowo nieplodny?
Powrót do góry
peterka159

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 4:49 pm    Temat postu: SEKS Z PREZERWATYWĄ WYTRYSK NA ZEWNATRZ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAM! Czy można zajśc w ciaze gdy uprawiałem seks z dziewczyną z prezerwatywą i wytrysk mam na zewnatrz a po wszystkim sprawdzam czy prezerwatywa jest cała? Prosze o szybka odpowiedz

--- Pytanie umieszczaj w odpowiednich działach i tematach. Nie pisz całego postu wielkimi literami---tosia81
Powrót do góry
carboczar

Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

peterka159
Zdecydowanie nie.
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

peterka159 no pomyśl troszkę ...Nie ma takiej opcji jesli wszystko przebiega tak jak mówisz nie ma szans na ciaze.
Poczytaj troszkę
http://www.biomedical.pl/forum/jak-dochodzi-do-zaplodnienia-vt426.html

Powrót do góry
peterka159

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję bardzo za odpowiedzi:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 35 z 56