FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 3:49 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem ciąża niemożliwa. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Konstanth222A byl wytrysk?
Jesli nie bylo wytrysku nie moze byc mowy o ciazy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shion
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 11:55 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, błagam, pomóżcie!
Panicznie się boję, że jestem w ciąży. Zażywam pigułki antykoncepcyjne Rigevidon (wcześniej brałam Harmonet, ale przepisano mi leki przeciwdepresyjne Asentra, które ponoć osłabiają działanie pigułek, więc dostałam mocniejszy Rigevidon). W nocy z 31 lipca na 1 sierpnia uprawiałam z chłopakiem seks pierwszy raz po 11 miesiącach - on co prawda we mnie nie skończył, ale zapomniałam też wtedy wziąć pigułkę. Łyknęłam ją dopiero 1 sierpnia po południu, więc było więcej niż 12h opóźnienia. Później kochałam się jeszcze wielokrotnie aż do 9 sierpnia, za każdym razem on kończył we mnie, nie używaliśmy prezerwatywy (wiem, że powinniśmy, przez to właśnie tak panikuję). Okres miałam w terminie, ale był nadzwyczajnie krótki (jakieś 3 czy 4 dni, zwykle nawet mimo pigułek mam co najmniej 5 dni krwawienia); załapałam też jakąś infekcję intymnych okolic, wygląda na grzybicę, ale poza tym mam potworne bóle cewki moczowej przy oddawaniu moczu. Dzisiaj zrobiłam natomiast test ciążowy, ten z siusianiem, i wynik wyszedł pozytywny... co prawda druga kreska była dużo bledsza, a po jakiś 2h w ogóle zniknęła, ale była tam i teraz boję się, czy faktycznie jakimś cudem doszło do zapłodnienia, czy to tylko kolejny torbiel (mam do nich tendencję)... mam podwyższoną temperaturę ciała (37.2), ale to też może być kwestia albo ciąży, albo infekcji, o której napisałam, albo w ogóle upałów, na które jestem wrażliwa. Na dodatek przeczytałam, że 11-12 dni od zapłodnienia zdarza się niewielkie krwawienie z dróg rodnych, a mnie dzień po skończeniu okresu poleciało parę kropel krwi i to by było jakieś 10-12 dni od domniemanego zajścia w ciążę. Jestem tak strasznie przerażona, czy to możliwe, żebym była w ciąży? Proszę, pomóżcie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 12:37 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | on co prawda we mnie nie skończył, |
Wyszedł na styk czy wytrysk nastapil dopiero po chwili? No skoro nie używaliście prezerwatywy to ryzyko ciąży zawsze istnieje... biorac pod uwage ze tabletki jako tako "nie dzialaly" w tym okresie....
Bez wzgledu czy druga kreska byla bledsza czy nie... wg mnie jestes w ciazy. W ulotkach testow ciazoowych pisze jasno i wyraznie: wyniki odczytuje sie w okreslonym czasie. Po jego uplywie wynik jets niewazny. Zatem to ze znikła nie ma nic do rzeczy.
Wg mnie jesteś w ciąży 99%
Rada: jutro idz do laboratorium medycznego, zrob test z krwi BHCG, koszt 30 zł ale daje 100% pewność... ale no mi to wygląda na ciaże... na własne życzenie ....
Dodano po 1 minutach:
bo skoro nie planujesz ddzieci, lykasz tabletki antykoncepcyjne i wiesz ze one nie dzialaja i powinnas sie tydzien zabezpieczac dodatkowo a partner konczy w tobie no to ... to jest oczyiste ze wtedy ryzyko jest ogromne biorac pod uwage ze w przypadku zapomnienia tabletki automatycznie po uplywie ok 24 godzin zwykle uruchamiany jest proces prowadzacy do owulacji... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shion
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 12:48 am Temat postu: |
|
|
Robi się je też podobno w określonym czasie, w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, a ja zrobiłam dwa dni po skończeniu krwawienia i wieczorem, a nie rano... a na ulotce od moich pigułek jest napisane, że jeśli na tydzień przed pominięciem brałam je regularnie, to ryzyko nie jest takie duże. I pomimo uczciwego brania tabletek od lat i wdania się infekcji możliwe, że doszło do zapłodnienia...?
A wytrysk wtedy nastąpił dopiero po chwili, ale wiadomo, to nie tamten pierwszy stosunek mnie najbardziej martwi, tylko późniejsze... więc to, że miałam okres w terminie wcale nie znaczy, że nie jestem w ciąży, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 12:58 am Temat postu: |
|
|
Zaleca sie 2 tygodnie po "ryzykownym" stosunku ale chodzi o to ze wczesniej stezenie hormonu moze byc zbyt niskie i test ciazowy apteczny go nie wykryje. Skoro wykrył i pojawiła się druga kreska czerowona to wszystko jest jasne, jest hormon "ciążowy" w organizmie.
Możliwe... niestety... możliwe... myślałaś że skoro bierzesz tabletki od lat ii jak się spozniłaś z jedną to nie musisz stosowac się do zaleceń ulotki? Gdzie pisze sa jasne okreslone sposoby postepowania w przypadku zapomnienia pigulki i sa podane zalecenia? myslisz ze gdyby nie trzeba bylo sie zabezpieczac, gdyby nie bylo ryzyka ciazy to tam by takie cos pisalo? Nie. Pisze "ryzyko nie jest takie duze" ale ryzyko istnieje przecież
Okres... kobiety w ciazy maja tak zwane plamienia ktore bywaja bardzo czesto mylone z okresem. Sa one bardziej skape, trwaja krocej... wszystko się zgadza.
Zrób test z krwi będziesz miała pewność....
Dodano po 2 minutach:
wg mnie prawdopodobnie będziesz mamą ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Shion
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 1:15 am Temat postu: |
|
|
Ale ten mój okres wcale nie był skąpy, wręcz przeciwnie. Był obfity i bardzo bolesny, po prostu trwał 3 czy 4 dni... zastanawiam się, czy to wszystko nie jest kwestia torbieli, bo w pewnym momencie krew była prawie czarna z takimi mięsistymi fragmentami, plus bóle i nudności, to wygląda jak cysta na jajniku, a jak pisałam, mam do takich tendencję... a na ulotce od testu napisali, że torbiel może sfałszować wynik. A gdzie taki test z krwi mogę zrobić? Jak szybko dostanę wyniki? Jutro wybieram się do ginekologa, czy on będzie w stanie już stwierdzić, czy jestem w ciąży?
Ach, no i znowu mam teraz śladowo krwawe upławy... oO |
|
Powrót do góry |
|
|
|
awaria
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 9:46 am Temat postu: |
|
|
zrobilam test wyszla 1 kreska ale okresu nadal brak . co to moze oznaczac ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Konstanth222
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 9:51 am Temat postu: |
|
|
Ogólnie to jak w moim przypadku nie było wytrysku, nawet sie nie zapowiadał.. mój penis był czerwony i "mokry" nie wiem nawet dokładnie czy był to preejakulat.. dosc długie pieszczoty mielismy więc się podniecałem i nie wykluczam by mi coś z podniecenia pociekło. W pochwie miała dosc wilgotno i mokro, bo było nam bardzo bardzo gorąco. Ale wytrysku absolutnie ZERO |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 11:45 am Temat postu: |
|
|
Shion zalezy ile minelo od tych stosunkow bez zabezpieczenia. Bo ginekolog nie zawsze jest w stanie odrazu wykryc ciaze. Najlepiej wybrac sie po 4 tygodniach.
test mozna zrobic niemal w kazdym laboratorium medycznym, koszt ok 30 zl czeka sie 1 dobe na wynik.
Owszem torbiele moga wywolywac podobne objawy jak ciaza ale wg mnie ryzyko ciazy w twoim przyapdku jest i tak spore i niczego wykluczyc nie mozna.
awaria a co pisze na ulootce? Zwykle chyba powinny wyjsc dwie... ale to chyba zalezy od testu ciazowego... poczytaj ulotke testu tam pisze co coznaczja dane kreski. Moze test nie wyszedl i alezy go powtorzyc?
Konstanth222 bez wytrysku nie ma ciazy. Nie ma szans, żadnych. Możesz spać spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|