Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.28

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JustMee

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 12:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn to było tak, że pojechała do domu na święta, i zapomniała wziąć ze sobą NuvaRing. No więc stwierdziła, że zrobi miesięczną przerwę, a ja nie mam nic przeciwko:). Jak dla mnie może i dłużej bo mi prezerwatywy nie przeszkadzają, a z tego co wiem czasem należy takie przerwy od hormonów sobie robić i na pewno by jej to dobrze zrobiło. Ale fajnie, podniosłaś mnie na duchu:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 12:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha rozumiem Smile no ponoc przerwy sa potrzebne ale wg mnie to zabawa w berka,najpierw przyzwyczajasz organizm do dawki hormonow , jak juz sie wszystko unormuje to raptem zaprzestajesz...potem po jakims czasie znowu to samo..
ja bym tak nie robiła..albo biore przez np 3-4 lata i potem dziekuje dowidzenia,albo odstawiam raz na zawsze. ale to moje zdanie Smile

JustMee napisał:
Ale fajnie, podniosłaś mnie na duchu:)

bardzo sie ciesze Smile dla wiekszego spokoju mozecie zrobic ten test ale wg mnie i tak bedzie 1 kreska Smile

Powrót do góry
JustMee

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 12:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm wiesz co..coś w tym jest, w sensie chyba masz racje.. faktem jest, że to może rozregulować organizm. A co do testu, wiesz to JA się stresuje:) Jak narazie ona nie, więc nie chce jej dawać powodów do stresu:) Teraz i tak mamy sporo nauki więc jak jeszcze jej coś zasugeruję to już w ogóle:) dziś był 30 dc, więc lada dzień powinien byćSmile ale jeśli będzie dłużej niż tydzień, no to myśle, że sama zacznie mówić o tym i test będzie zrobiony. Ale już i tak po Twoich postach mam mniejsze (naprawde o wiele:) ) obawy niż dotądWink
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to sie bardzo ciesze ze mogłam pomoc Smile
słuze rada w razie czego Smile
teraz juz uciekam Wink powodzenia i daj znac jak pojawi sie okres Smile

Powrót do góry
JustMee

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 12:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeszcze raz dziękuje i z pewnością dam znaćSmile spokojnej nocy!

dostałaVery Happy ale sie ciesze;] dziękuje za wsparcie!! mam nauczkę na przyszłość i wiem już jak NIE robićSmile

---nie pisz post pod postem . Nie nadużywaj emotek----tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no widzisz!!! a nie mowiłam Razz, nast razem ogumienie niech nie pojdzie na marne. wydajcie lepiej 8zł na gumki niz 1000 na pieluchy :O Laughing

Powrót do góry
Kasia_87

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 10:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Jestem Kasia, dokładnie 8 dni temu doszło do tego zdarzenia, przez które od dzisiaj zaczełam schizowac. Coś mnie podkusiło i zaczęłam czytać różne posty na wielu forach i chyba niepotrzebnie, gdyż do tej pory było dla mnie jasne, że aby doszło do zapłodnienia do partner musi skończyć w środku. U mnie sprawa wyglądala tak, dlugo się nie widzieliśmy no i wpadliśmy sobie w ramiona, na samym początku pieszczot wszedł we mnie ( dosłownie na 5 sekund ) , zaraz mu kazałam szybko wyjść, żeby nie ryzykować, piesczoty trwały dalej i tak po około 20 minutach skończyło się, powiedzcie mi czy te 5 sekund to wielkie prawdopodobieństwo ciąży? Na wielu forach piszą, że wystarczy, takie głupoty, że człowiek już wariuje, jakieś tam zapłodnienie przez płyny, ale ten płyn to chyba tuż przed, a nie na samym początku... Proszę o słowa otuchy Confused ....a był to 11 dzień cyklu, na test chyba za wczesnie ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak dlugie masz cykle?
11dc to juz dzien płodny,
5 seq to za mało Smile zeby doszlo do zaplodnienia..chyba ze wszedł i był tak podniecony ze wytrysk nastapił tuz po włozeniu...

Kasia_87 napisał:
jakieś tam zapłodnienie przez płyny, ale ten płyn to chyba tuż przed, a nie na samym początku..

chodzi o prejakulat, w nim nie ma plemnikow tzn sa ale dopiero przed samym wytryskiem, wczesniej to zwykłe podniecenie ktore nie zapładnia Smile

Dodano po 1 minutach:

tak czy siak na moje oko powinno byc ok Smile no chyba ze facet nie poczuł i cos poleciało...wtedy szansa jest tym bardziej ze miałas dni płodne. na przyszlosc jesli wpadniecie sobie w ramiona to nie zapomnijcie o gumkach. po to one sa,aby uchronic przed takimi sytuacjami Very Happy Cool

Powrót do góry
Kasia_87

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 11:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cykle 28 dni, ale po wyjeciu, wytrysk nastąpił dopiero po okolo 20 minutach na zewnątrz, także nic do środka nie poleciało. A ten płyn z tego co piszesz jest tuż przed wytryskiem, więc powinno być dobrze. Smile

Mój chłopak zapewnia mnie, że będzie dobrze, mówi, że do zapłodnienia musi być pełny wytrysk do środka, on ma 27 lat, kontroluje swój organizm, więc nie było wytrysku zaraz po włożeniu. ech... człowiek się naczyta a pozniej schizuje.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 11:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kasia_87 napisał:
wytrysk nastąpił dopiero po okolo 20 minutach na zewnątrz,

bez obaw! Smile 20 minut to kupa czasu, jestem pewna ze nie masz sie co martwic Smile skoro chłopak umie kontrolowac organizm to nic sie nie boj Smile bedzie ok Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 21 z 40