Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dam123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 8:18 am Temat postu: Ciąża przez petting |
|
|
Witam,
Pewnie jak większość mogę zadać pytania banalne dla co niektórych osób odwiedzających to forum, ale jestem facetem więc pytań na ten temat mam zawsze dużo.
Mianowicie tak jak w temacie 16 lutego uprawiałem z dziewczyną petting, bez zabezpieczeń oraz żadnych ciuchów, czy jest możliwe, żeby zaszła w ciążę? Z tego co pamiętam to nie doszło do bezpośredniego wejścia a nie też do wytrysku.
Problem jednak sie pojawił z dniem kiedy w granicach 4 marca dziewczyna pierwszy raz wymiotowała, dodam że okres dostała normalny obfity.
Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 9:33 am Temat postu: |
|
|
nie ma szans na ciaze.
tym bardziej przez petting.
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 9:34 am Temat postu: |
|
|
bo tak jest. czesc plemnikow pozostaje w cewce moczowej dlatego tak wazne jest umycie i oddanie moczu.ale grozne to jest pod warunkiem gdy nastapil stosunek a nie dotykanie...wg mnie powinno byc OK _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dam123
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 9:37 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedź,
Kolejne pytanie z serii "męczących"
Możesz mi powiedzieć bo różnie się mówi i pisze na ten temat, podobno nie wielka ilość nie mówię już o spermie ale tym płynie ustrojowym przed wytryskiem w kontakcie z wargami sromowymi wystarczy do zapłodnienia czy oby to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 12:08 pm Temat postu: |
|
|
jesli jestes tuz przed samym wytryskiem to w tym płynie moga pojawic sie plemniki, jesli natomiast do wytrysku jest daleko i zdazysz wyjsc i skonczyc na zewn. to jest to zwykłe podniecenie . tak samo jak w trakcie pieszczot lub stosunku. zwykłe podniecenie nie zawierajace plemnikow.
Dam123 napisał: | ale tym płynie ustrojowym przed wytryskiem w kontakcie z wargami sromowymi wystarczy do zapłodnienia czy oby to prawda? |
z samymi wargami to tak niekoniecznie. chyba ze sa dni płodne i bardzo duzo sluzu wtedy dzieki niemu plemniki dotra do komorki. a z warg to raczej nie mozliwe. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dam123
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Hmm zadam jeszcze głupsze pytanie czy w takim razie ma sens robić test ciążowy skoro dostała dziewczyna okres? Mimo, że ma inne objawy? I w ogóle czy podczas okresu taki test jest miarodajny, od pieszczot minęło jakieś 2- 3 tygodnie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Dam123, test ciążowy wykonuje się min. 16 dni od stosunku, bo wcześniej nie ma sensu robić, bo może po prostu nie wykryć ciąży lub pokazać błędny wynik .. po za tym, jeśli dziewczyna dostała okres nie ma sensu wykonywać testu skoro okres jest normalny, taki jak zawsze i trwa tyle co zazwyczaj .. a z Twojego postu wynika, że ciąża jest niemożliwa, więc czym się tu martwić ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dam123
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu objawy, które ma od razu dla mnie osobiscie swiadcza o ciazy (ciagle oddawanie moczu i wymioty o roznej porzednia). Z drugiej strony to ona jest jeszcze dziewica i sam nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Dlatego zadaje moze tak dziwne pytania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lewa
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 7:15 pm Temat postu: |
|
|
stosunku nie byuło.. jedynie "palce w środku" dziękuje za szybką odpowiedz a czy mogłabyś mi jeszcze wytłumaczyć jak to jest.. bo piszesz że według Ciebie powinno być ok a tu na forum można przweczytać że wystarczy żeby nasienie dostało się do śluzu a możliwość zajścia w ciąże jest..więc co masz na myśli mówiąc że jest ryzyko ale przy stosunku a nie dotykaniu?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 12:10 am Temat postu: |
|
|
lewa napisał: | że wystarczy żeby nasienie dostało się do śluzu a możliwość zajścia w ciąże jest..więc co masz na myśli mówiąc że jest ryzyko ale przy stosunku a nie dotykaniu?? |
bo jesli masz dni płodne to wydzielasz sluz prawda? w trakcie dni płodnych nastepuje owulacja. mniej wiecej w połowie cyklu,mozna to wyczuc, poznac po sluzie itp. i jesli chłopak miał na palcach sperme a nie podniecenie i "Wsadził" je do pochwy a Ty w tym czasie byłas w trakcie dni płodnych to szansa na zapłodnienie jest bo plemniki sa w stanie przezyc do 5dni tylko i wylacznie w kobiecym sluzie płodnym. dzieki niemu docieraja do komorki jajowej i jesli ja napotkaja to dochodzi do zapłodnienia. dlatego przy zabawach palcami wazne jest zeby były czyste, pozbawione nasienia.
przez samo podniecenie w ciaze sie nie zajdzie.
mam nadzieje ze rozumiesz to co napisałam.
w ktorym dniu cyklu byłas? i jak długie je masz? moze tak łatwiej bedzie cos powiedziec..
Dam123 dziewictwo nie ma nic do rzeczy. to czy ma za soba 1 raz czy nie wcale nie oznacza ze w ciaze nie moze zajsc. owszem moze. błona to nie ochrona przed plemnikami. kiedys cos takiego mowiono ale to nieprawda. plemnik jest mikroskopijnej wielkosci wiec bez problemu "przedrze" sie przez błone.
test mozna zrobic. dla swietego spokoju. jesli mineły 2,3 tyg to na 100% jest wiarygodny. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|