Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.28

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Gru 21, 2010 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81, moja koleżanka miała normalną "miesiączkę" - długą, obfitą, a była w ciąży co się okazało kiedy 3 "okres" był słaby .. była już w 3 miesiącu wtedy Wink
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Gru 21, 2010 8:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Puls 123 teraz miesiączkę wzięłaś w cudzysłów Wink. Miesiaczka nie występuje podczas ciąży to chyba jasne prawda? Nie używajcie więc tego sformowania bo później dziewczyny powielają te błędy i boją się ciąży mimo,że dostają okres. Nie ma czegoś takiego jak normalna miesiaczka podczas ciąży. może wystapić krwawienie ale nie miesiaczka. Każde krwawienie w ciązy jest niebezpieczne i wymaga konsultacji. Nie wieżę ,że miała normalne krwawienie...długie i obfite. Nie zwróciła uwagi pewnie. No ale nie ważne ...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

PostWysłany: Sro Gru 22, 2010 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81, no możliwe, że nie zwróciła uwagi Wink no, teraz poprawiłam się i wzięłam okres w cudzysłów, że to nie miesiączka tylko zwykłe krwawienie, przepraszam, mój błąd Wink
InnaOdInnych

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 6:45 pm    Temat postu: Ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Proszę o pomoc !!!

Mój cykl trwa 26 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 24 listopada. Kochałam się z partnerem 5 grudnia, był to dzień owulacji. Jakiś tydzień później zaczął mnie boleć brzuch. Wieczorami długo nie potrafię zasnąć choć wcześniej zasypiałam bardzo szybko. Non stop z byle powodu chce mi się płakać i jakaś taka przybita chodzę. Często dość mocno kuje mnie prawy lub lewy jajnik. Kolejny okres powinnam dostać 20 grudnia. Nie dostałam. Choć czułam bule tak jak przed każdym normalnym okresem. Dziś kupiłam test bo chciałam go jutro zrobić lecz zaczęłam plamić na brązowo a później normalnie na czerwono.

Czy jestem w ciąży?
Czy mimo krwawienia mogę zrobić test?
Proszę o szybką odpowiedź.
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 7:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

InnaOdInnych, uspokój się na początek .. jeśli był stosunek był niezabezpieczony i na dodatek był to dzień owulacji to ryzyko istnieje i to duże .. a wytrysk był w Tobie czy na zewnątrz ? to w końcu masz okres czy plamienie ? jeśli to krwawienie różni się znacząco od "normalnego" okresu (np. jest skąpe, krótkie, ma inny kolor) to możliwe, że jesteś w ciąży i radzę wykonać test jak najszybciej, najlepiej jak skończy Ci się krwawienie .. ale jeśli jest to okres to nie masz się czym martwić - w ciąży nie jesteś Wink

określ się dokładnie .
InnaOdInnych

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wytrysk był w środku. A co do krwawienia to dziś dostałam koło 15 , najpierw było brązowe plamienie a teraz jest czerwone. Troszeczkę słabsze niż normalnie. Żawsze przy okresie miałam straszne bule. Teraz nie mam wcale.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 11:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test możesz zrobić dla uspokojenia ale takie krwawienie to raczej miesiaczka

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Gru 23, 2010 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

inna skoro miałas owulacje i wytrysk nastapił w srodku to ja widze b.duze szanse na ciaze..
InnaOdInnych napisał:
Czy mimo krwawienia mogę zrobić test?

mozesz. to w niczym nie przeszkadza.
test najlepiej wykonywac po 16dniach Smile wtedy daje wiarygodnosc.
poobserwuj swoj "okres" przez kilka dni i zobacz czy tylko plamisz czy normalnie rozkreca sie @ Wink

Powrót do góry
InnaOdInnych

PostWysłany: Pią Gru 24, 2010 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za informację. Smile
Napiszę za kilka dni jak się sytuacja potoczyłaSmile
Jeszcze raz dziękuję Smile
Powrót do góry
paola142

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Gru 24, 2010 2:58 pm    Temat postu: Czy mogłam zajść w ciąze?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Dwa dni po okresie kochałam sie ze swoim chłopakiem... ale ja to czasem sie zdarza pękła nam prezerwatywa. był to początek stosunku. chłopak nawet jeszcze nie zaczął dochodzić. czy możliwe, że doszło do zapłodnienia? cykle u mnie trwają zazwyczaj 28dni. (wiem, że nie doszło do wytrysku w ogole bo było daleko, ale wiem, że facet również podczas stosuknu wytwarza płyn w którym znajdują sie plemniki niby nie zawsze zdolne do zapłodnienia).
Proszę o jakieś informacje.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 5 z 40