Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 6:31 pm Temat postu: |
|
|
tosia81, moja koleżanka miała normalną "miesiączkę" - długą, obfitą, a była w ciąży co się okazało kiedy 3 "okres" był słaby .. była już w 3 miesiącu wtedy _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Puls 123 teraz miesiączkę wzięłaś w cudzysłów . Miesiaczka nie występuje podczas ciąży to chyba jasne prawda? Nie używajcie więc tego sformowania bo później dziewczyny powielają te błędy i boją się ciąży mimo,że dostają okres. Nie ma czegoś takiego jak normalna miesiaczka podczas ciąży. może wystapić krwawienie ale nie miesiaczka. Każde krwawienie w ciązy jest niebezpieczne i wymaga konsultacji. Nie wieżę ,że miała normalne krwawienie...długie i obfite. Nie zwróciła uwagi pewnie. No ale nie ważne ... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 7:25 pm Temat postu: |
|
|
tosia81, no możliwe, że nie zwróciła uwagi no, teraz poprawiłam się i wzięłam okres w cudzysłów, że to nie miesiączka tylko zwykłe krwawienie, przepraszam, mój błąd _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
InnaOdInnych
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 6:45 pm Temat postu: Ciąża? |
|
|
Witam. Proszę o pomoc !!!
Mój cykl trwa 26 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 24 listopada. Kochałam się z partnerem 5 grudnia, był to dzień owulacji. Jakiś tydzień później zaczął mnie boleć brzuch. Wieczorami długo nie potrafię zasnąć choć wcześniej zasypiałam bardzo szybko. Non stop z byle powodu chce mi się płakać i jakaś taka przybita chodzę. Często dość mocno kuje mnie prawy lub lewy jajnik. Kolejny okres powinnam dostać 20 grudnia. Nie dostałam. Choć czułam bule tak jak przed każdym normalnym okresem. Dziś kupiłam test bo chciałam go jutro zrobić lecz zaczęłam plamić na brązowo a później normalnie na czerwono.
Czy jestem w ciąży?
Czy mimo krwawienia mogę zrobić test?
Proszę o szybką odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
InnaOdInnych, uspokój się na początek .. jeśli był stosunek był niezabezpieczony i na dodatek był to dzień owulacji to ryzyko istnieje i to duże .. a wytrysk był w Tobie czy na zewnątrz ? to w końcu masz okres czy plamienie ? jeśli to krwawienie różni się znacząco od "normalnego" okresu (np. jest skąpe, krótkie, ma inny kolor) to możliwe, że jesteś w ciąży i radzę wykonać test jak najszybciej, najlepiej jak skończy Ci się krwawienie .. ale jeśli jest to okres to nie masz się czym martwić - w ciąży nie jesteś
określ się dokładnie . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
InnaOdInnych
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 7:49 pm Temat postu: |
|
|
wytrysk był w środku. A co do krwawienia to dziś dostałam koło 15 , najpierw było brązowe plamienie a teraz jest czerwone. Troszeczkę słabsze niż normalnie. Żawsze przy okresie miałam straszne bule. Teraz nie mam wcale. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Test możesz zrobić dla uspokojenia ale takie krwawienie to raczej miesiaczka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 23, 2010 11:14 pm Temat postu: |
|
|
inna skoro miałas owulacje i wytrysk nastapił w srodku to ja widze b.duze szanse na ciaze..
InnaOdInnych napisał: | Czy mimo krwawienia mogę zrobić test? |
mozesz. to w niczym nie przeszkadza.
test najlepiej wykonywac po 16dniach wtedy daje wiarygodnosc.
poobserwuj swoj "okres" przez kilka dni i zobacz czy tylko plamisz czy normalnie rozkreca sie @ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
InnaOdInnych
|
Wysłany: Pią Gru 24, 2010 11:01 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję za informację.
Napiszę za kilka dni jak się sytuacja potoczyła
Jeszcze raz dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paola142
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 24, 2010 2:58 pm Temat postu: Czy mogłam zajść w ciąze?? |
|
|
Witam.
Dwa dni po okresie kochałam sie ze swoim chłopakiem... ale ja to czasem sie zdarza pękła nam prezerwatywa. był to początek stosunku. chłopak nawet jeszcze nie zaczął dochodzić. czy możliwe, że doszło do zapłodnienia? cykle u mnie trwają zazwyczaj 28dni. (wiem, że nie doszło do wytrysku w ogole bo było daleko, ale wiem, że facet również podczas stosuknu wytwarza płyn w którym znajdują sie plemniki niby nie zawsze zdolne do zapłodnienia).
Proszę o jakieś informacje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|