Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.28

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Gru 25, 2010 11:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

paola nie ma szans na ciaze Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wodzionka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 2:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo pilnie potrzebuję pomocy. od 9 grudnia stosuję maść na receptę, która w swoim składzie zawiera sterydy. od 22 grudnia doszła mi kolejna maść do stosowania. czy mogły być one przyczyną zahamowania okresu .? dodam, że planowana miesiączka miała wypaść 16 grudnia.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób koniecznie test ciążowy. Jeśli wyjdzie pozytywnie natychmiast odstaw maści

Powrót do góry
wodzionka

PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziś i tak używam ich (a właściwie jednej z nich) ostatni raz. dodam także, że w tym roku miałam już taki przypadek, kiedy brałam antybiotyki i okres mi się nie pojawił, ale w następnym miesiącu już go dostałam. rozważam albo wrażliwość na leki, albo brak owulacji.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Gru 26, 2010 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres nie jest zależny od owulacji. Możesz nie jajeczkować a okres i tak wystąpi. To nie ma nic do rzeczy. Antybiotyk może opóźnić miesiączkę jak najbardziej ale sterydy nie koniecznie....nie wiem jakiej maści używasz. W każdym badz razie wszelkie sterydy tym bardziej na poczatkku ciąży są zakazane. Mówimy o smarowaniu dużych powierzchni ciała. czy robiłaś test?

Powrót do góry
werka94

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 2:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pomóżcie mi mam problem jakis czas temu kochałam sie ze swoim chlopakiem i nie mam juz nadal miesiaczki nie wiem co robic ??
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

werka nie wiesz co robic..
isc po test. ile dni juz spoznia sie okres??
czy podczas stosunku doszlo do wytrysku w srodku?
jak dlugie masz cykle?

Powrót do góry
olaprawo

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 11:36 am    Temat postu: czy to może być ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie, ponieważ już nerwowo nie wytrzymuję.
Ostatni stosunek odbyłam 14 listopada, jednak mój mężczyzna nie szczytował we mnie, wtedy w ogóle był daleko od "końca"- z powodu pewnych męskich dolegliwości. brałam wtedy tabletki antykoncepcyjne, co do minuty, ani jedna nie opuszczona. w tych dniach zachorowałam i musiałam brać antybiotyki. poczekałam z ich braniem 4 dni po stosunku (ponieważ dłużej nie mogłam czekać , była to 7 dniowa przerwa wtedy), ponieważ mogły one obniżyć skuteczność anty. Okres między opakowaniami dostałam w normie (4 dzień odstawienia). potem zaczęłam normalnie brać drugie opakowanie, ale po 3 tabletce musiałam je odstawić. po odstawieniu dostałam znowu okresu (gdzieś 5 dni po)- normalny 6 dniowy okres. i licząc od tego okresu dostałam kolejny po 27 dniach (mam teraz 3 dzień), tylko jest on jakiś skąpszy. W międzyczasie zrobilam 4 testy ciążowe (po 16 dniach, po 25 i po 34 ) i wyszło,że w ciąży nie jestem. mimo to ciągle się boję. czy jest możliwe,że jeśli 4 testy były negatywne, normalnie miesiączkuję, to mogę być w ciąży? (jutro robię test z krwi, a do ginekologa nie mogę iść, bo moja doktor jest na zdrowotnym i nie mam możliwości iść do innego gina).

----Regulamin! Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. ----tosia81
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olaprawo, nie ma szans na ciążę, bo skąd ? testy po takim czasie na pewno nie kłamią, a po za tym miałaś okres .. więc ciąża wykluczona .. dla uspokojenia nerwów zrób jednak test krwi, chociaż i tak nie potrzebnie go robisz Wink
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Gru 28, 2010 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

werka94, koleżanka wyżej ma rację .. idź po test ciążowy i wykonaj go .. po za tym my nie wiemy dokładnie jak było i czy nastąpił wytrysk i czy było zabezpieczenie, więc nie możemy Ci określic czy szanse na ciążę istnieją ..
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 6 z 40