Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olaprawo
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 12:38 pm Temat postu: |
|
|
hmm..bałam się, ponieważ pod koniec pierwszego opakowania zaraz po wzięciu tabletki napiłam się trochę piwa , a podobno może to obniżać. ehh paranoja....doszło do tego,że nie patzrę na siebie nago:D bo boję się zobaczyć wielkie ciążowe piersi:D ja wiem,że to głupie, ale kiedy zrobiłam czwarty test i byłam taka szczęśliwa, to przyszła do mnie moja koleżanka i mówi (nie wiedząc nic o mojej sytuacji), że jej koleżanka jest chyba w ciąży mimo,że robiła testy i wyszły jej negatywnie..to możesz sobie wyobrazić mój stan, po tej rozmowie:D myślałam,że ją zabiję czyli myślisz,że wszystko ok?A tak się zastanawiam jeszcze nad tym skąpszym okresem- może to po odstawieniu tabletek? bo innej opcji nie widzę i w ogóle wielkie dzięki za podtrzymanie na duchu i odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 4:43 pm Temat postu: |
|
|
olaprawo, moim zdaniem nie masz się czym martwić, ciąży nie ma i nie było testy zostały wykonane przez Ciebie po długim okresie czasu od stosunku, a na dodatek miałaś już kilka razy okres .. po prostu nie doszukuj się objawów na siłę i nie czytaj po internecie różnych historii dziewczyn, które coś tam coś tam i były w ciąży, bo po co się zadręczać ? wiem, wiem, jak ktoś boi się paniczne ciąży to każda historia go przeraża i każde ukłucie gdziekolwiek uwierz mi, ja też jestem niezłą panikarą i nie raz miałam urojenia, że jestem w ciąży, bo albo mi się okres spóźnił albo miałam słabszy albo coś mnie zakuło .. a było naprawdę kilka groźnych sytuacji i jakoś do tej pory nie mam dziecka a co do skąpszego okresu - czasem tak bywa, mnie też się parę razy zdarzyło, że był słabszy lub krótszy .. ale na przyszłość nie panikuj, nie doszukuj się dziury w całym i uważaj ..
pozdrawiam _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olaprawo
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 5:25 pm Temat postu: |
|
|
już się uspokoiłam:D dziękuję. okres zaczyna mi się trochę "rozkręcać" więc nie ma bata musi być dobrze, tym bardziej,że innych objawów brak:) piersi jakie były blade takie są |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 5:40 pm Temat postu: |
|
|
olaprawo, pamiętaj, objawy są dużo później, najczęściej objawiają się około 4 - 6 tygodnia .. no tak, nie ma bata, w ciąży nie jesteś, a okres na pewno się rozkręci _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olaprawo
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 6:43 pm Temat postu: |
|
|
tzn wiesz..jak coś to byłoby już..półtora miesiąca, więc na pewno coś powinno być poza tym po co byłyby domowe testy, skoro miałyby kłamać i ich wynik miałby być miarodajny:P rozumiem,że po tygodniu może być fałszywy ale nie po 36 dniach:P do tego 4 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 10:55 pm Temat postu: |
|
|
olaprawo zamiast wywalac kase na testy apteczne i co m-c zadawac sobie pytanie czy sie nie pomylił to idz do lekarza ,zrob test krwi bhcg,wydaj te 30zł i miej swiety spokoj ten rodzaj testu nigdy sie nie myli bo jest z krwi a nie moczu. a na przyszlosc ->apteka-> gumki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olaprawo
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:46 pm Temat postu: |
|
|
ale ja brałam wtedy tabletki antykoncepcyjne... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 8:08 am Temat postu: |
|
|
skoro brałas tabletki to skad ciaza? one hamuja owulacje wiec nawet jakby był pełny stosunek z wytryskiem w srodku to nie zajdziesz w ciaze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olaprawo
|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 9:04 am Temat postu: |
|
|
własnie zrobiłam test z krwi. popołudniu mam odebrać wyniki. czy tabletki antykoncepcyjne mogą zaburzyć wynik?
wind of hope: boję się dlatego,że musiałam brać ciężki antybiotyki w kilka dni po stosunku, które obniżają skuteczność tabletek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 1:10 pm Temat postu: |
|
|
nic nie zaburza .
antybiotyk osłabia-to fakt ale niekoniecznie musi dojsc do "wpadki"... rozumiem ze wytrysk był w srodku tak? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|