Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jana

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz i rade:) bylo to 13dni po ostatniej miesiaczce.mam cykle co 28dni.Wole byc ostrozna i uzyc te tabletki.Maja one jakies skutki uboczne? Slyszalam ze czasem nie dzialaja:( a ich dzialanie po 24h jest obnizane do 30% skutecznosci...Biore silne leki i zastanawiam sie czy one nie obniza ich dzialania?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mają skutki uboczne jak każdy lek. są wymienione w ulotce.
skutecznosć w pierwszej dobie to 99%, w drugiej ok. 90%, w trzeciej ok 84-86% (mówię o escapelle, postinor ma trochę mniejszą w trzeciej dobie).
oczywiście, że czasem nie działają. NIE MA antykoncepcji, dającej 100% zabezpieczenie (oprócz wstrzemięźliwości).

a inne leki mogą mieć wpływ. zależy, jakie.
Jana

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem rok po chemi.. i obecnie biore leki jeszcze.. czy pomoga tabletki w takim wypadku?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że tak, ale powinnaś poinformować o tym lekarza. no i radzę zainwestować w antykoncepcję (chociażby prezerwatywy), bo cytostatyki mogą uszkadzać płód jakby do czegoś doszło.
megi210

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Dziś jest 6 dzień od "owulacji" i stosunku Smile Ile jeszcze czekac? Dziś pojawił sie biały śluz a oznak @ nie ma tzn bolących piersi jak zazwyczaj Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
martyna0509

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mimo wszystko boje sie ze moge byc w ciazy ...
zrobilam ten test.. wyszedl negatywny, ale uwazam ze na ten test to jeszcze troche za wszesnie.. okresu spodziewam sie dopiero za 2 tygodnie ....
Powrót do góry
asia_dix

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 1:07 am    Temat postu: brak miesiączki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie. kochalam sie ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia...ale nie do końca..wytrysk był na zewnatrz... zawsze mialam regularnie miesiączke a teraz spoznia mi sie 11 dni.. bardzo sie denerwuje ze jestem w ciąży.. ale zrobilam test w 9 dzień po spożnieniu miesiączki i wyszedl negatywny i na pewno wykonalam go prawidłowo...w dzień w ktory powinnam dostac okres mialam zmiane klimatu i przez cały miesiąc sie odchudzialam.. czy jest możliwe ze test mnie oszukał?? z lekarzem jestem umówiona dopiero za 2 tygodnie ale chyba zwariuje do tego czasu..prosze pomóżcie..

-------edited by emilka--------
przyłaczyłam temat do tematu specjalnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martyna0509, za wcześnie na test.

asia_dix, myślę, że test był wiarygodny a miesiączka się spóźnia w wyniku odchudzania. wyjazd już tutaj nie powinien mieć wpływu, gdyż odbył się w drugiej fazie cyklu. ale pamiętaj, że przy przerywanym zawsze musisz się liczyć z wpadką
Justynka!!

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 1:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martyna0509 skoro cykle masz 30 dniowe to w ciąży napewno nie ejstes i nie panikuj bo ze stresu okres też może sie przesunąć.
Powrót do góry
Zdenerwowana_Luiza

PostWysłany: Wto Lip 22, 2008 5:33 pm    Temat postu: Stosunek bez zabezpieczenia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich gorąco,

20 lipca odbyłam stosunek przerywany z facetem bez zabezpieczenia. Nie miał on orgazmu w ogóle. Twierdzi, że wyjął członka jeszcze bardzo długo przed orgazmem. Były to moje dni płodne. Okres miałam ostatnio 4 lipca. Mój cykl trwa od 30 do 35 dni. Boję się, że mogło dojść do kropelkowania i zapłodnienia, zwłaszcza, że były to dni płodne. Czy mam brać tabletki wczesnoporonne? Jest w tej chwili 48 h po stosunku, a tabletki można brać do 72 h po. Nie wiem, czy jechać, czy nie. Tabletka ma również skutki uboczne.

Dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41