Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misiunia_29

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Jestem tutaj po raz pierwszy. Nie wiem co mam o tym myśleć. Ostatnią @ miałam 06.07.2008, od 8 d.c. non stop wieczorami boli mnie brzuch tak jakby mi macica cały czas twardniała, boli mnie krzyż i cały czas mam upławy i tak jest do dnia dzisiejszego a to jest już 24 d.c. Zaznaczam, że nigdy wcześniej tak nie miałam no oprócz tego jak byłam w ciąży. Do tej pory nawet nie odczuwałam kiedy mam jajeczkowanie. Proszę o radę może ktoś ma pojęcie o co tu chodzi?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 8:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szara, gratuluje, dbaj o siebie Smile
orientacyjny termin porodu to 4.04.2009 ale trzeba się liczyć z tym, że dwa tygodnie wcześniej lub dwa tygodnie później od wyznaczonego może się zdarzyć Wink
i nie pisz już w tym temacie tylko w dziale "ciąża i poród" Smile

misiunia_29
, a ciążę wykluczasz? może to infekcja?
misiunia_29

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka bardzo bym chciała być w ciąży ale nie chce sie za bardzo nastawiać. Od 2 lat się staramy po poronieniu i nic nam nie wychodzi, ale w tym miesiącu mam tak dziwnie jak nigdy. wczoraj robiłam bete, ale wyszło ze nie jestem z tym ze chyba troche za szybko ja zrobilam Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

beta jest już wiarygodna gdy minęło 14 dni od ostatniego stosunku
misiunia_29

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tego się właśnie doczytałam po fakcie, a myślisz, że te objawy co ja mam to może być ciąża? bo ja to już nie pamiętam jak było z tamtymi Embarassed a teraz się boje ze moge znowu poronic i chce sie dowiedziec czy jestem najszybciej jak to mozliwe zeby zaczac brac leki na podtrzymanie Sad . Dzięki za zainteresowanie
Powrót do góry
szara

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Emilka Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

misiunia, mogą być objawy na ciązę jak i nie, za wcześnie jeszcze żeby cokolwiek powiedzieć, bo pierwszym znakiem jest brak miesiączki. jak się boisz poronić, to mierz temperaturę w pochwie zawsze rano, po przebudzeniu się, przed wstaniem z łóżka. jeżeli będzie spadać, to będzie świadczyło albo o poronieniu albo o miesiączce. dlatego warto po rozpoznaniu ciąży jeszcze mierzyć tempkę przez 100 dni aż łożysko przejmie funkcję podtrzymywania Smile
jeszcze za wcześnie. trzeba czekać. trzymam kciuki
misiunia_29

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie dzięki za odpowiedź. Kochana jesteś. A jeżeli do tej pory nie mierzyłam i od jutra zacznę to myślisz, że czegoś się dowiem z tej temperatury?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no nie wiem, raczej średnio, bo to jednak trzeba kilka cykli, zeby zorientować się, jak akurat u Ciebie wzrasta i maleje i o ile. tak to będzie trochę mało miarodajne. ale póki co się nic nie martw i czekaj spokojnie do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy zrób test jak się nie pojawi Smile
misiunia_29

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok. będę dawać znać jak coś będę wiedziała. jeszcze raz dzięki
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41