Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
misiunia_29
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie. Jestem tutaj po raz pierwszy. Nie wiem co mam o tym myśleć. Ostatnią @ miałam 06.07.2008, od 8 d.c. non stop wieczorami boli mnie brzuch tak jakby mi macica cały czas twardniała, boli mnie krzyż i cały czas mam upławy i tak jest do dnia dzisiejszego a to jest już 24 d.c. Zaznaczam, że nigdy wcześniej tak nie miałam no oprócz tego jak byłam w ciąży. Do tej pory nawet nie odczuwałam kiedy mam jajeczkowanie. Proszę o radę może ktoś ma pojęcie o co tu chodzi? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 8:10 pm Temat postu: |
|
|
szara, gratuluje, dbaj o siebie
orientacyjny termin porodu to 4.04.2009 ale trzeba się liczyć z tym, że dwa tygodnie wcześniej lub dwa tygodnie później od wyznaczonego może się zdarzyć
i nie pisz już w tym temacie tylko w dziale "ciąża i poród"
misiunia_29, a ciążę wykluczasz? może to infekcja? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiunia_29
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Emilka bardzo bym chciała być w ciąży ale nie chce sie za bardzo nastawiać. Od 2 lat się staramy po poronieniu i nic nam nie wychodzi, ale w tym miesiącu mam tak dziwnie jak nigdy. wczoraj robiłam bete, ale wyszło ze nie jestem z tym ze chyba troche za szybko ja zrobilam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 8:58 pm Temat postu: |
|
|
beta jest już wiarygodna gdy minęło 14 dni od ostatniego stosunku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiunia_29
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:11 pm Temat postu: |
|
|
tego się właśnie doczytałam po fakcie, a myślisz, że te objawy co ja mam to może być ciąża? bo ja to już nie pamiętam jak było z tamtymi a teraz się boje ze moge znowu poronic i chce sie dowiedziec czy jestem najszybciej jak to mozliwe zeby zaczac brac leki na podtrzymanie . Dzięki za zainteresowanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szara
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:48 pm Temat postu: |
|
|
misiunia, mogą być objawy na ciązę jak i nie, za wcześnie jeszcze żeby cokolwiek powiedzieć, bo pierwszym znakiem jest brak miesiączki. jak się boisz poronić, to mierz temperaturę w pochwie zawsze rano, po przebudzeniu się, przed wstaniem z łóżka. jeżeli będzie spadać, to będzie świadczyło albo o poronieniu albo o miesiączce. dlatego warto po rozpoznaniu ciąży jeszcze mierzyć tempkę przez 100 dni aż łożysko przejmie funkcję podtrzymywania
jeszcze za wcześnie. trzeba czekać. trzymam kciuki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiunia_29
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
wielkie dzięki za odpowiedź. Kochana jesteś. A jeżeli do tej pory nie mierzyłam i od jutra zacznę to myślisz, że czegoś się dowiem z tej temperatury? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:56 pm Temat postu: |
|
|
no nie wiem, raczej średnio, bo to jednak trzeba kilka cykli, zeby zorientować się, jak akurat u Ciebie wzrasta i maleje i o ile. tak to będzie trochę mało miarodajne. ale póki co się nic nie martw i czekaj spokojnie do dnia spodziewanej miesiączki i wtedy zrób test jak się nie pojawi _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
misiunia_29
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 9:58 pm Temat postu: |
|
|
ok. będę dawać znać jak coś będę wiedziała. jeszcze raz dzięki |