Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sandra763
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 12:40 am Temat postu: Mam problem |
|
|
Mam problem chodzi o to ze jakis czas temu kochałam sie z moim chlopakiem i gdy zaczal dochodzic to wtedy zalozył prezerwatywe boje sie ze cos moglo sie dostac do srodka bo od tamtego czasu spoznia mi sie okres robilam test ale wyszedl negatywnie co teraz mam zrobic
-----edited by emilka----
temat przyłaczyłam do podwieszonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pudzianek88
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 8:39 am Temat postu: Mam prośbe |
|
|
Mam prośbę... Spóźnia mi się okres o 2 tyg. Z chłopakiem kochałam się zawsze z zabezpieczeniem . Nidgy nie czekałam na okres wiecej niż 5 dni (srednio 25 dni). Strasznie się denerwuje, biorę różne prawdopodobne przyczyny tego spóźniania pod uwagę, w ostatnim tygodniu byłam 3 tygodnie na obozie sportowym w górach.. Wiec było trochę wysiłku. Ostatnie kilka dni częściej oddaje mocz niź normalnie, i wydostaje się ze mnie biała, gęsta wydzielina, tak, że czuję się mokro. Nawet myślę, że to okres, jednak niestety nie. Za kilka dni zrobię test ciązowy, jednak chciałabym coś wiedziec więcej od Was.. Pomożcie i doradzcie!
-----edited by emilka----
temat przyłaczyłam do podwieszonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIAK1
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 11:21 am Temat postu: ciąża??? |
|
|
mam pytanie, bo teraz już nie wiem co sie dzieje. Od paru dni pobolewa mnie podbrzusze lekko, czasami mam klucie lewego lub prawego jajnika, piersi mnie nie nie bolą, jestem jakaś senna, marudna i ogólnie jakoś dziwnie się czuję, w nocy co godzinę wstaje oddać mocz. za dwa dni powinnam dostać okres, czy prawdopodobne jest ze jestem w ciąży?
-------
dodam, ze staramy sie z mężem o dziecko i kochaliśmy się w dni płodne.
-------edited by emilka-------
jak chcesz coś dodać, korzystaj z opcji "zmień"
nie zakładaj dwóch takich samych tematów. jeden usunęłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 12:51 pm Temat postu: |
|
|
sandra763, jeżeli test był wykonany po 2-3 tygodniach od stosunku, to jest wiarygodny. jeżeli nie, to powtórz, bo szansę na ciążę były
pudzianek88, może to w wyniku tego obozu i zwiększonej aktywności fizycznej, chociaż aż 2 tygodnie.. to dość długo. generalnie jeżeli prezerwatywa była zawsze cała, nie zsunęła się, nie pękła, to nie powinno być zagrożenia ale wiadomo, że gumka ma ok. 96% skuteczności. zawsze jest te 4% ryzyka. zrób koniecznie test i przejdź się do lekarza, żeby dał Ci coś na wywołanie
KASIAK1, jeżeli kochaliście się w płodne, to wiadomo, że to może być ciąża. zrób test za 2 dni. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KASIAK1
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 1:00 pm Temat postu: |
|
|
zrobiłam test parę dni temu, ale wyszedł negatywny, ale to chyba za wcześnie było. Zrobię ponownie za dwa dni, w dniu spodziewanej miesiączki, ale czy to możliwe, ze jestem w ciąży i nie mam żadnych objawów? jedynie co mnie ostatnio strasznie męczy to okropna zgaga, ostatnio non stop. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 6:36 pm Temat postu: |
|
|
pierwszym objawem, który może (ale nie musi) świadczyć o ciąży jest brak miesiączki, więc nie panikuj _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aanusiaa
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 10:07 pm Temat postu: mam dylemat |
|
|
moj okres skonczyl sie 25-26 lipca a z moim cglopakiem kochalam sie 29lipca z zabezpieczniem lecz pod koniec okazalo sie ze gumka pekla chlopak mowi ze nie doszlo do wytrysku we mnie ale sie i tak boje ?czy moglam wpasc?? prosze o odp . z gory dziekuje ??
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do podwieszonego i przeniosłam wcześniej (;p) do działu odpowiedniego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 10:26 pm Temat postu: |
|
|
a który to był konkretnie dzień cyklu? 9, 10? wg mnie ryzyko ciąży jest _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jana
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Witam was serdecznie,dokladnie 4 dni po zazyciu tabletki,,po,, dostalam krwawienia ktore bylo obfite i trwalo piec dni.Okres wlasciwy ma dostac 8 sierpnia, minelo 2tyg od stosunku wiec moge zrobic test czy tabletka prostinor zadzialala? nie zmyli ona wyniku?prosze o odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 5:21 pm Temat postu: |
|
|
wstępnie możesz zrobić test, ale wiarygodny będzie dopiero 3 tygodnie po stosunku. tabletki "po" nie mają żadnego wpływu na wynik _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|