Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aanusiaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 01, 2008 7:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
a który to był konkretnie dzień cyklu? 9, 10? wg mnie ryzyko ciąży jest

okres teraz mam 28 dniowy ostatni okres mialam 19 lipca a skonczyl mi sie 25 lipca . czy duze szanse sa na to ze moglam zajsc w ciaze ?;(
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sylwia91257

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 11:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siemka Wink Ja osobiscie uwielbiam robic to podczas okresu. Mam wtedy wiele wiecej przyjemnosci niz w normalne dni. Mojemu facetowi to nie przeszkadza;) kilka dni temu zabral mnie na romnantyczna kolacje. pozniej odprowadzil do domu i jakos tak wyszlo ze to zrobilismy ... jednak wszystko by bylo oki ale 1 raz robilismy to bez gumki. Teraz sie troszke boje.Byl to 2 dzien mojego okresu. mam regularne cykle co 33 dni dostaje okres. Krwawienie 3-4 dni dos obfite. Chcialabym wiedziec kiedy moge zrobic test ciazowy. Czy musze czekac do kolejnego okresu z testem ? a chcialabym jak najszybciej miec pewnosc ze wszystko jest dobrze ;( odpiszcie prosze
Powrót do góry
Ola17

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 2:58 pm    Temat postu: załamana Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 17 lat a już przezyłam swój pierwszy raz ciesze sie z tego ze juz mam to za sobą i zrobiłam to z osoba ktura bardzo kocham ale mam problem nie dawno skonczyłam misiączkowac i po 3 dniach uprwiałam sex z mojim chłopakiem on miał wytrusk ale zdązył wyjąc swego członkaz mijej pochwy.I tu mam pytanie czy jest to mozliwe ze zapuzino wyja i jego sperma jest wemie i czy jeste wciązy.prosze aby ktos odpowiedział mi na moje pytanie bo ja w tym wieku nie moge byc wciązy prosze i błagam powidzie mi ze nie jeste w ciązy Crying or Very sad Sad

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czasem jest tak, że przed "normalnym" wytryskiem kilka plemników pojawia się wcześniej. istnieje więc możliwość zapłodnienia.
stosunek przerywany jest chyba najmniej skutecznym zabezpieczeniem przed ciążą (o ile w ogóle można mówić o zabezpieczeniu)
ale to nie znaczy, że jesteś w ciąży lub że nie jesteś.
ja Ci tego powiedzieć nie jestem w stanie.
jeśli okres się nie pojawi zrób test ciążowy.
jeśli wyjdzie pozytywny - idź do ginekologa.
jeśli negatywny- też się do niego udaj. i jeśli chcesz poproś o tabletki antykoncepcyjne. tak chyba będzie najlepiej.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 4:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słyszałam, że są testy, które pokazują czy jestes w ciąży w ok. 8 dni po zapłodnieniu.
popytaj w aptece.
Powrót do góry
Baldur

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie minęlo 72h to weź tabletki zeby zabic plemniki .
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 12:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ola jesli to sie stalo zaraz po okresie a masz regularne cykle to szanse sa male raczej na zajscie w ciaze. Ale wiem po sobie ze nie warto kochac sie poprze stosunek przerywamny w tych dniach i blisko owulki. Bo potem sa tylko nerwy i zamartwianie sie..lepiej kochac sie ta metoda przed samym okresem. Napisz dokladnie w ktorym dniu cyklu miala miejsce ta sytuacja i jak dlugie masz cykle, pozdrawiam

Sylwia zero mozliwosci ciazy w Twoim przypadku. Nawet jesli bylo do konca. Ja kochalam sie 4 dc do konca. Tez mialam okres i mama nie zostalam. A cykle tez mam regularne co 32 dni. Pytalam sie potem ginekologa o te sytacje i powiedziala mi ze podczas okresu przy tak dlugich cyklach nie ma mozliwosci zaplodnienia Smile glowa do gory i nie martw sie Exclamation

aanusiaa napisał:
moj okres skonczyl sie 25-26 lipca a z moim cglopakiem kochalam sie 29lipca z zabezpieczniem lecz pod koniec okazalo sie ze gumka pekla chlopak mowi ze nie doszlo do wytrysku we mnie ale sie i tak boje ?czy moglam wpasc?? prosze o odp . z gory dziekuje ??

ryzyko ciazy jest ale moim zdaniem male bo nie bylo wytrysku w Tobie.Jesli chlopak wyjal przed czasem to powinno byc ok.Teraz to juz zapozno na tabletke po. Pozostaje Ci czekac cierpliwie na okres. Bo i tak nie da sie juz cofnac czasu.. Rolling Eyes

-----edited by emilka------
staraj się korzystać z opcji "zmień" jak chcesz coś dodać;p
Powrót do góry
justka025

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 8:42 pm    Temat postu: czy mogę być w ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

9 dnia cyklu kochałam się ze swoim chłopakiem, okres dostałam niby normalnie tzn.w terminie, ale trwał 2 dni...cykle mam 28-29 dniowe. Test wyszedł negatywny, a i mam temperaturę podwyższoną...
Co Wy na to? Shocked
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 8:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A kiedy robilas test? Przed miesiaczka? Ja bym radzila powtorzyc test...

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki pinezka twoja odpowiedz mnie troszke uspokoila Smile jednak i tak za jakies 2 tygodnie dla pewnosci zrobie test xD bo jednak na razie nie planuje miec bobaska ;P
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41