Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
japan1717

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 10:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mozecie mi powiedziec slyszalem ze w okres nie mozna zajsc w ciaze.kochalismy sie o podkonce guma pekla i troszke wlecialo(chyba).Dziewczyna brala tabletki anty ale przestala po okresie,a kochalismy sie 1 dnia jak miala okres.Slyszalem ze podczas krawienia nie mozna zajsc w ciaze.I sa dni nei plodneCzy jest mozliwe zeby byla w ciazy??

-----

jej cykl w tabletkach trwal 4 tyg a okres teraz miala cale 7 dni tak jak zawsze..

---edited by emilka----
nie pisz dwóch postów bezpośrednio pod sobą
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie martw sie w ciazy nie bedzie, spokojnie Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka mówisz to dla uspokojenia czy naprawdę tak uważasz? ja uważam, że nie są to szanse duże, ale jakieś są. to krwawienie to nie był naturalny okres tylko krwawienie z odstawienia a ulotka tabletek mówi, że ostatnim dniem, kiedy jest się zabezpieczonym w przypadku odstawienia tabletek anty, jest dzień zażycia ostatniej tabletki
pituszka

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 11:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no rozumiem co chcesz powiedziec... ale mysle ze szanse na ciaze sa na prawde minimalne bo to byl pierwszy dzien okresu ... w okresie tez sie jest zabezpieczonym a ona odstawila dopiero po okresie tabletki - albo zle zrozumialam Rolling Eyes
Powrót do góry
annka22

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem nowa, mam na imię Anka i aby nie pisać nowego tematu odświeżam już istniejący.

Mam pytanie w sprawie ciąży. Mam trochę nieregularne miesiączki ale zazwyczaj to jest spowodowane tym, że zmieniam często klimat lub ze stresu. Zazwyczaj sa one co 23-26 dni. Wcześniej miałam co 21-23. Ale do rzeczy... w czewcu dostałam okres po 26 dniach w lipcu po 23, teraz powinnam dostać po 23 dniach 3.sierpnia lub po 26 dniach, 6.sierpnia. ale do dziś nie mam okresu!!!! Współzyję z moim chłopakiem jednak zawsze zabezpieczamy sie prezerwatywą, czy mimo to mogło dojść do zapłodnienia? Zdarzało się że przed luyb po seksie on dotykał swojego penisa a potem mojej pochwy. Dodam jeszcze że jestem w ciepłym kraju na wakacjach czy to mogło spowodować opóźnienie? Jednak poprzedni okres dostałam będąc tutaj normalnie po 23 dniach 3 dni jak tu przyjechałam. denerwuje mnie ten brak okresu ;/ Dodam jeszcze żę upawialiśmy seks podczas moich dni płodnych, jednak prezerwatywę zastosowaliśmy!!!!!
Powrót do góry
japan1717

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak dobrze zrozumialas tabletki brala do konta pozniej dostala okres i przestala brac tabletki.a od piatq do wtorq miala krawienie a kcohalismy sie w piatek wieczorem
Powrót do góry
Ciotka Frania

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja i tak wciąż nie wiem tego co chcę wiedzieć...
Czy jeśli w USG widać to "ciałko żółte" na kilka dni przed planowaną miesiączką to oznacza, że ciąży nie ma? Czy że jest ?
A gdyby teraz doszło do współżycia to ono zniknie jesli dojdzie do zapłodnienia? czy będzie się rozwijać nadal ?
Może moje pytania wydają się głupie ale kazda odpowiedź jaka uzyskuje jest jakaś mało zrozumiała dla mnie.
Nie jestem lekarzem i nie znam się na tym. Chce tylko wiedziec czy jeśli USG wykazało co wykazało to mam spac spokojnie czy zacząć się martwić.
Co by odpowiedział lekarza gdyby pacjentka pokazując ten wynik tak go spytała ?Moze jest tu jakiś lekarz, który by potrafil mi odpowiedziec tak jak by odpowiedział w gabinecie na takie samo pytanie.
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

japan ja zrozumielam ze jeszcze po okresie brala tabletki.... wiec jest tak jak napisala emilka.... szanse sa ale minimalne....

ciotka frania postaram sie to jakos wyjasnic Smile
To jest tak, że po owulacji torebka pęcherzyka zapada się i fałduje i pod wpływem LH powstaje ciałko żółte lutealne. Jeżeli komórka jajowa nie zostaje zapłodniona, ciałko żółte po 10-12 dniach zaczyna zanikać i przekształca się w ciałko żółte miesiączkowe, a następnie w ciałko białawe.
Jeśli nastąpi zapłodnienie, ciałko żółte rozrasta się i tworzy ciałko ciążowe.
Powrót do góry
japan1717

PostWysłany: Sob Sie 09, 2008 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli sa minimalne szanse na ciaze??
Powrót do góry
annka22

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Sie 09, 2008 3:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi ktoś odpowie???
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 35 z 41