Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

justyna jak nie wierzysz ciazowym to zrob bhcg Smile wynik w 100% pewny Smile !.
pieczenie oczu i ciaza? pierwsze slysze Wink hehehe.
doszło od wytrysku w dni płodne? napisz cos wiecej. poza tym dostałas @ wiec jesli jestes w ciazy to krwawienia sa niebezpieczne i trzeba natychmiast skonsultowac sie z lekarzem...

suchapastela niby jak? heheheheheh. jesli masz macice w odbycie to mozesz zajsc - jak najbardziej Razz
ps- sa takie tematy u nas na forum- poczytaj sobie dokładnie i sie dowiesz wiecej Mr. Green Mr. Green

kawama napisał:
Hej, jestem nowa na forum i normalnie postanowiłam napisać, bo chyba już ześwirowałam....staramy się z mężem o dzidzię... wyliczyłam sobie mniej więcej dni plodne i do tego obserwowałam śluz.... przytulaliśmy się tydzień temu i tak codziennie...ostatnio miałam i mam do tej pory ból w podbrzuszu, troszkę mnie sutki bolą i biegam często do ubikacji... wczoraj wieczorem strasznie mnie pobolewało podbrzusze , tak jak na okres, a ja pomyślalam sobie, że może się zagnieźdża Confused.... kiedy siusiałam to na moment zrobiło mi sie słabo i zakręciło mi sie w głowie....oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test---jedna kreska... co prawda okres mam dostać dopiero ok 22 lipca... drażni mnie to czekanie, ale cóż....
Dodam ,że wczoraj czułam jakbym nosiła jakiś kamień w podburzuszu...
pewnie ześwirowałam z tym pragnieniem dzidzi... sama nie wiem co mam o tym myśleć... z tego wszystkiego nie wiem czy dobrze wszystko napisałam...
Pozdrawiam @LLL

zrob test w dniu spodziewanego okresu- wynik jest wtedy najpewniejszy. te objawy o ktorych piszesz moga rownie dobrze swiadczyc o zblizajacym sie okresie... ;/ ja przynajmniej tak mam... ;./

megi32 napisał:
Czesc!! Very Happy Jestem tu nowa, mam 32 lata i przez dlugi czas sledzilam wypowiedzi "starajacych sie" i juz "zafasolkowanych". Stwierdzilam, ze i ja dolacze. Jestem mezatka od 10 lat i mamy synka 8 letniego. Od kwietnia tego roku postanowilismy "postarac sie" o rodzenstwo dla naszej pociechy!! Smile I w zwiazku z tym mam pytanie. @ mialam 10 czerwca 2008 trwala 5 dni (Boze jak ja tego nieznosze!! Twisted Evil ). Cykle trwaja 26 dni. Od okolo 17 czerwca zaczely sie moje dni plodne, a okolo 21 czerwca mialam owulacje (badanie temp., obserwacja sluzu). Bardzo intensywnie "przytulalismy sie " z mezem. Problem jest w tym, ze @ powinnam dostac 6 lipca, a dzis jest juz 9-ty i nic!! Mam tez bardzo, bardzo dziwne objawy tj.: podwyzszona temp.37.0C - 37.1C, nabrzmiale piersi, apetyt, bol podbrzusza, nic mi sie nie chce, czuje sie zmeczona (nie pracuje zawodowo), no i nawet maz ostatnio jakos pachnial cebula Crying or Very sad . Moja pierwsza ciaza byla zaplanowana, ale jakos nie mialam szans na takie obserwacje mojego organizmu jak teraz. Bardzo boje sie zrobic test bo rozczarowanie boli Sad . Bardzo prosze wszystkie "dobre dusze" o odpowiedz czy to moze byc moja upragniona dzidzia?????? Question

jesli trafiliscie w sam srodek owulki to sa b. duze szanse na poczecie fasolki, jednak objawy tak szybko nie wystepuja Wink moga swiadczyc o ciazy ale nie musza.. rozumiesz ? Smile zrob test bhcG Smile bedziesz miala pewnosc na 100% ... zycze powodzenia Exclamation Exclamation

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kawama

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wcześniej nie miałam takich objawów przed @ ..... ani uczucia jakby jajnik "coś wypluł", a to zabolało.... ale poczekam na dzień spodziewanej @, bo raczej nie ma sensu gdybać "jestem czy nie"... dodam ,że mój cykl trwa 32-34 dni... okres miałam 20 czerwca, a następny wypada jakoś 22 lipca... dni płodne miałam na początku lipca i podobno mam aż do 10-11 lipca.. przynajmniej tak wyliczyłam ,ale brałam też pod uwagę śluz.. i teraz szczerze mówiąc zgłupiałam... czy przeźroczysty śluz to dni płodne??... teraz np jest różnie, wczoraj wieczorem miałam jeszcze przeźroczysty, ale jak go wzięłam w paluchy ...nie wiem jak to wyjaśnić....to się zwinął w grudkę... a dziś ledwo coś tam mam...ociupinkę widzę ślady przeźroczystego, ale potem miałam biały, nielepki śluz... do tego cały czas, ponad tydzień mam okropną chcice na kochanie się, a powiem szczerze, że nie mam dużego temperamentu i kocham się nawet raz w tygodniu... Wiem ,że w czasie owulacji też mam chcice, ale nigdy nie trwala ona aż ponad tydzień.....
No cóż, i tak muszę czekać do dnia @... mam nadzieję ,ze nie przyjdzie!!!!!!
A co do zagnieżdżenia się .....czy zawsze występuje wtedy małe krwawienie?
oka...napiszę 22 lipca co wyszło z testu... mam nadzieje, że będą dwie kreski... wiem ,że być może za bardzo się cieszę, że moge być, bo właściwie dopiero zaczęliśmy się starać o dzidzię, dopiero 3 m-c temu przestałam brać tabletki i przez dwa m-c przytulaliśmy się w gumce...
Pozdrowionka....sory, że tak się rozpisałam ,ale oprócz męża nie mam nikogo z kim mogłabym o tym pogadać Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, nie przepraszaj! dobrze jest się z kimś dzielić i pogadać - nawet poprzez forum Wink
co do częstszego sikania i pobolewania sutków, to jeszcze za wcześnie, żeby miały to być oznaki ciąży. szkoda, że nie mierzyłaś temperatury - wtedy miałabyś większy pogląd kiedy wystąpiła owulacja. tak, przezroczysty, nielepki śluz oznacza dni płodne. i wg tego, co piszesz - że masz mieć okres 22 lipca, to właśnie dzisiaj powinna się zaczynać faza lutealna i śluz powinien stawać się gęstszy i nielepki - niepłodny. ale jeżeli tak, to owulacja powinna wystąpić dzień-2 dni temu, więc jeżeli tak by było, to z tego stosunku tydzien temu to byłyby marne szanse na zasianie fasolki (tfu tfu). ale różnie bywa, bądź dobrej myśli i zrób teściora 22 lipca najlepiej z porannego moczu. trzymam kciuki

ps. nie zawsze występuje plamienie przy zagnieżdżaniu
szara

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Megi32, Ty to coś podobnego do mnie tzn. też z mężem jesteśmy 10 lat po ślubie, też mamy 8 letniego syna i też staramy się o baby - od kilku miesięcy lecz na razie bezskutecznie. Za każdym razem gdy tylko się spóżnia mi @ o dzień to też świruję że może w końcu nam się udało. Boże już nieraz chyba mam ciążę urojoną. Trzymam bardzo mocno kciuki za was żeby się zasiała fasolka. Odezwij się nieraz co i jak. Pozdrawiam. Smile
Powrót do góry
megi32

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 9:48 pm    Temat postu: dzieki!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za szybka odpowiedz!!! Mam nadzieje, ze to jednak moja ukochana "fasolka" Smile Smile Smile . W piatek zrobie test z krwi. Ciekawe Question Question
Pozdrawiam

-------

Szara!! Moja droga jak dobrze, ze napisalas bo myslalam, ze to mnie tylko opetalo!!! Smile Very Happy Laughing Moj maz mowi, ze wariuje!! Zrobie tescior w sobote skoro swit. Ciekawe co z tego wyjdzie Question Question Wiesz ja nigdy nie obserwowalam tak dobrze swojego organizmu, ale dzieki takim forum jak to Exclamation Exclamation Exclamation Nauczylam sie mierzyc temperature i obserwowac sluz. To duzo daje Exclamation Exclamation Mozna sobie wyliczc nawet calkiem dokladnie dzien owulacji. My zaczelismy od kwietnia. I nie "przytulaj" sie codziennie bo to oslabia plemniki!!! Juz nawet nasmiewalam sie z meza, ze chyba jest jakis "niezdolny" Very Happy , ale moze tym razem sie chyba udalo Razz
Odezwe sie na pewno!!!!
Jeszcze raz dzieki Ci:D Very Happy Very Happy za dobre slowa!!

------edited by emilka----
posty połączyłam
Powrót do góry
Eddie

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 7:48 am    Temat postu: Jaka jest możliwość zapłodnienia w tym przypadku ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochałem się ze swoją dziewczyną w wodzie. Był to jej 10. dzień cyklu przy 28-dniowym dość regularnym cyklu. W związku z tym chciałem zapytać, czy jest możliwość, że zajdzie w ciążę - nie doszło do wytrysku w jej ciele, ale wiem, że czasami wydziela się substancja, w której też znajdują się plemniki przed wytryskiem. Jeśli ktoś będzie mógł odpowiedzieć, to będę wdzięczny. Pozdrawiam

----edited by emilka------
temat przyłączyłam do tematu specjalnego
Powrót do góry
zawstydzona??

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 10:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Twisted Evil hej jestem nowa na tym forum........:(chce wrócić do mojej dawnej sprawy, kochałam sie z chłopakiem ale on przed wytryskiem wyciągną go..........i w ogóle się nie spuścił........więc jak mogę być w ciąży???!!!!!proszę o bardzo szybką odpowiedz jest to dla mnie bardzo ważne!!!!!!!!!!!!!!1
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zawstydzona nie ma mowy o ciazy w zadnym wypadku Exclamation nie bylo wytrysku wiec nie ma dzidzi i tyle. Spij spokojnie.
Powrót do góry
zawstydzona??

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink pinezka dziękuje Ci bo ktoś mi odp. że jestem...a ja jestem zielona w tym także a jak mam obliczać dni płodne i niepłodne??????????????dzięki tobie będę spała o wiele spokojniej mój chłopak stara się o to żęby nie było wpadki bo mamy na to czas.........odp...........
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dni plodne w Twoim przypadku (bo czytalam podpis pod profilem) sa mniej wiecej juz ok 8-9 dc - wedlug mnie. I od tego dnia lepiej zeby uwazala. Ale to musisz miec regularny okres i pamietac ze plodnosc moze byc zachwiana przez rozne czynniki (stres,choroba itp) A czemu nie stosujecie zabezpieczenia? Przeciez po to ono jest by chprnic przed zaplodnieniem Rolling Eyes wtedy nie trzeba martwic sie dniami plodnymi itp
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 7 z 41